https://www.macfreak.nl/modules/news/images/A13BionicProcessor-icoon.jpg
Apple’s eigen chips hebben naast de Secure Enclave de Secure Storage Component. Samen zorgen ze voor beveiliging van de data, de Secure Storage Component is o.a. beveiligd met een onveranderlijke ROM code, een willekeurige nummer-generator en een unieke cryptografische sleutel.

Gekoppeld aan een systeem dat detecteert of er fysiek iets met de chip gebeurt is Apple’s systeem om onze Macs zo goed mogelijk te beveiligen. De onderlinge communicatie tussen de Secure Enclave en de Secure Storage Component gebeurt allemaal natuurlijk versleuteld, met een speciaal protocol waar anderen geen toegang tot krijgen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TheSecureEnclaveComponents.png


Nu blijkt Apple in de herfst van vorig jaar de Se...
vandaag 14:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/202013-inchMacbookPro-M1-icoon.jpg
Als je op de kalender van MacFreak kijkt dan zie je daar dat Apple op de 28e van deze maand de kwartaalcijfers over de afgelopen drie maanden zal publiceren. Eén ding lijkt daarbij als een paal boven water te staan: de verkopen van de Macs zullen weer enorm zijn.

Dit weten we nu al door onderzoek van IDC naar de verkopen van alle PC’s wereldwijd in het afgelopen kwartaal. Daarbij staat Apple op plaats vier, op zich al indrukwekkend als je je realiseert hoeveel meer Apple per verkochte computer verdient. Maar het is de groei ten opzichte van vorig jaar die laat zien hoe ontzettend goed de nieuwe M1 Macs het doen: een plus van maar liefst 111,5 procent.

[url=https://www.macfreak.nl...
vandaag 13:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GoogleMapsLogo.gif
Misschien is het je al eens opgevallen, bij updates van apps op je iPhone, iPad of iPod touch staan er opvallend vaak blauwe bolletjes bij de apps van Google. Niet voor niets: die apps krijgen gewoon heel erg vaak een update, kennelijk wordt er enthousiast aan gewerkt.

Maar sinds Apple in december de privacy labels invoerde werd het heel erg stil bij Google, plotseling waren er nergens bij ons nog blauwe bolletjes bij Google-apps te zien. En toen dat langzaamaan weer op gang kwam werd duidelijk waar ze zich bij Google kennelijk voor schaamden. Want de waslijst die alle Google-apps verzamelen was zo lang dat DuckDuckGo het prima voor de eigen marketing kon gebruiken.


...
vandaag 13:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Geruchten over een event met vernieuwde iPad Pro modellen (11-inch en het 12,9-inch model) en mogelijk ook (eindelijk) de AirTags doen al een tijdje de ronde. En hoewel ze bij Apple veel moeite doen om zoiets zo lang mogelijk geheim te houden hebben ze nu per ongeluk toch zelf de datum al verklapt.

Nu komt het door Siri, dat in sommige gevallen als antwoord op de vraag wanneer het volgende Special Event van Apple is vertelt dat dit op dinsdag 20 april in Cupertino zal zijn. Omdat Apple nog geen uitnodigingen heeft verstuurd is het overduidelijk dat het hier om een suf foutje gaat, dat antwoord had natuurlijk pas op zijn vroegst ‘live’ moeten gaan op het moment dat diezelfde uitnodigingen wel verstuurd waren.


De [url=https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-12/apple-facing-supp...
vandaag 12:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Bij de start van Apple TV+ leek de nadruk vooral te liggen op het maken en steeds meer toevoegen van series, er zijn aanwijzingen dat er ook steeds meer films aan de catalogus toegevoegd zullen gaan worden. Een paar van de films die nu al de aandacht trekken zijn Greyhound, Cherry en Palmer.

Met dit doel heeft Apple nu Jessie Henderson aangenomen (betaallink). Zij was hiervoor executive vice president of feature films bij HBO Max, en kent dus het klappen van de zweep. Apple’s besluit om Apple TV+ in ieder geval voorl...
gisteren 12:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Spyware-icoon.jpg
Gezien het aantal beta-versies van iOS 14.5 dat inmiddels is voorbijgekomen, inmiddels de zevende versie, lijkt het voor de hand te liggen dat deze versie van iOS binnenkort zal uitkomen. En daarin zit App Tracking Transparency, waarmee we zelf kunnen kiezen of we gevolgd willen worden, of juist niet.

Door Adweek is onderzocht welk percentage van gebruikers van iPhones van plan zijn met deze functie dat volgen uit te gaan zetten en de resultaten (betaallink) zijn zeer bemoedigend. Tenminste, als je voor privacy bent, adverteerders die van dat volgen afhankelijk zijn zullen er waarschijnlijk minder vrolijk van worden. Want meer dan tweederde (68 procent) van de mensen met een iPhone zijn van plan om dit te weigeren, wat overtuigend laat zien dat het meren...
gisteren 12:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12mini-icoon.jpg
Counterpoint Research heeft hun Market Pulse report voor de eerste maand van dit jaar uitgebracht, waarin gekeken wordt welke smartphones het best verkopen in de VS. De resultaten laten zien dat het Apple nog steeds voor de wind gaat, want maar liefst zes van de tien komen uit Cupertino.

Maar er valt ook meteen iets anders op: de iPhone 12 mini staat niet in de top vijf, maar op plaats acht. En net zoals de nummer tien, de iPhone SE 2020, komt die maar op (afgerond) één procent, wat betekent dat de iPhone 12 mini ongeveer evenveel wordt verkocht als dat model. Er zijn al langer signalen dat de iPhone 12 mini het minst verkoopt van de nieuwe modellen die Apple op dit moment aanbiedt, tegelijkertijd blijven alle geruchten volhouden dat er ook dit jaar weer een model van dat formaat in het gamma zal zi...
gisteren 10:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
De geruchten over de AirPods 3 doen al een tijdje de ronde, en als die kloppen dan krijgen we een soort AirPods Pro Lite. Dat betekent kleinere ’witte stokjes’ die uit je oren steken, maar geen siliconen oortips om ze aan je oren aan te passen. En of er actieve ruisonderdrukking op aanwezig is, is nog niet zeker.

Eén ding is wel duidelijk: hoewel Apple de derde generatie van de AirPods nog niet heeft uitgebracht, zijn de imitaties ervan al wel te koop. Die zijn gebaseerd op wat er tot nu toe gelekt is, mocht Apple er in een late fase nog wat aan veranderd hebben dan zullen ze niet zo goed lijken. Maar de kans is groot dat ze niet te onderscheiden zijn van de echte, en krijgen we dus eigenlijk een soort ‘sneak peek’.


De kans dat deze nep-AirPods even goed klinken en net zo goed same...
gisteren 10:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Het is al een tijd geleden dat er informatie naar buiten kwam over Apple’s AirTags, trackers die onder andere van ultra-wideband en Bluetooth gebruik maken om makkelijk, snel en vooral precies spullen  terug te kunnen vinden. Maar de AirTags zijn nog steeds niet uitgebracht.

Dat geldt wel bijna voor Samsung’s eerste ultra-wideband trackers, de Galaxy SmartTag Plus. Die komen op 16 april op de markt, dat is dus vandaag over een week. Net zoals bij Apple heb je daar een telefoon voor nodig die ultra-wideband ondersteunt, dat zijn in dit geval de Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21 Plus, Galaxy S21 Ultra en de Galaxy Z Fold 2.

[img]https://www.macfreak.nl/mo...
9 april 2021 - 15:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AndroidRobotAlleen.jpg
Sommige mensen gebruiken iOS of Android en kijken nooit naar ‘de andere kant’, anderen zijn nieuwsgierig en willen graag ook zien hoe een ander besturingssysteem werkt. Ben je van het laatste ‘soort’, maar geen Android telefoon in de buurt om het uit te testen? Dan maakt Samsung het je makkelijk.

Want het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een website gelanceerd waarmee je de interface van Samsung op je iPhone kan ‘toveren’. Het werkt heel erg simpel, je gaat naar itest.nz, tikt op het Delen-knopje onderaan in het midden. Samsung vertelt dat je daar op ‘Add to home screen’ moet klikken, in het Nederlands is dat ‘Zet op beginscherm’, zoals je hieronder in stap twee kan zien.

[img]https:...
9 april 2021 - 12:13
Pagina: Volgende pagina