https://www.macfreak.nl/modules/news/images/NameDrop-icoon.jpg
Bij de lancering met iOS 17.1 op 25 oktober j.l. is er een functie aan AirDrop toegevoegd voor het delen van contactgegevens tussen iPhones en Apple Watches, namelijk NameDrop. En dat is pas echt leuk én handig, niet alleen op feestjes maar ook gewoon in het dagelijks leven.

NameDrop is momenteel echter in het nieuws omdat de politie en bepaalde websites gesuggereerd hebben dat dit gevaarlijk zou zijn. Maar is dat wel zo?Wat je nodig hebt voor NameDrop

NameDrop is gebaseerd op AirDrop. Een techniek die al veel langer bestaat in iOS en iPadOS en allang als veilig kan worden beschouwd. Daarnaast kunnen niet...
gisteren 18:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MagicMouse_Icoon.png
Sinds Apple de Magic Mouse in oktober 2009 uitbracht zijn er altijd duidelijke voor- en tegenstanders geweest. En toen de tweede generatie in oktober 2015 kwam werd de controverse niet minder groot, die nam vanaf dat moment waarschijnlijk alleen nog maar verder toe.

De aansluiting om op te laden aan de onderkant is daarbij een terugkerend thema, ondanks het feit dat drie minuten laden al voldoende is voor een dag werk.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MagicMouse2LightningChargingBottom.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Waarschijnlijk is de grootste reden voor alle discussie dat de Magic Mouse uitstekend werkt voor iedereen met relatief kleine handen, terwijl deze voor de meeste...
gisteren 13:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sonoma-icoon.jpg
Eén van de nieuwe dingen in macOS 14 Sonoma zijn de dynamische achtergronden. Eigenlijk zijn dat korte filmpjes die je als achtergrond voor je bureaublad kan selecteren en er dan van genieten, in de video hieronder kan je daar een voorbeeld van zien.

Deze dynamische achtergronden worden niet met je Mac meegeleverd, in Systeeminstellingen →  Achtergrond kan je ze downloaden door er op te klikken.


Voordat je erop geklikt hebt zie je eronder nog een pijltje naar beneden staan (1), als je er op klikt laat een cirkeltje rechtsboven naast de achtergrond zien hoever het downloaden ervan gevorderd is (2), zoals in de afbeelding hieronder te zien is.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS14...
gisteren 09:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookAir15-inch2023-icoon.jpg
Terwijl Apple in de afgelopen jaren de MacBook Pro’s juist weer wat dikker maakte, met in ruil niet alleen meer aansluitingen maar ook een nog beter koelingssysteem, is het streven bij de MacBook Air juist om deze zo dun mogelijk te maken. Daar is dan ook geen actieve koeling in te vinden.

De AirJet van Frore Systems laat zien dat dit wel mogelijk is, waardoor een MacBook Air niet meer zou hoeven in te houden zware belasting.


Niet dat dit voor verreweg de meeste gebruikers van een MacBook Air een probleem is, in de video hierboven kan je zien dat dit inhouden (‘throttling’) alleen maar gebeurt in gevallen waarbij er over langere tijd heel erg veel rekenkracht gevraagd wordt, iets waar een MacBook Air zelden of nooit voor gebruikt zal worden.

Maar mocht Apple op een gegeven moment ...
gisteren 09:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GoogleDrive-icoon.jpg
Als je Google Drive gebruikt om bijvoorbeeld bestanden op een andere plek veilig te stellen, en gaat het om belangrijke bestanden die je elders niet hebt staan, dan is het nu zaak om zo snel mogelijk al die bestanden naar een andere plek te kopiëren.

Want er zijn serieuze problemen met Google Drive, wat nog eens laat zien dit soort opslag vooral geschikt is als backup, en niet voor cruciale data.


Op de site Android Police is te lezen dat meerdere gebruikers op de fora van Google klagen dat data op Google Drive verdwenen is, en helemaal niet meer te benaderen is.

Google zelf raadt daarom alle gebruikers aan om de data van Google Drive voor de zekerheid naar een andere lo...
gisteren 08:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/pCloud-icoon.jpg
We hebben het behoorlijk vaak over de beveiliging van data hier op MacFreak. Dat is natuurlijk logisch, want er zijn nu eenmaal veel bedreigingen op het web, en niemand zit er op te wachten dat een account gehackt wordt, of ander soort ellende.

Daarom hieronder drie links naar tools van data-opslagbedrijf pCloud, die dit gratis op het web heeft gezet (natuurlijk ook voor extra naamsbekendheid).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.pCloudFreeRandomPasswordGenerator.jpg


Het gaat om een gratis wachtwoord-generator, een optie om te kijken hoe sterk het door jou gekozen wachtwoord is en een zoekfunctie, waarmee je kan zien of jouw beveiliging al gekraakt is.

  • [url=https://www.pcloud.com/pass/free-random-
...
27 november 2023 - 09:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AudioHijack4-icoon.jpg
We hebben al vaker hier over Rogue Amoeba’s Audio Hijack geschreven, gewoon omdat het zulke goede software is. En het kwam niet alleen in het nieuws hier omdat een nieuwe versie weer verder verbeterd was, maar ook omdat Steve Jobs zelf deze app ooit redde.

Maar goede software-makers kunnen natuurlijk niet stoppen met hun apps nog verder verbeteren, en dat is dan ook gebeurd met Audio Hijack 4.3.


Want als je iets met audio op je Mac doet dan is Audio Hijack al snel onmisbaar, want met deze app kan je echt van willekeurig welke bron op je Mac de audio vastleggen. De mogelijkheden...
27 november 2023 - 08:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Als we de geruchten mogen geloven krijgt de iPhone 16 Pro van volgend jaar een belangrijke upgrade, ten opzichte van het model van dit jaar. Hierdoor wordt de iPhone 16 pro op één belangrijk punt gelijkgetrokken met zijn grotere broer, de iPhone 16 Pro Max.

Dat is goed nieuws voor iedereen, die graag de mooiste foto's wil maken, maar niet zo'n grote, duurdere iPhone Pro Max in zijn handen wil houden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.apple-iphone-15-pro-max-tetraprism.jpeg


Volgens een nieuw bericht van analist en toeleveringsketen-expert Ming-Chi Kuo van T...
27 november 2023 - 08:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Eén van de grote veranderingen in tvOS 17 is dat het voor het eerst mogelijk werd om VPN-apps op je Apple TV te draaien. Daarvoor was je locatie aanpassen alleen mogelijk met een aangepaste router, en dat is zeker geen oplossing voor de gemiddelde gebruiker.

Neemt je bijvoorbeeld je Apple TV mee op reis en je favoriete service werkt plotseling niet meer zoals je wilt, dan kan het een uitkomst zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV2023VPN.jpg


Zelf merkte ik deze zomer nog dat ik met Netflix op mijn MacBook Pro hele andere content te zien kreeg inn Frankrijk dan in Nederland. Een film die ik eerder als favoriet had aangemerkt was bijvoorbeeld niet te vinden, maar bleek bij terugkomst in Nederland nog gewoon steeds hier op Netflix te ...
27 november 2023 - 08:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/UytDenOudenDoosch.jpg
We doen dagelijks ons best om je het belangrijkste nieuws te brengen rondom Apple. Actueel. We werpen soms zelfs blikken vooruit met berichten uit het geruchtencircuit. Nu dachten we dat het ook wel eens leuk zou zijn om, eens een blik in de geschiedenis te werpen.

Dus, in deze Uyt den ouden doosch blikken we terug op de Apple Watch. Niet die van nu, maar de allereerste.Ik hoor je denken… Apple Watch? Die hoort toch helemaal niet thuis in Uyt den ouden doosch? Dacht jij met je huidige Apple Watch het eerste horloge van Apple in handen te hebben? Fout, fout en nogmaals fout. De huidige Apple Watch, of het nou serie 1,2, 3 of zelfs 9 of Ultra is, is helemaal niet de eerste. Al veel eerder was Apple aan het experimenteren met een computer die je ...
25 november 2023 - 17:26
Volgende pagina