https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Het gebeurt steeds vaker dat ik aan WhatsApp-groepen wordt toegevoegd, terwijl ik niet weet door wie dat gedaan wordt en ik er niet om gevraagd heb. Bij WhatsApp hebben we ook door dat dit niet echt ideaal is, daarom gaan ze ons wat meer controle hierover geven.

Dat gebeurt met een zogenaamde context-kaart, waarin je kan vinden wie deze groep heeft opgestart en wanneer dat gebeurde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WhatsAppExtraGroupInfo.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Daarbij kan je dan ook zien of iemand die in jouw lijst van contacten in WhatsApp voorkomt jouw contactinformatie gedeeld heeft, o...
gisteren 11:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Spyware-icoon.jpg
Jammer genoeg is het voor ons allemaal een onvermijdelijk onderdeel van ons leven geworden, phishing mails en SMS-jes, waarmee kwaadwillenden keer op keer weer proberen geld uit onze zakken te kloppen. Want als je genoeg van dat soort ellende rondstuurt, vind je altijd wel iemand die er in trapt.

De meeste bezoekers van MacFreak zullen waarschijnlijk niet snel voor deze onzin vallen, maar het kan nooit kwaad er nog eens bij stil te staan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Spyware.png


Dat hebben ze bij Apple ook gedaan, want het bedrijf constateert een toename bij pogingen om de gegevens van de Apple Accounts (voorheen Apple ID) van gebruikers te pakken te krijgen. Apple heeft daarom [url=https://s...
10 juli 2024 - 10:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
In het verleden kon je hier op MacFreak al vaker lezen hoe een Apple Watch het leven van mensen redde, iets wat Apple zelf natuurlijk ook graag deelt. Maar als je denkt aan apparaten van Apple die hiertoe in staat zijn, dan is een HomePod vast niet het eerste wat bij je opkomt.

Toch was het een melding van de HomePod die de bewoners op tijd wekte, nadat hun hond het elektrische fornuis had aangezet, waar dozen op stonden.


De HomePod maakte de mensen in het huis wakker, omdat het alarmsignalen kan detecteren zodat je dat duidelijk merkt..

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodSoundRecognit...
9 juli 2024 - 10:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-iOS18-icoon.jpg
Tijdens de presentatie van de WWDC werden we warm gemaakt voor Apple Intelligence, met als onderdeel daarvan een veel slimmere Siri. Siri zou bijvoorbeeld apps herkennen en kunnen openen, maar ook context begrijpen, zoals wie je moeder, je broer of je zus is.

Maar volgens Mark Gurman moet we voor een slimmere Siri nog wel even geduld oefenen, deze zal waarschijnlijk pas op zijn vroegst in iOS 18.4 verschijnen.


In de regel verschijnt een .4 update voor iOS in maart, alleen iOS 14.4 verscheen al in januari. Maar dat was in het corona-jaar 2021, en was dan ook duidelijk een uitzondering.

  • iOS 17.4: 7 maart 2024
  • iOS 1
...
9 juli 2024 - 09:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-Series9-icoon.jpg
Toen Apple in september 2013 de iPhone 5c uitbracht waren veel mensen erg verbaasd dat Apple plastic voor de achterkant had gebruikt. Dat was bij de allereerste iPhone in 2007 voor een gedeelte het geval, maar daarna werd er altijd metaal daarvoor gebruikt.

Jony Ive probeerde indertijd nog een lans te breken voor deze keuze, en noemde het toen beautifully, unapologetically plastic.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchSeries9PresentationSlide.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Als de bronnen van Mark Gurman [url=https://www.bloomberg.com/n...
8 juli 2024 - 09:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadMini6eGeneratie-icoon.jpg
De laatste keer dat Apple de ‘gewone’ iPad een update gaf was in oktober 2022 en in september van het jaar daarvoor was de iPad mini aan de beurt. De goedkoopste iPad gaat sindsdien met een A14 Bionic chip door het leven, de iPad mini heeft een snellere A15 Bionic aan boord.

Inmiddels weten we dat de nieuwe versies van deze iPads een aardig stukje sneller zullen zijn, we weten alleen nog niet precies wanneer ze zullen uitkomen.

https://x.com/aaronp613/status/1808680380129595896

Hieronder de lijst van de iPads die Apple in de planning heeft staan, met daaronder de duiding daarvan.

  • iPad15,7 - A16 11th Gen iPad Wi-Fi
  • iPad15,8 - A16 11th Gen iPad Cellular
  • iPad16,1 - A17 iPad mini 7th Gen Wi-Fi
  • iPad16,2 - A17 iPad mini 7th Gen Cellular
  • iPad17,1 - M5 11-i
...
5 juli 2024 - 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
We weten inmiddels zeker dat Apple werkt aan een ‘HomeAccessory17,1’ waarop een variant draait van tvOS. Niet erg verbazend, want dat is ook bij de huidige HomePods al het geval. Maar er was nog meer te vinden in de code waarin ‘HomeAccessory17,1’ ontdekt werd.

Want daarin werden ook de codes voor twee nieuwe Apple TV modellen gevonden, om precies te zijn AppleTV14,4 en AppleTV14,5.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.tvOS17.2AppleTVAppNewInterface.jpg


Koop je nu een nieuwe Apple TV, dan is dat de derde generatie Apple TV 4K, en...
5 juli 2024 - 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeKit-icoon.jpg
Er zijn al een tijd hardnekkige geruchten dat er bij Apple gewerkt wordt aan een nieuw product voor in huis, daarbij zou het mogelijk gaan om een HomePod met een scherm, maar het zou ook een aanvulling kunnen zijn op de Apple TV. Of een vervanger van één van die twee, of zelfs van allebei.

Het is Apple tot nu toe dus goed gelukt om de details hiervan binnen boord te houden, maar inmiddels is één ding zeker: er wordt echt aan dit apparaat gewerkt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomeAccessoryMockup.jpg


Die zekerheid komt voort uit de ‘HomeAccessory17,1’ code die gevonden is, en die identifier is voor een compleet nieuwe categorie. Het 17,1 su...
5 juli 2024 - 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sequoia-icoon.jpg
Nu de tweede bèta-versies voor ontwikkelaars van onder andere macOS 145 Sequoia uit is, wordt daar natuurlijk ook weer in gespit om te kijken of er nog nieuwe dingen in te vinden zijn die door Apple nog niet eerder zijn vermeld, in een presentatie of de release notes.

Daarin is iets ontdekt wat vooral voor iedereen die zijn of haar Mac gebruikt om content op externe apparaten af te spelen blij van zal worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOSSequoiaDolbyAtmosHdmiPassthrough.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Want heb jij een extern apparaat wat Dolby Atmos ondersteunt, zoals bijvoorbeel...
4 juli 2024 - 10:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Proton-logo-icoon.jpg
Google biedt een aantal erg makkelijke oplossingen, zoals Google Drive en Google Docs. We noemen ze nadrukkelijk niet gratis, want bij Google betaal je door ze toegang te geven tot jouw data, of je moet op zijn minst de tijd nemen om alle instellingen af te gaan.

In dit gat is het Zwitserse bedrijf Proton gesprongen, waarbij de strikte privacy-wetten van dat land zeker helpen voor het opbouwen van het benodigde vertrouwen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ProtonDocsHero0724.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Naast de al eerder gelanceerde opties voor Email, VPN, Cloud storage, Passwor...
4 juli 2024 - 09:13
Volgende pagina