https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookAir2020-icoon.jpg
Naast de zes nieuwe Apple Watch modellen die in de database van de Eurasian Economic Commission gevonden zijn is er ook een registratie ontdekt van twee nieuwe Macs. De informatie waarmee we het moeten doen zijn de typenummers A2442 en A2485 en dat ze op het nieuwe macOS 12 Monterey draaien.

Waarschijnlijk zijn dit de 14 en 16-inch MacBook Pro modellen die voor dit najaar, of in ieder geval voor het eind van dit jaar, verwacht worden. Deze krijgen waarschijnlijk een nog krachtiger chip dan de M1, dat zou of een M1X of een M2 zijn. Verder zou de Touch Bar mogelijk helemaal verdwijnen, of misschien alleen nog als premium-optie te bestellen zijn.

[url=https:/...
vandaag 11:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Thunderbolt_logo.png
Bij de introductie van Thunderbolt werd voor de toekomst een snelheid van 100 Gbit per seconde beloofd, en we komen steeds meer in die buurt. Want Thunderbolt 5 gaat de 40 Gbit per seconde van Thunderbolt 4 waarschijnlijk verdubbelen, waarbij nog steeds de USB-C connector gebruikt zal worden.

Dit weten we door een tweet van Gregory Bryant, de Executive Vice President en General Manager van de Client Computing Group bij Intel. Die was op bezoek bij een vestiging in Israël en tweette daar iets té enthousiast over. Want daarbij stuurde hij een aantal foto’s mee, waarbij van alles over Thunderbolt 5 te lezen was. Een voorbeeld daarvan is “80G PHY Technology”, wat betekent dat er gewerkt wordt aan een zogenaamde ‘physical layer’ voor 80G aansluitingen.

[img]https://www.macfreak...
vandaag 11:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-waaier-icoon.jpg
Ook Apple ontkomt niet aan de registratie in de database van de Eurasian Economic Commission. Terwijl de titanium Apple Watch Edition van de Apple Watch Series 6 inmiddels al helemaal uitverkocht is, weten we daardoor al zeker dat er binnenkort zes nieuwe modellen uitgebracht zullen worden.

De codenummers van de nieuwe modellen zijn. A2473, A2474, A2475, A2476, A2477 en A2478, waarschijnlijk gaat het om alle uitvoeringen van de Apple Watch Series 7. Alle zes draaien ze op watchOS 8, voor ons is het maximale op dit moment watchOS 7.6.1. Hieronder de registratie waarom het gaat, omdat het om de database van de Eurasian Economic Commission gaat is het bijna all...
vandaag 10:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV-app-icoon.jpg
In de afgelopen tijd is Apple bezig geweest om de Apple TV-app op steeds meer devices uit te rollen. Bij ons kennen we die vooral op de Apple TV (het device) en op sommige ‘smart’ TV’s. In die app kan je naast content van Apple TV+ en andere aanbieders bekijken ook films huren en kopen.

Maar er komen sinds het begin van de afgelopen maand steeds meer klachten over deze app voorbij, bij de meesten van die klachten was er wel beeld zichtbaar, maar was het geluid op geen enkele manier aan de praat te krijgen. Mogelijk gaat het hier om een probleem met DRM, het beeld zou dan wel gedecodeerd worden maar het geluid niet. Maar dat is speculatie, niemand weet op dit moment precies wat e...
gisteren 16:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Elon Musk, de CEO van onder andere Tesla en SpaceX, staat niet bepaald bekend om zijn genuanceerde tweets. Zo kreeg hij al een een boete van 20 miljoen dollar van U.S. Securities and Exchange Commision voor het misleiden van investeerders en zijn tweets over Bitcoin deden ook veel stof opwaaien.

In beide gevallen liet deze man, die ook als visionair te boek staat, zien dat hij nogal wat tweet zonder zich eerst echt erin te verdiepen. Zo was Bitcoin eerst goed, toen slecht, en vervolgens er tussenin. En die tweet waarvoor hij de 20 miljoen dollar boete kreeg raakte echt kant noch wal. Wat moeten we dan denken van zijn recent ing...
gisteren 10:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/202013-inchMacbookPro-M1-icoon.jpg
Dat de M1 Mac een doorslaand succes is weten we al, de recente kwartaalcijfers lieten dat ook nog eens overduidelijk zien. Maar er is ook een aantal mensen die ’s avonds hun M1 MacBook Air of 13-inch MacBook Pro dichtklappen, waarna de volgende ochtend het scherm gebroken blijkt te zijn.

Verhalen over deze nachtmerrie zijn te vinden op Apple’s eigen Support Communities en in dit draadje op Reddit. Bij sommige mensen gaat h...
31 juli 2021 - 09:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GarageBand2020-icoon.jpg
Gebruik je Apple’s uitstekende gratis muziek-app GarageBand en gebruik je de Sound Packs daarvan dan is er goed nieuws: Apple heeft een heleboel nieuws op de server gezet, naast materiaal van Dua Lipa en Lady Gaga ook nog veel van bekende producers.

Voor Apple was dit belangrijk genoeg om er een compleet persbericht aan te wijden, waarin natuurlijk ook Dua Lipa en Lady Gaga aan het woord komen. Maar er is meer, zo vind je er nu ook Remix Sessions in, waarmee je binnen GarageBand kan leren om zelf muziek te mixen, door onder andere een stap-voor-stap video met nummers van, daar heb je ze weer, Dua Lipa en Lady Gaga.


Hierboven een voorbeeld van hoe je een mix kan maken, dan...
30 juli 2021 - 08:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Voor de Apple Watch Series 3 en later heeft Apple een beveiligings-update klaarstaan. Deze update brengt de oplossing voor exact hetzelfde probleem wat eerder deze week al werd gecorrigeerd voor iOS 14.7.1, iPadOS 14.7.1 en macOS 11.5.1.

Net zoals daar gaat het dus om een hack die al ‘in het wild’ werd misbruikt, en Apple had dus haast om dit zo snel mogelijk op te lossen. Op deze pagina vind je de omschrijving van wat er in deze beveiligings-update is opgelost, waarbij de zin “Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited” de aanwijzing is waarom Apple hier haast mee had.

[img]https://www.macfr...
30 juli 2021 - 08:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Van tijd tot tijd kan je hier op MacFreak in de nieuwsberichten bijzondere prototypes bewonderen, die komen met enige regelmaat op de markt. Maar Apple dumpt die oudere prototypes helemaal niet zelf, het gaat eigenlijk altijd om gestolen waar.

In China verschenen steeds meer accounts op Twitter die dit soort spullen aanbieden, en bij Apple waren ze dat kennelijk zat. Want Fangda Partners, Apple’s advocatenbureau in China, heeft nu een brief aan al deze accounts verstuurd waarin duidelijk gemaakt wordt dat ze er meteen mee moeten stoppen. Gebeurt dat niet, dan wordt de politie ingeschakeld.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt....
29 juli 2021 - 12:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoto-2013-Icoon.jpg
Wil je meer creatieve resultaten behalen met de nachtmodus op je iPhone 11 of iPhone 12, dan is de Today at Apple-video hieronder de moeite van het bekijken waard. Fotografe Maria Lax heeft een goed oog voor bijzonder licht ’s nachts, en weet daarbij de nachtmodus prima te gebruiken.

Dat gebeurt in deze video in een gesprek op afstand met Landon, die als ‘creative’ werkt bij de Grand Central Apple Store in New York City. Hij gaat in het donker de straat op in New York, zij tegelijkertijd in Londen, en allebei kijken ze hoe ze de mooiste foto’s in die situatie kunnen maken. Jammer genoeg allebei met een mondkapje op, dat heeft waarschijnlijk te maken met [url=https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-07-28/apple-to-restore-mask-mandate-at-most-stores-for...
29 juli 2021 - 11:12
Volgende pagina