https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeKit-icoon.jpg
Heb jij je huis geautomatiseerd met Apple's HomeKit? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Binnenkort is het eindelijk gedaan met haperende automatiseringen en zich misdragende apparaten! iOS 18 gaat het vervelende probleem oplossen dat HomeKit voor je bepaalt welke hub het gaat gebruiken.

Vergeet alle andere grote functies die Apple eerder tijdens de WWDC aankondigde. Het beste voor jou is iets dat niet werd besproken tijdens de keynote.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomeKit.png


De nieuwe functie is gewoon geweldig in al zijn eenvoud. Met de optie, die verborgen zit in de Home-app, kun je je eigen home hub kiezen. Dat kan een HomePod zijn of een Apple TV 4K - de keuze is aan jou. Zodra je een voorkeurs-hub kiest, is dát degene die vana...
gisteren 18:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Aankomende herfst zal Apple tvOS 18 uitbrengen. Dit is het besturingssysteem waarin over het algemeen veel minder wordt aangepast, maar toch zijn er nu wel een aantal erg fijne verbeteringen aangekondigd, vooral voor iedereen met een iets minder gehoor.

De belangrijkste daarvan is waarschijnlijk Enhance Dialogue, waardoor dialoog beter gescheiden wordt van het achtergrondgeluid.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WWDC2024Audio&HomePresentationSlide.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Dat Apple zich genoodzaakt ziet om zoiets toe te voegen lijkt iets wat ze zich in Hollywood best aan zouden mogen trekken. Want de drang naar realisme is op het gebied van het geluid kennelijk zo doorgesc...
gisteren 13:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/visionOS2-icoon.jpg
Met al het nieuws van de afgelopen week zijn er wat updates voor Apple’s besturingssystemen die nog niet de verdiende aandacht gekregen hebben. Eén daarvan is visionOS 2, omdat de Vision Pro nog niet bij ons te koop is was dat natuurlijk niet zo heel erg urgent.

De Vision Pro zal vanaf 13 juli trouwens wel te koop zijn bij onze buren, dan wordt deze gelanceerd in Duitsland, Frankrijk en het VK (en ook in Australië en Canada).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.VisionProLaunchDatesDuitslandFrankrijkVK.jpg

klik of tap voor grotere versies

Daarvoor, op 28 juni, is dat trouwens ook al het geval in China, Japan en Singapore. Het begin van de internationale uitrol van de Vision Pro is d...
gisteren 09:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Tijdens de developer-sessies deze week blijkt er een mooie optie voor Apple Pay te zijn toegevoegd. Dat is voortaan mogelijk met alle desktop-browsers en op alle platformen. Het maakt dus niet uit of je Safari, Firefox, Edge, Chrome of een andere browser gebruikt.

Een het maakt dus ook geen verschil welk besturingssysteem je gebruikt, dus het werkt in zowel macOS als Windows, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18ApplePayAllBrowsersAllPlatforms.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Als de maker van de winkel alles goed heeft geïmplementeerd dan hoef je alleen maar de code die op het scherm verschijnt te scannen, binnen iOS 18 op je iPhone handel je dan ...
gisteren 08:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Satelliet-iOSemoji-icoon.jpg
Tijdens de presentatie van de WWDC kregen we een korte demo van ‘Messages via Satellite’. Maar zoals zo vaak bij dit soort demo’s zien we dan alleen maar het topje van de ijsberg, er blijkt nog meer mogelijk te zijn en er komen meer belangrijke details naar buiten.

Zo blijkt het bijvoorbeeld ook mogelijk om Find My via satelliet te gebruiken, waardoor je zelfs zonder verbinding anderen kunt laten weten waar je bent.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18SatellietConnecties.jpg

klik of tap voor grotere versies

Daarnaast blijven natuurlijk pechhulp via satelliet en SOS-noodmelding via satelliet...
gisteren 07:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS18-icoon.jpg
Tijdens de presentatie van Apple Intelligence werd ook duidelijk dat Apple voor erg complexe vragen ons binnenkort gaat doorverwijzen naar OpenAI’s ChatGPT. Dat kan gratis en zonder account, maar als je wel een account hebt kan je dat daarbij gebruiken voor nog meer opties.

Het lijkt voor de hand te liggen dat Apple voor dit gebruik zal moeten betalen, maar volgens bronnen van Bloomberg is dit niet het geval.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18ChatGPTWarning.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Citaat
De overeenkomst omvat het gebruik van ChatGPT, een dig
...
13 juni 2024 - 10:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Battery-BigSur-icoon.jpg
In september vorig jaar kon je hier op MacFreak lezen dat het mogelijk is om de batterij in alle iPhone 15 modellen te begrenzen op 80 procent, en pas naar de volle 100 procent te gaan als dat echt nodig is. Want lang aan de lader op 100 procent is niet zo goed voor oplaadbare batterijen.

Door deze instelling zal de oplaadbare batterij in deze iPhones dan waarschijnlijk ook langer meegaan voordat deze vervangen moet worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18RecommendedChargeLimit.jpg

klik of tap voor een grotere versie

In iOS 18 gaat Apple nog een stap ve...
13 juni 2024 - 09:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Tile-logo-icoon.jpg
Voordat Apple in april 2021 de AirTag uitbracht was Tile hét bedrijf als je spullen die je liever niet kwijt wilt in de gaten wilde houden. Het is datzelfde Tile dat nu gehackt is, om precies te zijn gaat het om hulpmiddellen die worden gebruikt voor het verwerken van locatiegegevens voor wetshandhavers.

Daardoor kregen de hackers onder andere namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers van klanten in handen.


Dat is al geen best nieuws voor Tile, maar het wordt nog erger. Want dit alles werd ontdekt door 404 Media, en pas daarna maakte Life360 (het bedrijf achter Tile) bekend dat ze inderdaad gehackt waren. Dat gebeurde met de volgende verklaring:

Citaat
Similar to many othe
...
13 juni 2024 - 08:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Qualcomm-logo-icoon.jpg
In het begin van 2021 werd Nuvia door Qualcomm overgenomen. Mocht de naam Nuvia je zo snel niet iets zeggen, dat bedrijf werd opgestart door drie processor-designers die daarvoor allemaal bij Apple in de processor-divisie werkten.

Voor Arm een reden om Qualcomm in 2022 aan te klagen, want de licentie van Nuvia (en nu dus van Qualcomm) was voor chips voor servers, en niet voor laptops.


Hierboven kan je de presentatie zien van Qualcomm’s nieuwe Snapdragon X Elite chip. Waarbij ook mensen van Acer, Asus en Microsoft te zien zijn, want deze chip moet de concurrentie aangaan met Apple’s M-chips en zal de drijvende motor zijn achter [url=ht...
13 juni 2024 - 08:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Tijdens de presentatie van de WWDC gaf Apple ons alvast een voorproefje van een aantal series en films die de komende tijd naar Apple TV+ komen. Daarbij zijn nieuwe films en series, maar ook een aantal vervolgseizoenen op bestaande series die erg veel succes hebben.

In die laatste categorie zijn natuurlijk Severance, Silo en Slow Horses, kennelijk doen series die met de letter s beginnen het goed op Apple TV+.


Hieronder de lijstjes van alles wat je in de video hierboven voorbij kan zien komen:

Citaat
Nieuwe films:

  • The Instigators
  • Fly Me To The Moon
  • Wolfs
Citaat
Nieuwe series:

  • Dark Matter
  • Presumed Innocent
  • Lady in the La
...
13 juni 2024 - 08:04
Volgende pagina