https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Jacob Wright werkt als ontwikkelaar bij de artificial intelligence startup Runpod, waar bedrijven serverruimte kunnen huren voor de berekeningen die daarvoor nodig zijn. De kans dat Jacob een echte nerd is lijkt dus best groot, en zijn huwelijksfoto’s bevestigen dat inderdaad.

Want de foto hieronder is inmiddels viral gegaan, want het is waarschijnlijk de allereerste foto waarop de bruidegom een Vision Pro draagt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleVisionProWedding0324.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Hoewel hij Cambree, zijn bruid, beloofd had om tijdens de huwelijksfoto’s zijn nieuwe Vision Pro niet op te zetten toen ze hem d...
gisteren 07:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleSilicon-icoon.jpg
Eerder vandaag verscheen er op X (wat vroeger Twitter heette) op een privé-account informatie over alle chips die de komende tijd in de verschillende iPads te vinden zullen zijn. Dit account deelt niet vaak iets, maar als het gebeurt dan gaat het eigenlijk altijd om erg betrouwbare informatie.

Bij de allereerste iPad is er wel wat onduidelijkheid, het modelnummer daar correspondeert niet met wat verwacht wordt, misschien was dat een typfout.  • A14 Bionic: iPad (11e generatie). Het modelnummer komt hierbij dus niet overeen met wat de iPad (11e generatie) naar verwachting zal hebben, dus misschien gaat het om een aangepaste iPad (10e generatie), of m
...
1 maart 2024 - 16:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneSE2020-icoon.jpg
Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) onderzocht het percentage van kopers van iPhones die ‘switchers’ zijn van Android naar iOS, en welke iPhones ze kopen. Het percentage blijkt tussen de 10 en 15 procent te liggen, en over de afgelopen kwartalen redelijk constant.

Deze switchers blijken vaker te kiezen voor de goedkopere modellen, 29 procent in het afgelopen kwartaal koos een iPhone SE, iPhone 12 of iPhone 13.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12Lineup-2.jpg


Bij de switchers van Android waren die modellen goed voor 29 procent van alle aankopen, bij mensen die al een iPhone hadden lag dat op 21 procent. Het is natuurlijk niet zo vreemd dat switchers wat vaker voor goedkoper modellen kiezen, de kans is groot dat ze va...
1 maart 2024 - 09:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5Hartslag-icoon.jpg
Van tijd tot tijd komen hier op MacFreak nieuwsberichten voorbij waarin je kan zien en lezen hoe een Apple Watch een leven kan redden. Inmiddels blijkt dat er veel verschillen mogelijk zijn. Centraal staat bijna altijd detectie van afwijkingen in het hartritme, of de automatische valdetectie.

Voor Apple Australia reden om twee commercials te maken waarin we evenveel gevallen zien van mensen bij wie de Apple Watch hun leven redde.


In de eerste hierboven zien we Lexie Northcott, die herhaaldelijk meldingen kreeg dat haar hartslag onder de 40 slagen per minuut kwam. Omdat haar moeder en Lexie eerst dachten dat dit een teken van een goede gezondheid was werden die notificat...
1 maart 2024 - 08:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SetApp-icoon.jpg
Recent kon je op MacFreak al lezen dat Epic mogelijk de eerste externe App Store voor iOS en iPadOS zou starten. Een verontrustend vooruitzicht, de recordboete die Epic in 2022 moest betalen voor het schenden van privacy en misleidende interfaces schept niet echt veel vertrouwen.

Een andere partij die veel interesse, en het geld heeft, is Meta, ook een bedrijf dat graag veel te veel van ons te weten wil komen.


Daarom lijkt het erg goed nieuws dat Setapp net heeft aangekondigd dat de bèta-versie van hun alte...
1 maart 2024 - 08:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AffinityPhotoMac-icoon.jpg
Er is een update uit voor alle drie de Affinity-apps, dat zijn Affinity Photo, Affinity Publisher en Affinity Designer. Deze brengt het versienummer van alledrie op 2.4 en daar blijken een heleboel mooie nieuwe dingen aan te zijn toegevoegd, zoals ondersteuning voor meer dan 50 nieuwe camera-modellen.

Maar er zijn nog veel meer nieuwe dingen in alle drie deze apps, in de video hieronder komt al een aantal van de belangrijkste nieuwe voorbij.


Affinity Photo

Voor fotografen zijn er verbeteringen aan de SerifLabs RAW-verwerkingsengine, nieuwe tijdbesparende tweaks en de toevoeging van 32-bits HDR PNG 3rd Edition aan de bestaande True HDR-ondersteuning voor Mac en Windows. Dit betekent dat Affinity Photo voldoet aan alle belangrijke vereisten voor afbeeldingen met ...
29 februari 2024 - 11:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleID-icoon.jpg
We zijn er allemaal aan gewend dat we inloggen met ons Apple ID, waarschijnlijk zullen er maar erg weinig mensen zijn die erbij stilstaan of die aanduiding eigenlijk wel zo handig is. Maar als je goed kijkt naar Apple’s eigen support-pagina’s zie je al snel dat het niet altijd zo is, bijvoorbeeld hier.

Bijvoorbeeld deze vreemde zin daar: “Apple account: beheer je Apple ID door in te loggen op appleid.apple.com met je Apple ID.”

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneSettingsJohnAppleseed.jpg


MacRumors heeft nu van meerdere bronnen binnen Apple gehoord dat er...
29 februari 2024 - 10:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M4-chip-icoon.jpg
Terwijl de M3 Ultra in de komende maanden wordt verwacht, zijn ze bij Apple natuurlijk al bezig aan de volgende stap. De huidige M3 chips worden gemaakt met een 3 nanometer (nm) proces, bij de M4 zal weer een stap verder in miniaturisatie gemaakt worden, deze wordt op 2nm geproduceerd.

Dit weten we omdat er op deze pagina (via Google Translate) gegevens te zien zijn van de toekomstplannen van AMD, Apple, Google, Qualcomm en Samsung.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTSMC2nmPlansSlide.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Voordelen

Kleinere f...
29 februari 2024 - 09:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Toen Project Titan ongeveer 10 jaar geleden opgestart werd waren dingen als AI en ‘machine learning’ nog geen terminologie die dagelijks overal te horen was. Maar dat was vanaf het begin wel al de essentie waarom er begonnen werd met het werk aan de Apple Car.

De video hieronder is inmiddels ruim zes jaar oud, en daarin benadrukt Tim Cook nog eens duidelijk dat het in essentie over autonome systemen gaat.


Het is vooral in dit stuk van The New York Times dat we daar een mooi beeld van krijgen:

Citaat
Mr. Ive and his team of designers drew concepts for a car that would look like a European minivan such as the Fiat Multipla 600, which ha
...
29 februari 2024 - 08:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsMaxSpacegrijs-icoon.jpg
Apple’s AirPods Max werden in december 2020 uitgebracht, we zijn dus al vier jaar verder. In die tijd is er nooit een hardware-update geweest, deze dure koptelefoon is dus nog steeds verstoken van USB-C en moet je hebt nog steeds een Lightning-kabel nodig om die op te laden.

Duidelijk een uitdaging voor Ken Pillonel, die al eerder liet zien dat ook oudere cases van AirPods en AirPods Pro van USB-C konden worden voorzien.


En dat laat hij niet alleen, zoals hierboven, je kan in de shop van zijn website ook benodigde onderdelen bestellen om dit ook zelf te doen. Daar kost de USB-C Flex voor de AirPods Pro je 39,90 Zwitserse frank, dat is bijna 42 euro.

Ben je handig en vind je dit een leuk project, zijn USB-C Flex vind je [url...
28 februari 2024 - 15:32
Volgende pagina