https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5Hartslag-icoon.jpg
Wat doe je als je als dierenarts een leeuw moet opereren terwijl je geen beschikking hebt over een operatiekamer met bijvoorbeeld de apparatuur waarmee je de hartslag van het beest in de gaten kan houden. Terwijl dat best essentieel is als jouw patient onder narcose is.

Ook in deze situatie blijkt de beste oplossing een Apple Watch te zijn, maar dan wel op een andere plek dan waar die normaal gesproken gedragen wordt.Naast de bewondering van de inventiviteit, want denkt er nu in hemelsnaam aan om een Apple Watch om de tong van een leeuw te doen, is het zeker de moeite om het geluid van het filmpje hierboven ook even aan te zetten.

Want ik had nog nooit hiervoor een leeuw horen snurken, en dat blijkt een zeer indrukwekkend geluid te zijn.


gisteren 17:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Als je ruimtelijke video's wil maken voor Apple’s Vision Pro dan kan dat met iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max (hier vind je de uitleg) en natuurlijk ook met de Vision Pro zelf. Maar voor de professionele video’s waar je met een Vision Pro helemaal in kan verdwijnen is meer nodig.

Tijdens de WWDC presentatie liet Apple al een lens zien voor de Canon R7, de aankondiging van Canon daarover vind je op deze pagina.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.CanonR7DualLensVisionPro.jpg

klik of t
...
gisteren 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Tijdens de presentatie van de WWDC werd er niet zo heel erg veel aandacht besteed aan macOS 15 Sequoia. Logisch, macOS is eigenlijk al een tijd ‘af’, wat betekent dat er geen grote spectaculaire stappen meer in de ontwikkeling ervan gezet zullen worden.

Maar we zien er natuurlijk wel nieuwe wallpapers in, zoals in elke versie van macOS, waarvan de nieuwe speciaal voor Sequoia gemaakte ‘Helios’ gedoopt is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS15SequoiaHero.jpg

klik of tap voor grotere versies

Wil je deze wallpaper nu al downloaden, dan kan op deze pagina van Basic Apple Guy. Daarbij kan je kiezen voor de lichte, de donk...
gisteren 09:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
De presentatie van de WWDC was een lange zit, en toch kwamen er nog een heleboel nieuwe dingen helemaal niet aan bod, er was geen tijd voor. Want zelfs deze presentatie was in het begin veel te lang, ze hebben er bij Apple nog erg veel in moeten knippen.

Eén van de dingen die helemaal niet voorbij kwam is het compleet nieuwe design van iCloud in iOS 18, hieronder kan je zien dat dit stevig onder handen is genomen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18-iCloudRedesign.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Dit nieuwe design doet hetzelfde als daarvoor, maar presenteert het allemaal een stuk duidelijker. Je ziet bijvoorbeeld niet alleen maar of een app iCloud gebruikt, maar ook meteen hoeveel ...
gisteren 09:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Photos-iOS-icoon.jpg
Apple liet tijdens de WWDC-presentatie al erg veel zien van het nieuwe design van de Foto’s-app, voor het eerst in tijden stevig onder handen genomen. Chelsea Burnette liet ons zien wat er allemaal aan veranderd is, bijvoorbeeld dat je nu standaard altijd de foto’s van de afgelopen dagen in beeld hebt.

Mocht je dit gedeelte van de presentatie tot nu toe gemist hebben, in de video hieronder kan je dat alsnog inhalen, die duurt nog geen vier minuten.


Maar bij zo’n stevig redesing wordt er natuurlijk meer aangepakt dan ze in deze korte tijd kunnen laten zien, bijvoorbeeld dat er nu veel meer criteria zijn waarop je foto’s kan selecteren.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS-18PhotosUtilities.jpg...
gisteren 08:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pages2-iOS-icoon.jpg
Zo’n beetje tijdens de keynote van de WWDC wisten ze er bij Apple ook nog updates uit te sturen voor de drie apps wat ooit de iWork suite heette, de tekstverwerker Pages, de spreadsheet-app Numbers en Keynote, voor het maken van presentaties.

Er is trouwens weinig aangepast, het gaat om “probleemoplossingen en prestatieverbeteringen” alleen bij Keynote voor de macOS is er iets toegevoegd.• Pages voor macOS

Citaat
  • Er worden nu suggesties in de regel weergegeven voor het voltooien van het woord dat of de woorden die je aan het typen bent (alleen beschikbaar in het Engels)[/l
...
11 juni 2024 - 19:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Passkeys zijn veiliger dan wachtwoorden doordat ze op je eigen apparaat als unieke code voor elke account worden gegenereerd en zijn ook minder kwetsbaar voor phishing. Bovendien werken ze op alle apparaten waarop je met dezelfde Apple ID bent ingelogd.

Voor Apple prima redenen om ervoor te kiezen om wachtwoord automatisch om te zetten naar Passkeys, iets wat de nieuwe Wachtwoorden-app automatisch voor ons gaat doen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18PasskeyUpgrade.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Dit betekent trouwens niet dat Apple ons hier geen keuze laat, in Instellingen in iOS 18 kan je dit eventueel uitzetten, zoals je hierboven kan zien.

Mocht je even niet zo g...
11 juni 2024 - 15:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS18-icoon.jpg
Tijdens de keynote van de WWDC werd al verteld dat je in iOS en iPadOS veel meer mogelijkheden krijgt om je apps te zetten waar je wilt en dat je ze automatisch mee kan laten kleuren en ook je eigen kleurenpalet kan kiezen en instellen. Maar één ding werd daarbij niet vermeld.

Want in beide besturingssystemen is het nu mogelijk om de namen van apps niet meer te tonen. Handig als je die toch wel weet, en dat alleen maar storend vindt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18HideAppLabels.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Het verdwijnen van de namen gebeurt als je op het beginscherm je vinger lang willekeurig waar houdt, de manier om je...
11 juni 2024 - 11:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-iOS18-icoon.jpg
Tijdens de keynote van gisteravond was er eerst ruimte voor iOS, iPadOS, watchOS en macOS, en in allemaal nam Apple Intelligence een behoorlijk grote plaats in. Maar daarna werd er nog bijna drie kwartier doorgepraat hierover, wat duidelijk maakt hoe belangrijk deze stap is voor Apple.

Heb je geen zin om daar zoveel tijd aan te besteden, Apple zelf heeft een veel kortere versie gemaakt, waardoor je hieronder in 5 minuten bijgepraat wordt.


Hierin gaat het om de hulp bij het schrijven van teksten, het genereren van beelden, waarbij je zelf je eigen emoji van genereren (die door Apple de naam Genmoji hebben meegekregen). Voor het genereren van compleet nieuwe beelden is er Image Playground, dat zowel in bestaande apps werkt als zijn eigen aparte app gekregen heeft. Bij dit genereren van beelden is het  mo...
11 juni 2024 - 10:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadOS18-icoon.jpg
We gebruiken het woord eigenlijk niet vaak op MacFreak, maar voor de aankondiging van een rekenmachine-app van Apple zelf voor de iPad mag dat wel gebruikt worden. Natuurlijk is het wel een heel erg goede geworden, met zelfs de mogelijkheid om met Math Notes ook geschreven tekst te berekenen.

Waarbij ook veranderingen meegenomen worden, dus ook alles wat je met je Apple Pencil toevoegt of aanpast.


Hierboven zie je een kort voorbeeld waarin je kan zien dat geschreven Math Notes met de Apple Pencil keurig uitgerekend worden in iPadOS 18, een automatisch aangepast worden als er iets in veranderd wordt. In de vid...
11 juni 2024 - 09:38
Volgende pagina