https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Een commercial maken voor ruimtelijke audio is niet makkelijk, want hoe breng je een revolutionaire stap in audio in beeld? Het creatieve team bij Apple heeft dit opgelost door Masego (de zanger) in beeld ‘te klonen’, waardoor het beeld weer aansluit op het ruimtelijke geluid.

Bij Apple geloven ze trouwens dat ruimtelijke audio, dat bestaat dankzij Dolby Atmos, een veel grotere toekomst heeft dan de Lossless Audio-optie die Apple op dit moment ook aan het uitrollen is in Apple Music. In dit persbericht kan je bijvoorbeeld lezen hoe enthousiast Zane Lowe van Apple Music hierover is, en dat is maar één voorbeeld van de mensen die bij Apple fulltime bezig zijn met audio.

https:/...
gisteren 08:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/24-inch-iMac2021BlueWallpaper-icoon.jpg
Als je een nieuwe 24-inch iMac koopt, dan is het een goed idee om eerst even goed te kijken of die echt recht op zijn standaard staat. Want ondanks de zeven schroeven die de nieuwe iMac aan die standaard bevestigen, blijken sommige daar niet helemaal recht op te staan.

Daarbij gaat het soms om een heel erg kleine afwijking, die pas gezien werd nadat dit nieuws naar buiten kwam. Maar in sommige gevallen gaat het om meer dan twee millimeter uit het lood, en dan heb je waarschijnlijk geen centimeter nodig om te zien dat je iMac niet helemaal recht staat.  Naast de video hieronder is er ook een melding te vinden op Apple’s eigen Support Communities.


Omdat dit (nog...
gisteren 07:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
Apple heeft een update op de servers gezet voor alle devices die op iOS 12 draaien, door keuze of omdat die iOS 13 (en later) niet aankonden. Zoals altijd brengt deze update geen extra’s, maar is puur bedoeld om de veiligheid van deze devices op het internet te verhogen.

De devices waarvoor iOS 12 het eindstation was zijn de iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 en iPod touch (6e generatie). Meer informatie over de problemen die in deze update verholpen worden is te vinden op deze pagina, waar je kan lezen dat er een probleem was wat waarschijnlijk ook al echt misbruikt werd (“Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.”).

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/image...
gisteren 07:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
Op een iPad is het sinds iOS 11 in september 2017 uitkwam al mogelijk onderdelen van de ene naar de andere app te kopiëren door ze te verslepen, het drag-and-drop wat we van macOS al veel langer kennen. Maar voor iPhone en iPod touch had dit kennelijk geen prioriteit.

Maar in de lijst van alle nieuwe features van iOS 15 komt drag-and-drop wel degelijk voor, vanaf deze herfst wordt items kopiëren door ze te verslepen dus ook op de iPhone en iPod touch mogelijk. In de video in de tweet hieronder zie je het in actie, waardoor ook meteen duidelijk te zien is hoe makkelijk dat in iOS 15 werkt.


Hieronder hoe Apple het op de al eerder genoemde pagina omschrijft:...
14 juni 2021 - 14:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
In maart van dit jaar werd bekend dat Apple was gestopt met de productie van het grotere model van de HomePod, en dat alleen de HomePod mini in het assortiment zou blijven. Apple had zich kennelijk misrekend, de vraag naar deze uitstekende speaker bleek uiteindelijk toch kleiner dan verwacht.

Inmiddels zijn op de meeste plaatsen deze HomePods uitverkocht, zoals in de VS zowel bij het spacegrijze als het witte model het geval is. En zowel in Duitsland als in Frankrijk staat deze HomePod nog wel vermeld in de online Apple Store. I...
14 juni 2021 - 11:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
Nu de eerste beta-versie van iOS 15 voor ontwikkelaars beschikbaar is worden er natuurlijk steeds meer nieuwe dingen daarin ontdekt. Want Apple’s lijst van alle nieuwe features is indrukwekkend, maar toch is er niet genoeg ruimte om alles in detail te vermelden.

Apple vermeldt daar bijvoorbeeld wel dat we voortaan in de Foto’s-app onder andere de informatie over de camera, lens, sluitersnelheid en bestandsgrootte kunnen zien. Informatie die we ook kennen onder de naam Exif, wat staat voor Exchangeable image file format, ook wel metadata genoemd. Maar het gaat nog verder, je kan ook zien vanuit welke app een foto afkomstig is, en zel...
14 juni 2021 - 11:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ParallelsDesktop_NieuwIcoon.jpg
Ben je op zoek naar een goedkope licentie van Parallels Desktop, dan is de All Star Mac Bundle van MacHeist zeker de moeite waard. Niet alleen krijg je op die manier Parallels Pro voor een schijntje, de andere vier apps in deze bundel zijn ook niet verkeerd.

Om met die andere apps te beginnen, dat zijn FastestVPN, de contact-manager BusyContacts, PDFChef en Moho Debut. De namen van de eerste drie geven je een hint van wat die apps doen, Moho Debut is aan app waarmee je relatief makkelijk zelf animaties kan maken, en dus een beetje een vreemde eend in deze bijt. Bij alle vier gaat het om een ‘lifetime’ of ‘perpetual’ license, bij [url=https://www.parallels.com/n...
14 juni 2021 - 08:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Bootcamp_Icoon.jpg
Met wat moeite is het mogelijk om Windows op M1 Macs in Parallels te gebruiken. Maar met Apple’s eigen Boot Camp gaat dat niet lukken, dat is bijvoorbeeld te lezen op de pagina over de Boot Camp-assistent, waar bovenaan duidelijk staat “Boot Camp vereist een Mac met een Intel-processor.”

Maar dat betekent niet dat Apple de gebruikers van Boot Camp in de kou laat staan. In tegendeel, er staat weer een update voor Boot Camp klaar. Deze nieuwe versie (versienummer 6.1.15) brengt eindelijk ondersteuning voor de [url=https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/touchpad-bewegingen-voor-windo...
12 juni 2021 - 10:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SecurityAndPrivacy-BigSur-icoon.jpg
App Tracking Transparantie (ATT) van iOS 14.5 was al een schok voor adverteerders, iOS 15 en Monterey maakt ze nog zenuwachtiger. Dat geldt met name de optie in iCloud+ (betaalde versie van iCloud) om IP adressen onzichtbaar te maken, maar ook voor het de-activeren van tracking-pixels.

Tracking-pixels (ook wel spy-pixels genoemd) zijn heel erg kleine plaatjes die met mails worden meegestuurd en in berichten op het web worden geplaatst, zodat adverteerders veel beter weten of hun campagnes succes hebben. Maar zodra dit met IP-adressen gecombineerd wordt dan wordt het eng, want het is een onderdeel van de profielen die van ons allemaal worden opgebouwd.

[url=https://www...
11 juni 2021 - 11:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Craig Federighi-keynote-icoon.jpg
Apple’s senior vice president of Software Engineering Craig Federighi is een van de meest aansprekende gezichten van Apple op dit moment. Hij is een van de weinigen die erg veel technologische kennis makkelijk kan overbrengen en duidelijk de connectie met de ‘normale’ gebruiker niet is kwijtgeraakt.

Na een keynote wordt hij vaak geïnterviewd door ‘officiële’ nieuwsbronnen, maar nu werd duidelijk gekozen voor een andere route. Want Craig schoof aan bij maar liefst tien YouTubers, die natuurlijk allemaal hun eigen vragen hadden. Daarbij zijn de eerste zeven Engelstalige YouTubers, de laatste drie met een Chinese, Japanse en een Spaanstalige. Maar maak je geen zorgen, de interviews zijn natuurlijk allemaal in het Engels.https://www.youtube.com...
11 juni 2021 - 10:38
Volgende pagina