https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
In het begin waren HomePods alleen maar geschikt om te gebruiken met de combinatie van Siri en Apple Music. Maar sinds oktober 2020 HomePod Software 14.1 uitkwam is het mogelijk om in de Woning-app of met Siri zelf te kiezen welke service jij standaard gebruikt.

In HomePod Software 17.4 is deze optie om zelf te kiezen verdwenen. Maar dat betekent niet dat je tot Apple Music ‘veroordeeld’ bent, in tegendeel.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS17HomePodThirdPartyApps.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Want vanaf HomePod Software 17.4 hoef je maar een paar keer aan Siri te laten weten welke service jij gebruikt, da...
vandaag 09:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M3-MacBookPro2x-icoon.jpg
Het goede nieuws voor iedereen met interesse in een nieuwe 13-inch of 15-inch MacBook Air is dat deze twee externe displays tot een resolutie van maar liefst 5K kan aansturen als deze dichtgeklapt is. Maar daardoor is een vreemde situatie ontstaan.

Want de duurdere 14-inch MacBook Pro met exact dezelfde M3 chip kan in die modus maar één extern display aansturen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookPro-M3Max-DaVinciResolve.jpg


Gelukkig voor iedereen met dat model heeft Apple inmiddels al laten weten dat het...
vandaag 09:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Instagram-icoon.jpg
Facebook-moederbedrijf Meta heeft aangekondigd dat Instagram een aantal nieuwe functies krijgt. Zo zal de chat client de mogelijkheid krijgen om berichten na plaatsing nog aan te passen. Ook kun je binnenkort ervoor kiezen om bepaalde chats vast te pinnen.

Maar er is meer. Zo komt er een optie om leesbevestigingen te krijgen en via 'Thema's' de achtergrond van een chat aan te passen met nieuwe mogelijkheden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Instagram-bewerk-bericht.jpeg

Afbeelding: Meta

Berichten aanpassen

Je kunt nu je berichten op Instagram bewerken tot 15 minuten na het verzenden, aldus Meta. Dat doe je met een simpele druk op het bericht zelf. Je hoeft all...
gisteren 20:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/13‑inchEn15‑inchMacBookAir2023-icoon.jpg
Het artikel waarin werd voorspeld dat Apple mogelijk deze week al zonder al te veel fanfare nieuwe hardware zou gaan uitbrengen verscheen vanochtend hier op MacFreak. En inmiddels blijkt het al zover, zowel de 13-inch als de 15-inch MacBook Air zijn nu van M3-chips voorzien.

Dat maakt ze ongeveer 60 procent sneller dan met een M1-chip en 13 keer sneller dan de snelste MacBook Air met Intel processor.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookAirM3-2023x2.jpg

klik of tap voor grotere versies

Ook de Neural Engine van de M3-chip is sneller en efficiënter, belangrijk voor Apple’s plannen met...
gisteren 19:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EUvlag-icoon.jpg
Eurocommissaris Margrethe Vestager van Mededinging heeft vandaag in een persconferentie bekendgemaakt dat de Europese Commissie Apple een boete oplegt van 1,8 miljard euro (bijna 2 miljard dollar) vanwege “machtsmisbruik bij muziekdiensten”.

De commissie zegt dat Apple de makers van muziek-apps weerhoudt om met hun consumenten te communiceren, en dat dit illegaal zou zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.EUFlag.jpg


Het gaat hierbij specifiek over het aanbieden van alternatieve (en goedkopere) abonnementen die buiten de app om beschikbaar zijn, waarbij dus ook betaald kan worden buiten de App Store om. Naast de boete eist de commissie ook dat Apple dit aanpast, zodat dit niet meer het geval is.

De boete zelf
...
gisteren 13:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14EniPhonePlusGeel-icoon.jpg
De Indiase site 91Mobiles heeft als eerste de CAD-tekeningen van de vierde generatie iPhone SE in handen weten te krijgen, en die zijn natuurlijk ook hieronder te zien. In het kort komt het neer op een iPhone 14, maar in plaats van twee camera’s is deze met maar één camera aan de achterkant uitgerust.

Dat lijkt een prima keuze voor iedereen die niet persé twee (of drie) camera’s nodig heeft, en liever niet al te veel geld aan een iPhone wil besteden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneSE4CAD-1.jpg

klik of tap voor grotere versies

Aa...
gisteren 10:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookAir15-inch2023-icoon.jpg
De geruchtenmachine maakt al een tijdje duidelijk dat er belangrijke updates aankomen, waaronder nieuwe iPads, Macs en accessoires, maar de manier waarop en de timing zijn nog niet helemaal zeker. Maar het lijkt er op dat we geen special event krijgen.

In plaats daarvan zou het allemaal ‘gewoon’ op de website verschijnen, mogelijk al deze week, gevolgd door een marketing campagne met online video’s.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookAir15inch2023.jpg


De lijst van alles wat binnenkort vanuit Apple verwacht wordt vind je hieronder:

  • Twee nieuwe iPad Pro-modellen met M3-chip, OLED-displays, een dun
...
gisteren 10:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon-2.jpg
Een kleine week geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat het Apple Car-project (intern bekend onder de codenaam Project Titan) geannuleerd is, daarna stonden we ook nog stil bij de vraag of de 10 miljard dollar die het gekost heeft weggegooid geld is, of niet.

Volgens Bloomberg’s Mark Gurman werd eraan begonnen omdat ze bij Apple dachten dat ze het beter konden dan Tesla, en een echt zelfrijdende auto konden maken.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zA...
gisteren 09:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Jacob Wright werkt als ontwikkelaar bij de artificial intelligence startup Runpod, waar bedrijven serverruimte kunnen huren voor de berekeningen die daarvoor nodig zijn. De kans dat Jacob een echte nerd is lijkt dus best groot, en zijn huwelijksfoto’s bevestigen dat inderdaad.

Want de foto hieronder is inmiddels viral gegaan, want het is waarschijnlijk de allereerste foto waarop de bruidegom een Vision Pro draagt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleVisionProWedding0324.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Hoewel hij Cambree, zijn bruid, beloofd had om tijdens de huwelijksfoto’s zijn nieuwe Vision Pro niet op te zetten toen ze hem d...
2 maart 2024 - 07:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleSilicon-icoon.jpg
Eerder vandaag verscheen er op X (wat vroeger Twitter heette) op een privé-account informatie over alle chips die de komende tijd in de verschillende iPads te vinden zullen zijn. Dit account deelt niet vaak iets, maar als het gebeurt dan gaat het eigenlijk altijd om erg betrouwbare informatie.

Bij de allereerste iPad is er wel wat onduidelijkheid, het modelnummer daar correspondeert niet met wat verwacht wordt, misschien was dat een typfout.  • A14 Bionic: iPad (11e generatie). Het modelnummer komt hierbij dus niet overeen met wat de iPad (11e generatie) naar verwachting zal hebben, dus misschien gaat het om een aangepaste iPad (10e generatie), of m
...
1 maart 2024 - 16:17
Volgende pagina