https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-wit-icoon.jpg
Kort nadat de eerste HomePod werd uitgebracht in februari 2018 waren er klachten van mensen die zagen dat de witte uitvoering kringen op houten oppervlakte achter kon laten. De reactie van Apple was een update van de support-pagina over het schoonmaken en verzorgen van de HomePod.

Daar wordt keurig vermeld dat luidsprekers met een trillingsdempende siliconen basis lichte sporen kunnen achterlaten op sommige houten oppervlakken. Die worden waarschijnlijk veroorzaakt door olie die tussen de siliconen basis en het tafeloppervlak wordt afgezet. Volgens Apple verdwijnen ze vaak weer enkele dagen nadat de luidspreker van het houten oppervlak is verwijderd.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/imag...
gisteren 12:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Bij updates krijgen de nieuwe dingen die er voor ons inzitten meestal de meeste aandacht, daar merken wij nu eenmaal het meeste van. Maar wat er onder de motorkap gebeurt is vaak eigenlijk nog belangrijker, zeker als het gaat om correcties van de ‘beveiligingsinhoud’ waar al misbruik van gemaakt wordt.

Een goed voorbeeld daarvan zien we in de informatie over de beveiligingsinhoud van iOS 16.3 en iPadOS 16.3, die te vinden is op deze pagina van Apple zelf. Daar staat onder ‘Impact’ dat een app mogelijk de privacyvoorkeuren kon omzeilen. Dus als jij zelf had ingesteld dat je niet wilde dat apps jouw locatie registreerden, dan was dat voor het uitbrengen van iOS en iPadOS 16.3 toch mogelijk.

[img]https://www.macfreak.nl/mod...
gisteren 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchUltra-Series1-icoon.jpg
Recent kon je hier op MacFreak al lezen dat Apple bezig is met het ontwikkelen van eigen displays, waarvan de productie waarschijnlijk grotendeels bij LG terecht zal komen. Het eerste display van Apple zelf zou voor tweede generatie van de Apple Watch bedoeld zijn.

Het Zuid Koreaanse DigiTimes sluit bij deze berichten aan, maar voegt er aan toe dat het display van die nieuwe Apple Watch Ultra 10 procent groter zal zijn (betaallink) dan dat van de eerste generatie. Dat zal dan waarschijnlijk moeten komen uit het laten verdwijnen van de zwarte randjes rond het scherm, want d...
gisteren 09:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netflix-logo-icoon.jpg
Het is al een tijdje bekend dat ze er bij Netflix van balen dat veel accounts gedeeld worden met mensen die op een andere locatie zijn dan de hoofd-abonnee. Ook als dat mensen zijn van hetzelfde gezin of dezelfde familie, dan is dat volgens Netflix ook niet toegestaan.

Wanneer Netflix zal beginnen om dit actief tegen te gaan is nog niet bekend, mogelijk gebeurt dit pas als er het goedkopere abonnement (met reclames) bij ons ook aangeboden wordt. Hoe Netflix gaat kijken of het delen van jouw account wel door de beugel kan is al wel bekend, want dat is te lezen op deze FAQ-pagina.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV2023Netflix.jpg


De korte samenvatting is dat er van tijd to...
1 februari 2023 - 12:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Apple bracht recent een nieuwe versie van de HomePod uit, een device waar de stekker eerder in maart 2021 werd uitgetrokken. Kennelijk zagen ze bij Apple dat steeds interesse in de markt voor een slimme speaker met een (veel) beter geluid dan wat het overgrote gedeelte biedt.

De nieuwe HomePod heeft twee tweeters en twee microfoons minder dan de eerste generatie, en de rekenkracht komt van een S7 chip, die eerder in de Apple Watch Series 7 te vinden was. Verder zit er ook nog een U1 chip in, waardoor het proces van muziek ‘overzetten’ van je iPhone naar de HomePod erg vloeiend verloopt. Aanstaande vrijdag is deze nieuwe HomePod ook in de winkels te vi...
1 februari 2023 - 11:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ComicRelief-icoon.jpg
In 1985 startte Richard Curtis en Lenny Henry de organisatie Comic Relief, die in het VK geld ophaalt voor goede doelen. In het begin gebeurde dat via voorstellingen, inmiddels is Red Nose Day een begrip en is het een jaarlijks terugkerend evenement op de Britse televisie.

Red Nose Day betekent ook dat veel mensen laten zien dat ze daar onderdeel van uitmaken, door bijvoorbeeld op die dag een rode clownsneus op hun neus te zetten, of door een rode halve bol voorop de auto te bevestigen. Maar dit jaar is er een compleet nieuwe rode bol om op je neus te zetten, die hieronder door Diane ...
1 februari 2023 - 11:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Matter-icoon.jpg
De royaltyvrije verbindingsstandaard voor domotica Matter is sinds eind september van het afgelopen jaar actief en onder andere de recente update voor iOS, iPadOS en watchOS hebben ervoor gezorgd dat deze devices dit ook allemaal ondersteunen.

Dit betekent ook dat apps van andere partijen voor het besturen van slimme apparaten nu beschikbaar komen, en voorbeeld daarvan is Samsung’s gratis SmartThings-app. Zoals te verwachten lijkt de aanpak van deze app op Apple’s eigen Woning-app, die natuurlijk ook gratis is.Matter betekent dus niet alleen dat er veel meer apparaten met Apple’s devices bestuurd kunnen worden, we krijgen ook mee...
31 januari 2023 - 10:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-2022-icoon.jpg
Dat Apple aan opvouwbare schermen werkt is een publiek geheim. Zoals bekend hebben ze in Cupertino geen interesse in het uitbrengen van prototypes voor het grote publiek. Daarom lijkt het soms dat Apple producten uitbrengt, terwijl de ontwikkeling vaak op zijn minst parallel loopt.

In een serie tweets laat de goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo ons weten dat hij denkt dat we de rest van het jaar geen updates voor iPads hoeven te verwachten, omdat ze bij Apple hard aan het werk zijn aan de eerste opvouwbare iPad. Daarvoor zou een standard van koolstofvezel uitgebracht worden. Het voordeel van dat materiaal is dat het weinig weegt, maar wel erg sterk is.

[i...
31 januari 2023 - 10:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
Toen een hondenliefhebber realiseerde dat de AirTag aan de halsband van zijn hond Sophie er niet meer was gebruikte hij de Zoek mijn-app om die AirTag een geluid af te laten spelen. Daardoor kwam hij er achter dat die helemaal niet ver was, het geluid kwam uit de buik Sassy, zijn andere hond.

AirTags zijn klein en rond, een handige vorm voor de meeste gevallen waarvoor ze gebruikt worden. Want het past makkelijk in een sleutelhanger en is makkelijk in bijvoorbeeld een auto te verbergen. Maar die kleine ronde vorm heeft dus ook nadelen, zeker in de buurt van honden, waarvan bekend is dat die niet altijd even kritisch zijn over wat ze naar binnen werken.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Ai...
31 januari 2023 - 09:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Zonder lekken vooraf bracht Apple tien dagen geleden het nieuws naar buiten van een compleet nieuwe (2e generatie) HomePod. Meteen te bestellen en vanaf vrijdag 3 februari ook in de winkel. Kennelijk dachten ze bij Apple dat er echt nog wel interesse was voor de duurdere versie van dit device.

Dat lijkt inderdaad het geval, tenminste, voor de donkere (‘Middernacht’) uitvoering ervan. Want als je die nu bestelt zal je minstens een paar weken geduld moeten hebben. Dat is niet alleen het geval in de VS maar ook bij ons, zowel in Nederland als in België. Daarbij is de donkere duidelijk een stuk meer in trek, de wachttijd daarvoor is duidelijk langer dan vo...
30 januari 2023 - 09:27
Volgende pagina