https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon-2.jpg
Toen Apple Project Titan startte in 2018 was het de bedoeling om een auto te ontwikkelen zonder stuur, waarin de mensen voorin hun stoel kunnen draaien naar de mensen achterin, de auto zou het werk doen. Maar de verwachtingen voor zelfrijdende auto’s waren toen te hooggespannen.

Keer op keer blijkt dat er simpelweg teveel situaties blijven waarop niet ingespeeld kan worden, en wetgevers zijn ook actief bezig met het beslissen wie er eigenlijk verantwoordelijk is als er iets mis gaat. Waarschijnlijk heeft dit alles meegespeeld met de aanpassingen van de plannen bij Apple, inmiddels zouden de pre-prototypes wel degelijk een stuur hebben, en de auto laten overnemen zou alleen op snelwegen een optie zijn.


Eerst zouden ze bij Apple van plan zijn geweest om de Apple Car rond de 120.000 dollar in de markt te...
gisteren 12:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Apple heeft vandaag de grootste update van prijsbepaling aangekondigd sinds de App Store van start ging: ontwikkelaars krijgen er 700 nieuwe prijsstellingen bij. De goedkoopste optie is nu 29 dollarcent, de duurste optie is maar liefst 10.000 dollar (alleen op aanvraag).

Vanaf die 29 dollarcent kunnen ontwikkelaars nu de prijzen verhogen in stappen van 10 cent tot aan 10 dollar, daarna per 50 cent tot 50 dollar, etc. Daarbij hoeven prijzen niet meer op ,99 te eindigen, het wordt ook mogelijk om af te ronden op ,90 of gewoon op een rond bedrag. Dat laatste zou vooral voor bundels of jaarlijkse abonnementen van pas komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppStorePurchaseUsingFaceID.jpg


Prijzen en wisselkoersen[/b...
gisteren 12:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMy-icoon.jpg
Sinds een paar jaar hebben we ook de Zoek mijn-app (Find My) op de Mac, waardoor die weer wat minder van je iPhone afhankelijk wordt. Maar hoewel daarin de locatie van AirTags te zien is, kan je er niets mee, waardoor je toch weer een iPhone of iPad nodig had.

In de meest recente bèta-versie van macOS 13.1 blijkt dit gelukkig te zijn aangepast. Je krijgt nu niet alleen de locatie van je AirTag(s) in beeld, maar net zoals met een iPhone of iPad kan je ze nu bijvoorbeeld ook een geluid laten afspelen en er is zelfs een mogelijkheid om je er naartoe te gidsen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ZoekMijnVentura13.0.1.jpg

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie[
...
gisteren 11:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Ben je een liefhebber van karaoke, of hou je er gewoon van om thuis af en toe eens lekker met een nummer mee te zingen (zoals ondergetekende), dan heeft Apple binnenkort een erg fijne functie in Apple Music speciaal voor jou. Deze nieuwe functie heet Apple Music Sing.

Deze maakt gebruik van de live teksten die veel songs in Apple Music al hebben. Je ziet daarbij niet de hele tekst in één keer, maar die verschuift steeds op het moment dat die gezongen wordt, je weet dus altijd ‘waar je bent’. Daar wordt binnenkort de mogelijkheid aan toegevoegd om de stem van de originele zang zo goed als mee weg te draaien, waardoor je dus mee kan zingen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneiPadAppleTVAppleMusicSing.jpg

...
6 december 2022 - 18:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchUltra-Series1-icoon.jpg
Veel sporters houden graag data bij, bijvoorbeeld wat je prestaties zijn of je hartslag, welke je afstand je hebt afgelegd, etc. Daarbij is een Apple Watch een uitstekend hulpmiddel, maar tijdens het sporten is het natuurlijk niet altijd even handig als je voor die data steeds op je pols moet kijken.

De beste oplossing is dan waarschijnlijk een bril met heads-up display, waarbij je alleen de data in beeld houdt die voor jou bij wat je op dat moment doet belangrijk is. De net uitgebrachte ENGO 2 is daarbij met een gewicht van maar 36 gram de lichtste optie die op dit moment op de markt is. Deze bril met heads-up display maakt gebruik van ActiveLook, in de video hieronder kan je goed zien wat daarmee allemaal mogelijk is.


Hieronder de tekst die het bedrijf zelf bij de presentatie naar buite...
6 december 2022 - 13:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMy-icoon.jpg
Apple’s Zoek mijn netwerk is een prima oplossing voor heel erg veel dingen. Zo kan je er je locatie mee delen, zoekgeraakte of gestolen iPhone of iPad mee vinden, hetzelfde met jouw Mac, je AirPods of je Apple Watch en natuurlijk items met een AirTag lokaliseren.

Maar Zoek mijn (Find My) laat de lokatie niet altijd even precies zien, dus vooral bij diefstal en dergelijke moet je erg voorzichtig zijn met voorbarige conclusies trekken. Want als een lokatie van jouw verloren device ergens wordt aangegeven dan k...
6 december 2022 - 12:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/24-inch-iMac2021BlueWallpaper-icoon.jpg
Toen Apple de nieuwe 24-inch iMacs in mei vorig jaar uitbracht lag de nadruk duidelijk op dun. In het persbericht werd het ‘remarkably thin design’ genoemd, natuurlijk ook mogelijk door de M1 chip, die veel minder warmte produceert dan Intel’s processors met vergelijkbare prestaties.

Maar erg dun is leuk, maar niet iets wat je tijdens het gebruik ziet. Want dan kijk je tegen de voorkant aan, en dus ook altijd naar het gedeelte onder het scherm, wat ook wel ‘de kin’ wordt genoemd. En aantal mensen dat bij het Chinese Io Technology werkt heeft laten zien dat het met de hardware van de iMac wel degelijk mogelijk is om de kin helemaal weg te laten, zodat je tijdens het werken aan de voorkant alleen n...
6 december 2022 - 11:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleRepair-icoon.jpg
Apple heeft in een persbericht aangekondigd dat Self Service-reparaties vanaf nu ook in Europa beschikbaar zullen zijn. Op dit moment is dat goed nieuws voor al onze lezers in België, dat is één van de landen waar het beschikbaar komt, maar Nederland is nog niet aan de beurt.

Naast België zijn het op dit moment Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden waar klanten van Apple toegang kunnen krijgen tot originele onderdelen en tools van Apple. De modellen waar klanten op dit moment binnen de programma allerlei veelvoorkomende reparaties op kunnen uitvoeren zijn de iPhone 12- en iPhone 13-modellen en Mac-notebooks met Apple silicon.

[url=https://www.apple.com/newsroom/images/product/services/standard/Apple-EU-Self-Serv...
6 december 2022 - 11:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ArtificialIntelligence-icoon.jpg
Kunstmatige Intelligentie of Artificial Intelligence (AI) komt niet voor niets steeds meer in het nieuws, de resultaten daarvan zijn steeds indrukwekkender. Denk bijvoorbeeld aan de uitstekende teksten die ChatGPT genereert, of de indrukwekkende beelden die Dall•E 2 kan maken.

Met name die laatste ontwikkeling was waarschijnlijk voor de mensen bij Adobe Stock reden voor de beslissing om voortaan ook artwork dat door Kunstmatige Intelligentie gegenereerd is te accepteren. Bij het persbericht hierover zijn een aantal voorbeelden te zien die overduidelijk maken waarom dit besluit genomen is, aan de beelden is niets aan te merken, i...
6 december 2022 - 10:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LastPass-icoon.jpg
Als je jouw wachtwoorden aan LastPass hebt toevertrouwd dan is het misschien tijd om te gaan denken over een andere oplossing, want LastPass heeft de twijfelachtige ‘eer’ dat ze voor de tweede keer in relatief korte tijd gehackt zijn. En dat komt weer bovenop de hack van vorig jaar.

Die leek de meest serieuze van de drie, want daarin leken de zogenaamde ‘master passwords’ buit gemaakt te zijn. Tenminste, dat werd door meerdere gebruikers gemeld, het bedrijf zelf ontkende dat en had het over “third-party breaches related to other unaffiliated services”. Over de de meest recente hack kan je lezen in deze blog-post van Karim Toubba, de CEO van LastPass.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/ima...
5 december 2022 - 12:21
Volgende pagina