https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Xcode3-icoon.jpg
Er lijken twee kampen te zijn in de Apple-wereld, aan de ene kant zien we mensen die blij zijn met de kwaliteit die Apple levert en die vinden dat ook mede door het recyclingprogramma van Apple het nu prima gaat, en dat geldt dan dus ook op gebied van het milieu.

Aan de andere kant staan mensen die zich boos maken over het gebrek aan mogelijkheden voor reparaties en upgrades, en daar ook het milieu vaak bij halen.

https://x.com/MKBHD/status/1795826687630065846

Dat alles maakt het extra interessant om eens mee te kijken naar hoe Apple zijn producten test. Het was Marques Brownlee die als eerste de eer  kreeg om daar niet alleen mee te kunnen kijken, maar de video’s die hij daar maakte ook op X te zetten.

https://x.com/MKBHD/status/1795827326732685487
https://x.com/MKBHD/status/1795827861317988459

Voor de eerder aangeh...
vandaag 13:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV-app-icoon.jpg
Apple wil van de Apple TV-app duidelijk een platform maken, en die op zoveel mogelijk apparaten aanbieden. Apple heeft dan ook niet voor niets aan aparte pagina waarop uitgelegd wordt hoe je de Apple TV-app of Apple TV+ app kan downloaden op een smart-tv of streamingapparaat.

Maar opvallend genoeg is deze app nog niet beschikbaar voor Android, iets waar binnenkort wel verandering in kan gaan komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVappAndroidJobListing.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Want er staat op dit moment een vacature bij Apple ope...
vandaag 09:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2024-icoon.jpg
De nieuwe iPad Pro en iPad Air modellen zijn uit, en die zijn een voorwaarde om de nieuwe Apple Pencil Pro te kunnen gebruiken. Dit geeft niet alleen extra feedback door trillingen, er is veel meer mee mogelijk, allemaal te zien in de video helemaal onderaan.

Apple heeft nu een video online gezet waarin drie animatoren aan de slag zijn gegaan met de bewegingen van danseres en actrice Sofia Wylie.


Links zien we ‘Forest’ van Natalie Labarre, in het midden ‘Theatre” van Jin & Jay en rechts ‘Colossus’ van Eric Lane. De muziek die we horen is ‘Concentrate’ van Billy Lemos (ft. Dua Saleh).Wil je meer zien van hoe de onderliggende video tot stand kwam, dan kan je hieronder je hart ophalen. ...
vandaag 09:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Kino-app-icoon.jpg
In december kon je het hier op MacFreak al lezen, de makers van de uitstekende foto-app Halide kondigde een app voor serieuze video-makers aan die de naam Kino zou krijgen. Inmiddels is het zover, de pagina van Kino is hier te vinden en de app zelf via deze link.

Voor € 9,95 krijg je hiermee evenveel controle bij het maken van video’s als Halide al jaren biedt tijdens het fotograferen. Maar er is een belangrijke kanttekening.


Want inmiddels komen er steeds meer erg goede apps die je complete controle geven over alle aspecten bij het maken van video’s, en die zi...
vandaag 08:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Apple heeft weer een nieuwe firmware update voor de tweede generatie AirPods Pro op de eigen servers voor ons klaargezet. De vorige versie, die in november uitkwam, had als versienummer 6B34, deze nieuwe versie heeft 6F7 als versienummer meegekregen.

Deze update is voor alle uitvoeringen van de tweede generatie AirPods Pro, dus voor zowel die met een Lightning-aansluiting als de nieuwere met USB-C.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirPodsProExpanded301019.jpg


Apple’s release notes voor deze update beperken zich trouwens tot het obligate “bug fixes and other improvements”. Wil je zien welke versie van de firmware op jouw AirPods actief is, dat kan door het volgende te doen:

  • Verbind jouw ‌‌AirPods‌‌ o
...
gisteren 14:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/lego.jpg
Voor fans van LEGO die houden van het zelf maken heeft het bedrijf een website waar je ideeën kan indienen, die daarna mogelijk als compleet pakket worden uitgebracht. Op die site is nu voor het eerst een Apple Store verschenen, natuurlijk zoals altijd met veel oog voor detail uitgewerkt.

Daarbij is trouwens geen specifieke Apple Store nagebouwd, het gaat vooral om details die in heel erg veel schillende Apple Stores te vinden zijn.


klik of tap voor een grotere versie

Denk aan een facade van glas, bomen in potten en LEGO-figuurtjes in blauwe Apple-shirts.

[url=https://ideasc...
gisteren 13:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sound-BigSur-icoon.jpg
Een studie van Apple in samenwerking met de University of Michigan geeft veel data over tinnitus. Dit is een aandoening waarbij je constant een niet bestaand geluid hoort, bijvoorbeeld suizen of zoemen. De oorzaak is vaak schade die ontstaan is door blootstelling aan hard geluid.

Deze studie is een van de grootste tot nu toe, er werd data verzameld van meer dan 160.000 mensen met iPhones die aan deze studie wilden deelnemen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleHearingStudy0524-2.jpg

klik of tap voor grotere versies

Uit dit onderzoek bleek dat 77,6% van de deelnemers ooit in hun leven last hadden gehad van tinnitus. Het voorkomen van dagelijkse tinnitus blijkt toe te nemen met de leeftijd, w...
gisteren 09:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AffinityPhoto-icoon.jpg
In maart van dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat Affinity door Canva was overgenomen. Dat leidde tot veel heftige en vooral bezorgde reacties van de gebruikers van deze software, ook hier op MacFreak. Affinity’s boodschap was duidelijk niet voldoende om iedereen gerust te stellen.

Daardoor bracht Affinity nog een extra belofte naar buiten, in het kort: we blijven updates uitbrengen en de software blijft zonder abonnement te koop.


Inmiddels is versie 2.5 uit van Affinity Photo, Affinity Designer en Affinity Publisher, de tegenhangers van Adobe’s Photoshop, Illustrator en InDesign. Daarin vind...
28 mei 2024 - 15:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ArtificialIntelligence-icoon.jpg
Het is al een tijd duidelijk dat de komende WWDC in het teken zal staan van AI, volgens Mark Gurman heeft dit project nu de codenaam ‘Project Greymatter’. De tools hiervan zullen zeker worden geïntegreerd in de belangrijkste apps van Apple, waaronder Safari, Foto's en Notities.

Voor minder intensieve taken zullen de AI-functies op het apparaat draaien, maar als een functie meer rekenkracht vereist zal het in de cloud gebeuren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleAIapps2024Hero.jpg


In dat laatste geval zal d...
28 mei 2024 - 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2024-icoon.jpg
In het begin was duidelijk dat de visie bij Apple was dat een iPad in eerste instantie verticaal gebruikt zou worden. Maar in de praktijk blijkt dat vaak niet het geval. Bijvoorbeeld bij het kijken van een serie of film, het bekijken van een webpagina of het lezen of typen van een tekst.

Dat ze dit bij Apple ook inzien werd duidelijk bij de introductie van de nieuwe iPads, waarbij de camera aan de voorkant nu op de lange kant is geplaatst.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadProSpaceblackGedraaidLogo.jpg


Voor het Franse Numerama een reden om aan Apple’s industrial designer Molly Anderson te vragen...
28 mei 2024 - 09:47
Volgende pagina