• Wat doe jij met jouw oude smartphone?
 • Dot Geef ik weg aan familie of vrienden
 • 31 (36%)
 • Dot Verkoop ik zelf (bijv. via Marktplaats)
 • 19 (22%)
 • Dot Ruil ik in bij aankoop van de nieuwe
 • 3 (3%)
 • Dot Een combinatie van de opties hierboven
 • 16 (18%)
 • Dot Anders, in dit draadje kan je dat kwijt
 • 16 (18%)
 • Totaal aantal stemmen: 85
 • Lees verder

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Heb je de serie Mad Men gezien dan herken je Jon Hamm meteen: hij drukte er een enorm stempel op en niet alleen omdat hij een hoofdrol had. Maar dat hij veel meer kan dan Don Draper vormgeven liet hij in andere producties zien, bijvoorbeeld als Buddy in de film Baby Driver.

 Het is deze ster die zich heeft laten strikken voor een nieuwe commercial voor Apple TV+, waarin hij zichzelf uitgebreid in de maling mag nemen. Want het thema is dat inmiddels zo’n beetje alle filmsterren op Apple TV+ te zien zijn, behalve Jon Hamm zelf. En hij heeft duidelijk plezier in dit staaltje gezonde zelfspot, al was het alleen maar omdat hij zich hierdoor alsnog met Apple T...
vandaag 10:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
Het gaat waarschijnlijk om maar heel weinig gevallen, maar sommige gebruikers hebben last van een iPhone 13 met een scherm dat helemaal roze wordt. Dat ‘helemaal roze’ mag je letterlijk nemen, zoals je in het tweede voorbeeld hieronder (van Apple’s eigen Communities) kan zien.

Diegenen die Apple Support belden kregen te horen dat het waarschijnlijk om een software-probleem gaat, maar verdere informatie daarover ontbreekt jammer genoeg. Bij de mensen die hier last van hebben blijft het vaak niet bij dit roze scherm, de iPhone bevriest en apps crashen bijvoorbeeld. In sommige gevallen hielp het om de iPhone helemaal naar de fabrieksinstellingen terug te zetten, maar die oplossing blijkt niet bij iedereen te werken.

[url=https://www.mac...
vandaag 09:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
In mei vorig jaar kon je hier op MacFreak lezen dat Stella Low Apple’s nieuwe Vice President of Worldwide Corporate Communications geworden was. Maar kennelijk had ze het niet naar haar zin in Cupertino: inmiddels is ze alweer weg en is ze opgevolgd door Kristin Huguet Quayle.

Het is niet voor het eerst dat iemand van buiten niet blijkt te passen binnen de cultuur van Apple, dat ondanks de enorme grootte van het bedrijf eigelijk is georganiseerd als een startup. Dus zo min mogelijk lagen met managers, en de leiding altijd in handen van mensen die genoeg kennis hebben om echt te kunnen begrijpen wat er ‘onder’ hen gaande is.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/...
vandaag 09:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VirtualReality-icoon.jpg
Facebook kocht een paar jaar geleden Oculus Rift, zag daarna het licht, denkt nu dat de toekomst ‘augmented’ of virtueel is, en doopte het moederbedrijf zelfs om naar Meta. Die naam komt van het woord metaverse, dat staat voor de virtuele ruimte waarin wij zouden gaan leven.

Dat Apple aan een AR/VR headset werkt is inmiddels geen geheim, onder andere door alle patenten die Apple in de afgelopen periode hiervoor heeft gekregen. Maar het wordt nog drukker met grote spelers op deze markt, volgens The Verge zou er ook bij Google, onder de codenaam Project Iris, aan een augmented reality headset gewerkt worden.

[url=h...
22 januari 2022 - 11:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Als er nog wat ontbreekt op Apple TV+, dan zijn het films of series met over-the-top superhelden en monsters. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want Apple heeft zelf aangekondigd dat een deal met de mensen achter Godzilla rond is.

Het bedrijf achter films als “Godzilla” (2014), “Kong: Skull Island” (2017), “Godzilla: King of the Monsters” (2019) en “Godzilla vs. Kong” (2021) is Monsterverse, op het eerste gezicht een vreemde eend in de bijt bij de huidige catalogus van Apple TV+, maar dat is waarschijnlijk precies de bedoeling. Want als Apple met Apple TV+ een breder en jonger publiek wil aantrekken, dan lijkt deze uitbreiding erg verstandig.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images...
21 januari 2022 - 14:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
Net als in de voorgaande jaren brengt Apple ook dit jaar ter ere van het Chinese nieuwjaar een korte film uit, waarin dat thema centraal staat. Deze werd gefilmd met een iPhone 13 Pro, Apple plaatst deze dan ook meteen in de al veel langer lopende serie ‘Shot on iPhone’.

Deze film, ter ere van de start van het nieuwe jaar van de tijger, heeft de toepasselijke titel “The Comeback” gekregen. Toepasselijk, niet alleen omdat we een geblesseerde stuntman  zien terugkomen in het arme woestijndorp waar hij vandaan komt, maar ook omdat zijn enthousiaste vader hem uit zijn malaise weet te trekken door zijn idee om het dorp door een film op de kaart te zetten. De hele film duurt 23 minuten, en is hieronder te zien.


De film is in het Chinees, maar voorzien van Engelse ondertitels (en twee waarschuwingen ...
21 januari 2022 - 14:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
Bij veel updates van Apple vind je een link naar de dingen die op het gebied van beveiliging gecorrigeerd zijn. Maar soms worden er later nog andere dingen aan toegevoegd, dat gebeurt pas als het onderzoek naar een specifieke bug helemaal afgerond is.

Zo kunnen we bijvoorbeeld nu pas zien dat in iOS 15 een kwetsbaarheid is opgelost waardoor informatie van een Apple ID gelekt kon worden naar apps die op je iPhone geïnstalleerd zijn. Zowel Apple als de ontdekker, ontwikkelaar Steve Troughton-Smith, hebben (nog) niets losgelaten of deze bug ‘in het wild’ misbruikt is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleIDbugSteveTroughton-Smith.jpg

klik op de afbeelding voor een gro
...
21 januari 2022 - 11:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13-icoon.jpg
In twee nieuwe commercials van Apple staan twee kwaliteiten in het zonnetje: lange batterijtijd en hoe goed een iPhone inmiddels bestand is tegen (heel erg) zwaar klappen, vallen en meer. In beide gevallen heeft een kind de hoofdrol, maar daar eindigen de overeenkomsten.

In de eerste zien we een jongetje dat zichzelf opneemt terwijl hij vijf uur lang heel erg cool (volgens hemzelf) eindeloze rondjes rijdt op hetzelfde pleintje. Alles eraan is loom, inclusief de soundtrack, de song ‘I Look Good’ van O.T. Genasis. De tagline waarmee wordt afgesloten is toepasselijk: “What will you do with even looooooonger battery life? Relax, it's ‌iPhone‌”.


Wil je de complete versie van ‘I Look Good’ van O.T. Genasis beluisteren, dat kan hieronder. Een video die de ook moeite waard is omdat hierin te zien is dat de lock...
21 januari 2022 - 10:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Nadat Apple TV+ op 1 november 2019 gelanceerd werd snel duidelijk dat Apple’s aanpak anders is dan alle andere streaming video services. Waar iedereen begon met een bestaande catalogus en daar content aan toevoegde dacht Apple ‘different’ en begon een compleet nieuwe catalogus.

Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder, en blijkt die catalogus lekker te groeien, hoewel het aanbod nog steeds maar een fractie is van bijvoorbeeld Netflix of Disney+. Maar wat bij Apple nu nog ontbreekt aan kwantiteit compenseert het gelukkig in kwaliteit, de meeste films en series op Apple TV+ zijn beslist de moeite waard. Daar komen er de komende tijd weer een paar bij, om te beginnen de thriller Severance die op 18 februari zal uitkomen.


Adam Scott speelt de hoofdrol als leider van een team in een kantoor waarvan het gehe...
21 januari 2022 - 10:31

 
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacMini-M1-icoon.jpg
Voor de MacFreak Shop zijn we altijd op zoek naar de beste deals, en daarbij proberen we natuurlijk altijd om zo actueel mogelijk te zijn. Met andere woorden, ons streven is de allerbeste prijs voor de meest recente Macs, iPhones, iPads en alle andere dingen die we aanbieden.

Daarom zijn we blij dat we kunnen melden dat we een paar refurbished Mac mini’s met Apple’s eigen razendsnelle M1-chip konden kopen. Deze Mac mini’s hebben een 8‑core CPU (processor = rekenkracht) en ook een 8‑core GPU (het videogedeelte). Daarbij beschikken ze over 8 GB RAM (werkgeheugen) en een erg snelle 512 GB SSD (opslag).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.2020MacMiniM1-2.jpg


Ze zijn allemaal uitgebreid nagekeken en getest, en hebben ook nog een vijf-st...
20 januari 2022 - 14:24
Volgende pagina