https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Bij de lancering van een nieuw product kan je er vergif op innemen, als er een probleem is dan zal dat uitvergroot worden. Maar de vraag is natuurlijk altijd of we te maken hebben met een structureel probleem of dat het gaat om iets wat alleen incidenteel voorkomt .

Bij de gerapporteerde scheurtjes bij sommige gebruikers in het midden van het scherm aan de voorkant van hun Vision Pro, lijkt het om het laatste te gaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.CrackedVisionPro1.jpg

klik of tap voor een grotere versie

De gevallen die bekend zijn lijken vooral op Reddit voorbij te komen, bijvoorbeeld [url=https://www.reddit.com/r/VisionPro/comments/1ajl51r/3_days_in_and_we_have_a_crack_on_the_out...
vandaag 09:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Malwarebytes-icoon.jpg
Het is een van de apps die vaak hier op het forum van MacFreak aangeraden worden als er iets erg vreemds aan de hand is, het uitstekende Malwarebytes. Deze app krijgt constant updates, waardoor de database ervan bijblijft en het bijna altijd in staat is malware te verwijderen.

En gelukkig is Malwarebytes nog steeds gratis te gebruiken, als je ervoor betaalt krijg je extra opties en extra bescherming.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Malwarebytes5.0-interface.jpeg


Van deze aanrader is nu versie 5.0 uitgekomen, terwijl ondertussen blijkt dat als je een oudere versie in gebruik hebt je ...
gisteren 11:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Photomator-icoon.jpg
Wil je foto’s bewerken op je Mac, iPhone en iPad dan is Photomator een goede optie. Net zoals bij Photoshop kan je daar een abonnement op nemen (€ 5,49 per maand en € 34,99 per jaar). Maar je kan er ook eenmalig € 79,99 voor betalen, dan heb je helemaal geen abonnement meer nodig.

Ben je een gebruiker van Photomator, dan is er goed nieuws, want in versie 3.3 is weer een aantal prima verbeteringen toegevoegd.


Om te beginnen de nieuwe bestandsbrowser, die je in de video hierboven in actie kan zien. Daarbij zijn vooral de drag-and-drop mogelijkheden erg indrukwekkend, ook omdat alle bestanden direct te zien en te gebruiken zijn.

Daarbij is het mogelijk om binnen de nieuwe bestandsbrowser meteen beelden te openen en te verwerken, waarbij je door ...
gisteren 10:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Hier en daar worden problemen met iPhone 15 modellen en Bluetooth gesignaleerd, mogelijk hebben ze te maken met recente updates van Apple zelf. Bijvoorbeeld in dit draadje in Apple’s Community, waar iemand plotseling problemen kreeg na de update naar  iOS 17.0.3.

Een andere voorbeeld is te vinden op het forum van MacRumors, ook daar gaat het om een iPhone 15 Pro Max, maar in dat geval wordt iOS 17.2.1 gebruikt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone15ColorLineup.jpg


Verreweg de meeste klachten komen van iPhone 15-gebruikers die hun iPhone proberen aan...
gisteren 10:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleSupportApp-icoon.jpg
We kennen het allemaal, bedrijven waar ‘contact’ staat voor antwoorden gegenereerd door een chatbot. Of je moet  eerst worstelen met een chatbot die nauwelijks iets begrijpt, voordat je eindelijk contact met een mens krijgt (die duidelijk meerdere chats tegelijk aan het onderhouden is).

Met de komst van Chat-GPT is de hoop van bedrijven dat chatbots een stuk meer kunnen gaan begrijpen, en mogelijk ook betere antwoorden zullen genereren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.VernieuwdeAppleSupportPaginaJanuari2023.jpg


Ook bij Apple wordt gewerkt aan zo’n chatbot, maar daar gebeurt dat natuurlijk op basis van het eigen onderz...
gisteren 09:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
De afgelopen tijd zijn er aan WhatsApp steeds meer mogelijkheden toegevoegd om tekst vorm te kunnen geven. Dat kan je doen door tekst te selecteren en dan op ‘Structuur’ te klikken, maar dan krijg je alleen de opties Vet, Cursief, Doorgestreept en Monospace te zien.

De andere opties pasten kennelijk niet in een menu, om ze te gebruiken zal je zelf eerst bepaalde tekens aan je tekst moeten toevoegen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FormatteerCodeWhatsApp0224.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Welke tekens dat zijn kan je hierboven zien. De onderste vier kan je dus ook bereiken door eerst tekst te selecteren, dan op ‘Structuur’ te klikken en als laatste te kiezen voor de optie die jouw vo...
22 februari 2024 - 10:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_hart.jpg
Bij Apple zijn ze al een tijd bezig om het mogelijk te maken om ook bloedsuikerwaarden te meten met een Apple Watch, maar ondanks alle geruchten over al het harde werk is dat nog niet gelukt. Want de enige manier om dat echt betrouwbaar te meten is het nog steeds nodig om te prikken.

Maar volgens de FDA zijn er smartwatches en -ringen op de markt die beloven dat zonder een prikje te kunnen doen.


Zo’n belofte die niet waargemaakt kan worden is niet niks, want dat kan leiden tot fouten in de diabetesbehandeling, zoals het nemen van de verkeerde dosis van de medicijnen die het bloedglucose-gehalte snel kunnen verlagen, zoals bijvoorbeeld insuline. Het nemen van te veel van deze medicijnen kan snel leiden tot gevaarlijk lage glucose, wat kan l...
22 februari 2024 - 09:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Het zal nog wel even duren voordat de Vision Pro ook bij ons te koop zal zijn, en de 1e generatie is alleen maar weggelegd voor hen die het kunnen betalen. Het is dan ook te hopen dat er later een ‘gewone’ Apple Vision komt (dus zonder Pro) en dat de prijs daarvan wat beter te behappen is.

Maar om een Apple Vision (Pro) aantrekkelijk te maken moet er natuurlijk unieke content komen, en daar wordt bij Apple hard aan gewerkt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV-MLS-SeasonPass0224.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Dat kunnen we opmaken uit Apple’s aankondiging voor de nieuwe MLS Season Pass voor Apple TV voo...
22 februari 2024 - 08:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleSports-app-icoon.jpg
Apple heeft een nieuwe app gelanceerd speciaal voor sport-fans, waarin in real-time uitslagen te zien zijn van onder andere MLS, MLB, NBA, WNBA, NHL, Premier League en NCAA basketball. De complete lijst is verderop in dit nieuwsbericht te vinden.

Nu is deze app jammer genoeg alleen maar beschikbaar in de VS, Canada en het VK. Het is te hopen dat dit binnenkort zal veranderen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleSportsAppWelcomeScreen.jpg

klik of tap voor grotere versies

Hier is deze app op dit moment dus nog niet uit te testen, maar de eerste observaties uit de VS zijn dat het een erg plezierige app is om te gebruiken, en voo...
22 februari 2024 - 08:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Messages-iOS-icoon.jpg
Voor onze privacy is het goed nieuws dat Apple zo’n beetje alle communicatie via de eigen apps versleuteld. Maar het is ook bekend dat er overheden zijn die nu al versleutelde communicatie bewaren  totdat een quantum-computer in staat zal zijn om dat alsnog te ontcijferen.

Maar Apple wil dit ook een stap voor zijn, en heeft daarom nu aangekondigd dat het iMessage gaat voorzien van post-quantum encryptie.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iMessagePostQuantumEncryptie.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Veel chat-apps maken op dit moment nog gebruik van klassieke public key versleuteling, denk aan [url=https://nl.wikipedia.org/wik...
22 februari 2024 - 06:59
Volgende pagina