https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Een eigenaar van een Apple Watch die merkte dat die steeds warmer werd zag daarna dat de achterkant gescheurd was. Een duidelijk teken dat er iets verkeerds aan de hand was, met enige technische kennis weet je dan dat de batterij aan het opzwellen is.

Of deze eigenaar over deze kennis beschikte is niet bekend, toen hij Apple Support belde werd hem in eider geval meteen aangeraden om deze Apple Watch in ieder geval niet meer aan te raken tot ze weer contact met hem opnamen. Hij deed dat, en maakte meerdere filmpjes, ook van het moment dat zijn Apple Watch rook begint te verspreiden.


Hij ging daarna naar het ziekenhuis om te kijken of hij misschien loodvergiftiging op had gelopen, maar er wordt zo weinig lood gebruikt bij de fabricag...
vandaag 08:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weather-app-iOS-icoon.jpg
In de afgelopen tijd zijn er erg veel nieuwe dingen aan iOS toegevoegd, en daarbij zit ook de mogelijkheid om je automatisch te laten waarschuwen voor regen in het komende uur, of als er noodweer op komst is. Hieronder lees je hoe je dit in de Weer-app kan activeren.

Hiervoor moet je in de Weer-app zelf de lijstweergave actief hebben. Heb je één locatie in beeld dan ga je naar de lijstweergave door op de drie streepjes rechtsonder te klikken (in de afbeelding hieronder links). Eenmaal in lijstweergave klik je op de het cirkeltje met de drie stipjes rechtsboven, en kies je voor Meldingen (hieronder rechts)

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneTipWeerNeerslagKomendUur-1.jpg[...
vandaag 08:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14-Blauw-icoon.jpg
Sinds afgelopen vrijdag is de iPhone 14 Plus in veel landen beschikbaar, waaronder ook bij ons. Maar nog niet overal ter wereld, op 14 oktober worden nog eens meer dan 20 landen toegevoegd aan de lijst van locaties waar dit nieuwe model beschikbaar zal zijn.

En dus tijd om even te kijken hoe dit model internationaal ontvangen wordt, waarbij het meteen opvalt dat dit een stuk enthousiaster is dan bij de ‘gewone’ iPhone 14. Daarbij zijn het de volgende positieve punten die vaak voorbij komen: een batterij die meerdere dagen zonder opladen meegaat, een groot display voor een stuk minder dan de iPhone Pro Max en de betere camera’s.

Marques Brownlee

Karl ...
vandaag 07:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Vorig jaar introduceerde WhatsApp de mogelijkheid om een foto of video te sturen voor een eenmalige weergave, nadat die gezien zijn worden die dus automatisch weer verwijderd. Maar daar heb je natuurlijk niet zo veel aan als je daar simpelweg een schermafbeelding van kan maken.

In de bèta-versie van WhatsApp 22.21.0.71 voor iOS wordt hier eindelijk wat aan gedaan: hierin wordt simpelweg het maken van een schermafbeelding of het opnemen van het scherm geblokkeerd. Dat is natuurlijk nog geen waterdichte garantie, met een andere device blijft het natuurlijk nog altijd mogelijk om zo’n foto of video vast te leggen, maar het is in ieder geval een stuk beter dan het compleet ontbrek...
gisteren 08:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Chrome_Browser_Icoon-2.jpg
Google’sChrome browser heeft niet zo’n beste reputatie wat betreft het stroomverbruik, vooral belangrijk als je onderweg bent en een MacBook gebruikt. Maar er is nog een andere reden om Chrome links te laten liggen: deze scoort het laagste op het gebied van veiligheid.

 Dit is te zien in deze blog-post van een medewerker van Atlas VPN. Daarin kijkt ze naar het aantal kwetsbaarheden van de verschillende browser die dit jaar tot nu toe gevonden zijn, en wat diezelfde score is als je kijkt naar de hele periode dat deze browsers bestaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BrowserVulnarabilitiesOctober2022.jpg


Hierboven...
gisteren 08:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Als de geruchten kloppen dat Apple de verschillen tussen de iPhones nog groter wil maken (en natuurlijk ook de prijs), dan is het de vraag op welke manier dat zal gaan gebeuren. Als de informatie van de Twitteraar hieronder klopt dan zou de iPhone 15 Pro Max twee camera’s aan de voorkant krijgen.

Daarnaast zou 256 GB de minimale hoeveelheid opslag zijn, terwijl de wat kleinere iPhone 15 Pro (dus zonder Ultra nog steeds één camera aan de voorkant zou hebben en het minste dure model de helft aan opslag zou krijgen (dus 128 GB). Verder zouden allebei de duurdere iPhone 15 modellen USB-C krijgen, het is nog niet duidelijk of dat ook het geval gaat zijn voor de ‘gewone’ iPhone 15 modellen.


Apple werkt altijd erg ver vooruit, maar de specificaties van de verschillende mo...
gisteren 08:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/USB-C-icoon.jpg
Waarschijnlijk heb je het al meegekregen in het ‘gewone’ nieuws, het Europees Parlement heeft in grote meerderheid gestemd voor USB-C als standaard voor de aansluiting voor zowel het opladen van devices als voor de overdracht van data.

Fabrikanten hoeven pas eind 2024 aan deze eis te voldoen, Apple kan komend jaar dus nog een iPhone met Lightning uitbrengen, maar het jaar daarna zullen ze er in Cupertino ook aan moeten geloven. Bij de iPads gaat het alleen om de het allergoedkoopste model, waarvan op dit moment de negende generatie op de markt is, en nog altijd met alleen de aanduiding ‘iPad’ door het leven gaat.

[img]https://www.m...
5 oktober 2022 - 08:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
De tweede generatie AirPods Pro is duidelijk weer een schot in de roos voor Apple, als was het maar voor de uitstekende adaptieve transparantie die mogelijk is gemaakt door de nieuwe H2-chip daarin. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze nieuwe AirPods Pro gaan bugs hebben, in tegendeel.

Bij de nieuwe AirPods Pro is het namelijk mogelijk dat je meldingen krijgt van de Zoek mijn-app (Find My) waarin te zien is dat de batterij vervangen zou moeten worden. Als je deze krijgt dan kan je die weg-swipen en negeren, het gaat hier dus om een bug. En zoals je hieronder kan zien, kan je melding krijgen over de linker- en de rechter AirPod, en ook voor de case.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/im...
5 oktober 2022 - 08:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxDeepPurple-icoon.jpg
Het lijkt er op dat de verkopen van de ‘gewone’ iPhone 14 een beetje tegenvallen, de productielijnen daarvan zouden inmiddels ingezet zijn om beide iPhone 14 Pro modellen te maken. Dat laatste is niet voor niets, want het lijkt er op dat deze modellen nieuwe records aan het vestigen zijn.

Volgens CNBC zou Foxconn’s in het afgelopen kwartaal 40,4 procent meer omzet hebben gedraaid dan hetzelfde kwartaal een jaar gelden, een nieuw record voor dit bedrijf. Analist Neil Shah van Counterpoint Research denkt dat dit komt door ‘storming demand’ voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, die allebei afgelopen maand gelanceerd werden.


Toch is Foxconn ook dit moment alleen m...
5 oktober 2022 - 08:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV-SiriRemote-icoon.jpg
Na jaren van kritiek kwam in mei 2021 eindelijk nieuwe Apple TV uit vergezeld door een remote die in zo’n beetje alle kritiek deed verstommen. In donker was bij deze wel duidelijk wat onder en boven was, het touch-vlak was vervangen door knoppen die ook aanraakgevoelig zijn, en nog veel meer.

Maar tot nu toe was nog niet bekend dat Apple bij deze nieuwe remote in eerste instantie een uitsparing had aan de onderkant om je wijsvinger in te laten rusten. Daarmee was deze prima remote waarschijnlijk nog beter geweest, want in het donker had je dan bijvoorbeeld nóg sneller kunnen vinden hoe je die vast moet houden. Naast de verbeterde ergonomie natuurlijk, wat ook nooit weg is.


Niemand weet waarom deze uitsparing het in niet gehaald heeft, want in het model wat uiteindelijk op d...
4 oktober 2022 - 07:03
Volgende pagina