https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AdobeCreativeCloud-icoon.jpg
Hoewel er hier op MacFreak vaak alternatieven voor Adobe’s apps voorbij komen betekent dat natuurlijk niet dat die apps slecht zijn. In tegendeel, er zijn nog altijd genoeg professionals die deze apps dagelijks met plezier gebruiken, en voor wie de overgang naar een abonnement geen probleem was.

Want als je er je dagelijks brood meer verdient dan heb je zo’n abonnement er al snel uit, als dat niet het geval is dan is er altijd nog de veel goedkopere suite van Affinity. Maar voor iedereen die de kosten van een abonnement van Adobe er wel ‘uit haalt’ is korting natuurlijk ook altijd welkom, daarom hieronder de links naar alle apps van Adobe die op dit moment in de aanbieding zijn.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/n...
gisteren 17:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Ventura-icoon.jpg
Eén van de erg handige dingen om in macOS makkelijk met veel vensters te werken is altijd Mission Control geweest. In Ventura zijn de instellingen daarvoor te vinden op een nogal onlogische plek, namelijk in Systeeminstellingen → Bureaublad en dock.

In deze nieuwe Systeeminstellingen is sowieso nogal wat ‘bij elkaar geveegd’, waardoor het vaak handiger is om gebruik te maken van de alfabetische lijst of het zoekvenster linksboven (meer daarover in deze eerdere tip van MacFreak). Onderaan bij Mission Control kan je zelf sneltoetsen (onder de knop Opdrachten…) instellen, of Interactieve hoeken, waarmee je de opties met je muis of trackpad kan activeren.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news...
gisteren 10:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De lancering van de App Store in juli 2008 bleek zo’n schot in de roos dat inmiddels bijna ieder platform zo’n distributie-platform heeft. Maar de steeds terugkerende vraag voor beoordelingen of recensies wordt niet door iedereen evenveel op prijs gesteld.

Ben jij zo iemand die daar helemaal niet op zit te wachten, er is gelukkig een simpele manier om dit uit te zetten. Daarvoor open je de Instellingen-app en ga je daar naar de optie ‘App Store’ en zet je de het knopje bij ‘Beoordelingen en recensies’ uit. Hieronder zie je allebei deze stappen voorbij komen, alleen staat het knopje waar het om gaat in deze schermafbeelding nog aan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOStipAppStoreBeoordelingenEnRecencies.jpg

[size
...
gisteren 10:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacXVideoConverterPro-icoon.jpg
Ben je op zoek naar een goede app om video te converteren dan kom je waarschijnlijk al snel uit bij MacX Video Converter Pro. Dit Zwitserse zakmes kan niet alleen bijna alle formaten aan die je maar bedenken kan (het zijn er meer dan 370), maar doet dat ook nog erg goed en snel.

Dat laatste is mogelijk door de Level-3 hardware acceleratie, waarbij de mogelijkheid van het aanmaken van een wachtrij (batch) ook bij meerdere conversies ervoor zorgt dat dit niet alleen snel gaat, maar dat je er ook niet bij hoeft te blijven. Daarbij kan je erg grote bestanden tot ruim 90 procent verkleinen, zonder dat je in verreweg de meeste gevallen ook maar iets van verlies aan kwaliteit zal kunnen zien.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacXVideoConverterPro...
26 november 2022 - 19:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Apple doet voor Black Friday en Cyber Monday al jaren jaren niet aan aanbiedingen, maar geeft voor deze gelegenheid Gift Cards weg bij aankopen. Waarbij natuurlijk geldt dat hoe duurder het devices is dat je koopt, hoe hoger de korting zal zijn die je daarvoor zal krijgen.

Dat betekent bijvoorbeeld dat je bij de tweede generatie AirPods 25 euro korting kan krijgen, terwijl dat bij aankoop van bijvoorbeeld een Mac tot maar liefst 250 euro op kan lopen. Als je toch van plan was om meerdere devices aan te schaffen dan is dat natuurlijk erg welkom.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleShoppingEventWebsite2022.jpg


Bij duurdere aankopen zoals een Mac krijg je trouwens ook nog drie maanden gratis Apple TV+ en kan je ook een device wat j...
25 november 2022 - 10:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De Nederlandse ontwikkelaar Jordi Bruin heeft een website opgezet waarop veel Black Friday deals van onafhankelijke, en dus kleine, ontwikkelaars te vinden zijn. De meeste zijn voor iOS, maar er zitten ook een aantal voor macOS bij. Jordi zelf is onder andere bekend door zijn app Vivid.

Die app zorgt ervoor dat je met het Pro Display XDR of de 14-inch en 16-inch MacBook Pro modellen (die ook een XDR display hebben) altijd de volle helderheid kan benutten. En ook Vivid is in de aanbieding, de korting is de temperatuur in Londen in Fahrenheit, dus hoe warmer het in Londen is op het moment dat je Vivid koopt, hoe hoger de korting is die je zal krijgen.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/...
25 november 2022 - 08:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/5G-icoon.jpg
Dat iPhones al lang hele tijd voorlopen in snelheid is allang bekend, en werd recent nog eens bevestigd. Maar dat het ook iPhones zijn die vaak de snelste connectie met 5G leveren is verrassend, de modems daarin komen tenslotte van dezelfde leverancier (Qualcomm) als die in Android-smartphones.

De cijfers komen van speedtest-bedrijf Ookla, dat metingen publiceerde van de resultaten in 10 landen, waaronder Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Met name de resultaten in het VK valleen meteen op, omdat Apple daar plaats één tot en met vijf inneemt, en er dus geen enkele concurrent in deze metingen te zien is.

[url=https://www.macfreak.n...
24 november 2022 - 09:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleLogoChina-icoon.jpg
Je kon hier op MacFreak al eerder lezen dat China’s politiek van steeds weer strenge lockdowns dit keer betekende dat de enorme vestiging van Foxconn in Zhengzhou, ook bekend als iPhone City, ook in lockdown ging. Dus veel ellende voor de werknemers, waarvan veel het terrein niet meer af mochten.

Inmiddels blijken die het goed zat, ook omdat Foxconn op het moment geen bonussen zou uitkeren. Het resultaat is dat er sinds gisteren protesten zijn uitgebroken, waarbij onder andere om uitbetaling geroepen wordt. In één van de video’s is te zien dat de zogenaamde ‘Covid politie’ een werknemer die op de grond ligt aan het schoppen is. Ook is te zien dat ramen en beveiligingscamera’s kapot gemaakt worden.


...
24 november 2022 - 09:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M2processor-icoon.jpg
Apple maakte in de afgelopen periode geen laptops die gamers nodig hebben. In Cupertino zitten ze niet te wachten op laptops die alleen verbonden met het lichtnet de maximale prestaties kunnen halen, en waarvan ventilatoren die binnen de kortste keren op volle kracht moeten blazen.

Maar met het verschijnen van de eigen M1 en M2 chips is dat compleet veranderd, waarbij de laptops de grootste game changers[/i] zijn. Die leveren ook maximale prestaties als ze niet aan de adapter hangen, als ze ventilatoren hebben zijn die niet te horen, en op een MacBook Pro met een mini-LED XDR display krijg je ook nog eens een beeld voorgeschoteld dat op gaming laptops nauwelijks voorhanden is.


Daarbij zijn het natuurlijk de games die geoptimaliseerd zijn voor Metal 3 die ...
24 november 2022 - 09:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
Gebruik jij iCloud voor Windows, of ken je iemand die dat doet, dan is het mogelijk dat je daar op dit moment vreemde problemen bij tegenkomt. Zo zijn er problemen bij video’s die niet meer af willen spelen omdat er een melding verschijnt over corrupte data.

En er zijn zelfs gevallen van mensen die foto’s van anderen in hun bibliotheek zien verschijnen, een serieus probleem voor ieder bedrijf dat privacy ook maar een beetje serieus neemt, dus extra voor Apple. Het zou vooral voorkomen bij mensen met een van de iPhone 13 Pro of iPhone 14 Pro modellen, bij de video’s zijn er zwarte lijnen te zien of zelfs een helemaal zwart beeld, waardoor niet meer goed te bekijken zijn.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zA...
23 november 2022 - 08:30
Volgende pagina