https://www.macfreak.nl/modules/news/images/OpenCore-Legacy-Patcher-logo.png
Valt je Mac of MacBook buiten de boot voor de macOS Sonoma update maar wil je deze allernieuwste versie van macOS stiekem eigenlijk best wel op je Mac? Niet getreurd, want met een beetje geluk kan je Sonoma tóch installeren op jouw Mac of MacBook.

Met de allernieuwste versie de OpenCore Legacy Patcher kan Sonoma volgens de makers op maar liefst 83 niet ondersteunde Macs geïnstalleerd worden!

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sonoma-op-een-dual-core-i5.png

macOS Sonoma draait zelfs op een Dual Core i5! (klik/tap voor groter)

De 1.0.0 versie van OpenCore Legacy Patcher is uitgebracht, waardoor een aantal Macs die macOS Sonoma niet officieel ondersteunen het besturingssysteem nu wel kunnen draaie...
vandaag 20:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
In augustus 2021 legde de Nederlandse toezichthouder ACM een dwangsom op aan Apple omdat de toezichthouder vond dat het bedrijf misbruik maakte van haar machtspositie door onredelijke voorwaarden op te leggen aan aanbieders van datingapps die van de App Store gebruikmaken.

Apple moest daarom in totaal 53 miljoen euro betalen en tekende bezwaar aan, dat nu door de Autoriteit Consument en Markt verworpen is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneDatingApps.jpg


Hieronder wat de ACM hierover op de website aan toelichting geeft:

Citaat
Wat is er aan de hand?

In 2019 startte de ACM een [url=
...
vandaag 13:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Nieuwe iPhones en een nieuwe versie van iOS betekenen natuurlijk ook nieuwe bugs, en daar zijn soms hele vreemde bij. Bijvoorbeeld de waarschuwing om de nieuwe iPhones in een BMW niet draadloos op te laden, want die combinatie blijkt de NFC-chip voor Apple Pay te kunnen beschadigen.

De precieze oorzaak nog niet bekend, wel dat de oplaad-pad van BMW ook werkt als NFC-lezer die zorgt dat je een iPhone ook als sleutel kan gebruiken.


Meer informatie hierover is ook te vinden in dit draadje op het forum van MacRumors. Leg je jouw iPhone 15 wel op de oplaad-pad en geeft dat problemen, dan zal het scherm eerst wit worden terwijl de iPhone in [url=https://support.apple.com/nl-nl...
vandaag 13:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchUltra-Series1-icoon.jpg
Gebruikers op het internet geven aan dat ze last hebben van de leesbaarheid van hun scherm in het donker, een probleem wat je eerder in de zon zou verwachten. Maar dan niet bij de Apple Watch Ultra 2, met een scherm dat maar liefst 3.000 nits kan produceren (1,5 keer meer dan de 1e generatie).

Over dit probleem wordt onder andere op Reddit op meerdere plekken melding gemaakt, bijvoorbeeld hier, hier, hier en op deze pagina....
vandaag 12:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Het mag inmiddels niemand zijn ontgaan: De iPhone 15 serie kampt met oververhittings-verschijnselen. Een iOS 17-bug en bepaalde apps worden verantwoordelijk gehouden voor een aantal meldingen over de hete iPhone. Ook simpelweg opladen kon de temperatuur flink opschroeven.

Maar Apple heeft nu bevestigd dat het werkt aan het probleem van de oververhitting van de iPhone 15 serie.
 


Na de lancering van de iPhone 15 en iPhone 15 Pro heeft Apple te maken gehad met claims en meldingen over oververhitting van de nieuwe smartphones. In sommige gevallen bereikte de iPhone temperaturen van bijna 50 graden Celcius, genoeg voor een eerstegraads verbranding.

Dit gebeurde in verschillende situaties. Apple heeft nu bevestigd dat het bedrijf ...
30 september 2023 - 21:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/USB-C-icoon.jpg
Nu de nieuwe iPhones met USB-C uit zijn worden er ook veel meer mogelijkheden ontdekt. Zo kan je er AirPods of een Apple Watch mee opladen. Maar ook een andere telefoon ermee opladen, of die andere telefoon juist gebruiken om er een van de iPhone 15 modellen mee op te laden.

Maar er blijken ook vreemde dingen te gebeuren, waarschijnlijk door het Power Management dat Apple in deze nieuwe iPhones heeft ingebouwd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AlleUSBConnectors.jpg

klik of tap voor een grotere versie[/ce
...
30 september 2023 - 10:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/apple-event-spring-loaded.jpg
Het is gebruikelijk dat Apple tot vier evenementen per jaar organiseert: één in de lente, de WWDC in juni, het iPhone-event in september. En er was vaak ook nog een vierde evenement in het najaar, speciaal gericht op de Mac en/of iPad. Maar of dat dit jaar ook zo is?

Er worden echter nog weinig nieuwe producten verwacht voor 2023. Het kan dus zomaar zijn dat we dit jaar geen herfst-event meer hoeven te verwachten.Eerder deze maand vertelde Mark Gurman van Bloomberg nog dat hij niet verwacht dat Apple een evenement in oktober zal organiseren omdat het bedrijf niet genoeg nieuwe producten en functies heeft om het te rechtvaardigen. Belangrijke nieuwe iPad- en Mac-lanceringen worden pas in 2024 verwacht.

Tijdens de presentaties van de k...
29 september 2023 - 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Shortcuts-app-icoon.jpg
Apple heeft de afgelopen tijd de eigen Opdrachten-app (Shortcuts) extra onder de aandacht gebracht door een speciale knop aan de Apple Watch Ultra, en daarna aan de iPhone 15 Pro en Pro Max, toe te voegen die een door jou aangemaakte Opdracht kan uitvoeren.

Hoe de Opdrachten-app werkt op de Mac vind je hier en voor de iPhone en iPad kan je hier terecht. En als je het eenmaal gebruikt is Actions een echte aanrader.


Het enige wat Actions doet is nog een heleboel extra opties aan de Opdrachten-app toevoegen. En met een heleboel wordt ec...
29 september 2023 - 10:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Bing-icoon.jpg
Terwijl Apple’s senior vice president of Services Eddy Cue deze week in de rechtbank moest getuigen over de redenen waarom bij Apple de standaard zoekmachine altijd Google is, zoals in dit nieuwsbericht hier op MacFreak al te lezen was, komt er nog meer interessant nieuws hierover naar buiten.

Want volgens bronnen van Bloomberg zouden er in 2020 gesprekken zijn geweest tussen Microsoft en Eddy Cue over een overname van Bing.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MicrosoftBingWebsite....
29 september 2023 - 09:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
In navolging op de lancering van iOS 17, iPadOS 17 en macOS Sonoma heeft Apple ook zijn iCloud-website bijgewerkt. Er zijn wijzigingen in het ontwerp en je zult ook een aantal van de nieuwe functies uit de bovengenoemde software-updates terugvinden.

Hieronder vind je een korte opsomming van al het nieuws dat vanaf nu op iCloud.com te vinden is.Apple zegt dat de iCloud-startpagina nu aanpasbaar is, met opties om specifieke mappen te selecteren voor Notities, een specifieke mailbox in de Mail-app, favoriete Foto's en meer. Tegels zijn nu interactief dus je kunt dingen doen, zoals een herinnering markeren als voltooid of een e-mail archiveren. Daarnaast zijn er browser-meldingen die kunnen worden ingesteld voor iCloud-apps.

Apple heeft ook Agenda, Contac...
28 september 2023 - 22:17
Volgende pagina