https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Apple doet voor Black Friday en Cyber Monday al jaren jaren niet aan aanbiedingen, maar geeft voor deze gelegenheid Gift Cards weg bij aankopen. Waarbij natuurlijk geldt dat hoe duurder het devices is dat je koopt, hoe hoger de korting zal zijn die je daarvoor zal krijgen.

Dat betekent bijvoorbeeld dat je bij de tweede generatie AirPods 25 euro korting kan krijgen, terwijl dat bij aankoop van bijvoorbeeld een Mac tot maar liefst 250 euro op kan lopen. Als je toch van plan was om meerdere devices aan te schaffen dan is dat natuurlijk erg welkom.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleShoppingEventWebsite2022.jpg


Bij duurdere aankopen zoals een Mac krijg je trouwens ook nog drie maanden gratis Apple TV+ en kan je ook een device wat j...
gisteren 10:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De Nederlandse ontwikkelaar Jordi Bruin heeft een website opgezet waarop veel Black Friday deals van onafhankelijke, en dus kleine, ontwikkelaars te vinden zijn. De meeste zijn voor iOS, maar er zitten ook een aantal voor macOS bij. Jordi zelf is onder andere bekend door zijn app Vivid.

Die app zorgt ervoor dat je met het Pro Display XDR of de 14-inch en 16-inch MacBook Pro modellen (die ook een XDR display hebben) altijd de volle helderheid kan benutten. En ook Vivid is in de aanbieding, de korting is de temperatuur in Londen in Fahrenheit, dus hoe warmer het in Londen is op het moment dat je Vivid koopt, hoe hoger de korting is die je zal krijgen.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/...
gisteren 08:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/5G-icoon.jpg
Dat iPhones al lang hele tijd voorlopen in snelheid is allang bekend, en werd recent nog eens bevestigd. Maar dat het ook iPhones zijn die vaak de snelste connectie met 5G leveren is verrassend, de modems daarin komen tenslotte van dezelfde leverancier (Qualcomm) als die in Android-smartphones.

De cijfers komen van speedtest-bedrijf Ookla, dat metingen publiceerde van de resultaten in 10 landen, waaronder Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Met name de resultaten in het VK valleen meteen op, omdat Apple daar plaats één tot en met vijf inneemt, en er dus geen enkele concurrent in deze metingen te zien is.

[url=https://www.macfreak.n...
24 november 2022 - 09:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleLogoChina-icoon.jpg
Je kon hier op MacFreak al eerder lezen dat China’s politiek van steeds weer strenge lockdowns dit keer betekende dat de enorme vestiging van Foxconn in Zhengzhou, ook bekend als iPhone City, ook in lockdown ging. Dus veel ellende voor de werknemers, waarvan veel het terrein niet meer af mochten.

Inmiddels blijken die het goed zat, ook omdat Foxconn op het moment geen bonussen zou uitkeren. Het resultaat is dat er sinds gisteren protesten zijn uitgebroken, waarbij onder andere om uitbetaling geroepen wordt. In één van de video’s is te zien dat de zogenaamde ‘Covid politie’ een werknemer die op de grond ligt aan het schoppen is. Ook is te zien dat ramen en beveiligingscamera’s kapot gemaakt worden.


...
24 november 2022 - 09:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M2processor-icoon.jpg
Apple maakte in de afgelopen periode geen laptops die gamers nodig hebben. In Cupertino zitten ze niet te wachten op laptops die alleen verbonden met het lichtnet de maximale prestaties kunnen halen, en waarvan ventilatoren die binnen de kortste keren op volle kracht moeten blazen.

Maar met het verschijnen van de eigen M1 en M2 chips is dat compleet veranderd, waarbij de laptops de grootste game changers[/i] zijn. Die leveren ook maximale prestaties als ze niet aan de adapter hangen, als ze ventilatoren hebben zijn die niet te horen, en op een MacBook Pro met een mini-LED XDR display krijg je ook nog eens een beeld voorgeschoteld dat op gaming laptops nauwelijks voorhanden is.


Daarbij zijn het natuurlijk de games die geoptimaliseerd zijn voor Metal 3 die ...
24 november 2022 - 09:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
Gebruik jij iCloud voor Windows, of ken je iemand die dat doet, dan is het mogelijk dat je daar op dit moment vreemde problemen bij tegenkomt. Zo zijn er problemen bij video’s die niet meer af willen spelen omdat er een melding verschijnt over corrupte data.

En er zijn zelfs gevallen van mensen die foto’s van anderen in hun bibliotheek zien verschijnen, een serieus probleem voor ieder bedrijf dat privacy ook maar een beetje serieus neemt, dus extra voor Apple. Het zou vooral voorkomen bij mensen met een van de iPhone 13 Pro of iPhone 14 Pro modellen, bij de video’s zijn er zwarte lijnen te zien of zelfs een helemaal zwart beeld, waardoor niet meer goed te bekijken zijn.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zA...
23 november 2022 - 08:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Nadat Siri de wereld verbaasde door erg natuurlijk over te komen, was het Amazon’s Alexa die nog veel beter bleek te begrijpen wat er bedoeld werd, en menselijk kon reageren. Dat die voorsprong kwam doordat de privacy van de gebruikers minder telde was of niet bekend, of werd voor lief genomen.

Maar de vraag is altijd gebleven wat Amazon’s voordeel was, het bedrijf is tenslotte uit op zowel mogelijk verkopen. En er is geen hardware waar geld mee verdiend wordt, zoals bij Apple het geval is, en waarvoor de stamassistent belangrijk is, de Amazon Echo modellen worden met verlies verkocht. Volgens Ars Technica lopen die verliezen inmiddels enorm op, voor dit jaar zou het om maar liefst 10 miljard dollar gaan.

[url=https://cdn.arstec...
23 november 2022 - 08:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxDeepPurple-icoon.jpg
De behuizing van beide MacBook Pro modellen, dus zowel de 14-inch als de 16-inch, hebben aan de bovenkant een scherpe rand, terwijl die aan de onderkant juist zachtjes afgerond is. Dit in tegenstelling tot de voorgangers en de huidige MacBook Air: die hebben eerst een scherpe hoek aan de onderkant.

Als de geruchten kloppen dan wordt dit ook de vorm van de behuizing van de iPhone 15, dus scherpe randen aan de bovenkant en afgeronde aan de onderkant. Denk aan de vorm van de iPhone 5C, maar dan wat minder afgerond. Door die afronding zou het ook mogelijk zijn om de achterkant met ‘het eiland’ met de lenzen niet uit te laten steken, maar in de achterkant te verwerken.


Daarbij zou er voor titanium als materiaal gekozen gaan worden, het materiaal waarin de huidige Appl...
23 november 2022 - 07:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PixelmatorPro-icoon.jpg
Aanstaande vrijdag is het de jaarlijkse Black Friday, en dus is er op dit moment veel hard- en software in de aanbieding. Let daarbij vooral goed op bij aanbiedingen voor hardware, vaak vind je betere prijzen door even te kijken op bijvoorbeeld Pricewatch van Tweakers.

Maar op het gebied van software is dit vaak wel het moment om je slag te slaan, zo is Pixelmator Pro op dit moment voor de helft van de normale prijs te vinden in de Mac App Store, waardoor het op dit moment maar € 23,99 kost. Tegelijkertijd heeft het team achter deze app een zogenaamde ‘sneek peak’ op het web gezet, waarin we kunnen zien dat in deze app bi...
22 november 2022 - 10:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/twitter-logo.png
De overname van Twitter door Elon Musk is zo chaotisch verlopen dat het in ieder geval één ding genereert: aandacht, heel erg veel aandacht. Maar tegelijkertijd zijn er ook veel zorgen, onder andere omdat hij de blokkering van het account van Donald Trump heeft opgeheven.

Dat account ging een klein jaar geleden op slot naar aanleiding van de bestorming van het Capitool, waarbij Trump Twitter meerdere keren had gebruikt om zijn aanhang op te stoken. Dat deed hij onder andere door een tweet op 19 januari met de tekst  “Big protest in D.C. on January 6th. Be there, will be wild!” Het lijkt er op dat Apple fellow Phil Schiller niet blij is met de terugkeer van Trump, want zijn Twitter-account is inmiddels helemaal opgeheven.


Phil Schiller gebruikte dat account vooral voor promotie van Apple...
22 november 2022 - 10:40
Volgende pagina