https://www.macfreak.nl/modules/news/images/jailbreak.png
Terwijl het de makers van jailbreaks erg vaak gelukt om zwakheden te exploiteren om weer nieuwe jailbreaks te maken, probeert Apple hard om dat steeds weer onmogelijk te maken.

Dat doet Apple niet alleen door de code steeds aan te passen, waarbij ook jailbreakers credit krijgen als er een gat dat voor een jailbreak gebruikt werd wordt gedicht, maar ook door ons allemaal zo goed mogelijk te informeren. Voor dat laatste heeft Apple nu deze support-pagina aangepast. Niet voor niets, want er is ondertussen al weer een jailbreak voor 11.3.1
Dat de jailbreake...
vandaag 12:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Het filmfestival van Cannes kent iedereen, maar dat is niet het enige wat daar jaarlijks plaatsvindt. Ieder jaar komen in Cannes ook mensen uit de reclame- en marketingwereld samen en worden ook daarbij prijzen uitgereikt onder de naam Cannes Lions.

Bij deze Cannes Lions Awards is Apple nu in de prijzen gevallen, het kreeg de Grand Prix in de categorie Brand Experience & Activation voor het creëren van de Today at Apple events, die in Apple Stores overal ter wereld plaatsvinden. In de tweet hieronder het moment dat bekend werd gemaakt dat Apple gewonnen had, en de uitreiking. De video can Apple die daarbij te zien is vind je...
vandaag 11:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Apple is één van de leden van het Car Connectivity Consortium, een organisatie die als doel heeft om oplossingen voor smartphones voor auto's te stimuleren.

De CCC was bijvoorbeeld de drijvende kracht achter MirrorLink, het protocol waardoor veel de navigatie, muziek en telefoon-apps van Android telefoons in de auto gebruikt kan worden. De CCC heeft nu in dit persbericht naar buiten gebracht dat het de bedoeling is dat in het eerste kwartaal van 2019 Digital Key 2.0 ...
vandaag 10:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MicrosoftNews-icoon.jpg
Apple lanceerde de eigen Nieuws-app voor het eerst in iOS 9. Die versie van iOS kwam uit in september 2015, dat is dus al bijna drie jaar geleden. Maar deze app is nog steeds niet bij ons beschikbaar, de enige nieuws-samenvatting krijgen we als we vanuit het Home-scherm naar links gaan.

Dat dit ook anders kan laat Microsoft zien, die net de MS Nieuws app heeft omgedoopt in Microsoft Nieuws. Deze app biedt niet alleen wel nieuws in het Nederlands, in de lange lijst van landen waaruit gekozen kan worden zijn Nederland en België ook te vinden en het nie...
vandaag 10:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SpinningBeachBall-icoon.jpg
Eén regelmatig terugkerend onderwerp hier is het vraagstuk van de trage of trager wordende Mac. Veel mensen komen bij ons langs omdat hun Mac traag is, of lijkt.

Op zijn minst erg vervelend als je een drukbezette ondernemer bent die vooral productief wil zijn, maar natuurlijk ook voor alle andere gebruikers van een Mac. Reden genoeg dus om hier eens in te duiken. Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van een trage Mac en wat kun je eraan doen?

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/06/Trage-Mac.png


De harde schijf is te...
gisteren 15:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone8-en-8Plus-icoon-2.jpg
Er worden dagelijks overal ter wereld allerlei Apple devices gestolen, en zelden zijn dat soort diefstallen de moeite van het vermelden waard. Maar de inbraak in een vestiging van Best Buy in de VS is een uitzondering op deze regel.

Want niet alleen ging het om veel geld, in totaal zouden de inbrekers voor ongeveer 100.000 dollar aan iPhones, iPads en MacBooks hebben buitgemaakt, het ging vooral om de manier waarop de inbraak is uitgevoerd. Want ze zijn naar binnen gekomen door een gat in het dak, en zouden ook hier nooit de vloer hebben aangeraakt.De politie probeert nu te kijken of er erge...
gisteren 15:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Smart Speakers nemen nog steeds toe in populariteit, het lijkt het nieuwe hebbeding dat steeds vaker over de toonbank gaat. Maar uit onderzoek blijkt dat commando's voor Connected Home Devices nog niet vaak gebruikt worden.

Smart Speakers worden vooral geactiveerd om vragen te beantwoorden, het weer of nieuws te checken en voor muziek. In dat laatste geval zowel om nieuwe muziek te ontdekken als om de speaker muziek te laten afspelen. Mede doordat in de VS steeds meer verzekeraars met Connected Devices komen, bijvoorbeeld sensoren o...
gisteren 14:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Apple Pay is inmiddels een optie in 23 landen, en in het autonome gebied Hong Kong. Recent stond dat aantal nog iets lager, want er zijn inmiddels drie landen bijgekomen die allemaal in Europa liggen.

Dat zijn Oekraïne, Polen en Noorwegen. Van dat laatste land werden gisteren de banken Nordea en Santander Consumer Finance door Apple toegevoegd aan de support-pagina waarop banken te vinden zijn die wereldwijd Apple Pay aanbieden. Tijdens de recente presentatie van de kwartaalcijfers werden deze drie landen al aangekondigd, inmiddels is het dus zover.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.No...
gisteren 14:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Adobe-logo.jpg
Bij Adobe wordt hard gewerkt aan Project Rush, een krachtige video-app die zowel cross-platform als cross-device werkt, waarmee het wel eens een geduchte concurrent van iMovie zou kunnen worden.

Maar waarschijnlijk is het vooral interessant voor mensen die ook op de platformen werken die Apple met iMovie niet ondersteunt, met name Windows en Android. Omdat Project Rush werkt via de Creative Cloud werkt het net zoals Apple's Continuity: je hebt altijd de mogelijkheid om op één device door te werken aan iets wat je op een ander device begonnen bent.


Project Rush biedt op dit moment de mogelijkheid voor editing, fi...
gisteren 12:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
De plannen van Apple voor dit jaar lijken al een tijd bekend, als wat er tot nu toe naar buiten is gekomen klopt. Apple zou een 5,8 inch opvolger voor de iPhone X uit gaan brengen, samen met een 6,5 inch iPhone X Plus en een 6,1 inch LCD iPhone. De eerste twee hebben een OLED scherm.

Bij de Koreaanse publicatie De Bel denken ze dat Apple voor de iPhone X Plus 45 miljoen schermen heeft besteld, 25 miljoen voor de iPhone X en 30 miljoen voor het model met een LCD scherm. Hoewel De Bel geen grote historie heeft van kloppende voorspellingen ligt dit...
gisteren 08:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Een week geleden kon je hier op MacFreak de schematische tekeningen zien van de iPhone X Plus en de opvolger van de iPhone 8, die allebei later dit jaar verwacht worden.

En dat is nog niet alles, ook de 'gewone' iPhone X zou later dit jaar een opvolger gaan krijgen, waarschijnlijk allemaal met de tweede versie van Face ID daarin. Inmiddels is er een video opgedoken met drie dummies waarvan twee op diezelfde eerdere schematische tekeningen gebaseerd zijn, de derde is de dummy van de iPhone X voordat die uitkwam.

https://www.youtube.com/watch?v=l-...
19 juni 2018 - 12:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Sinds Donald Trump president van de VS geworden is lijkt niemand daar nog veel interesse te hebben in klassieke diplomacy, veel communicatie gaat nu in eerste instantie via Twitter.

Maar volgens The New York Times heeft de regering Trump wel degelijk een top diplomaat voor de tech sector: Apple's CEO Tim Cook. Niet dat Tim Cook is aangenomen door Trump, het is eerder zo dat Apple's CEO het gat dat is gevallen zelf probeert op te vullen, en daarin tot nu toe behoorlijk succesvol in lijkt te zijn.

[url=https://static01.nyt.com/images/2018/06/19/business/19APPLECHINA/merlin_139142166_e0...
19 juni 2018 - 11:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
Bij alle aandacht die het nieuwe iOS 12 tot nu toe heeft gekregen komt de iPad hier heel bekaaid af. Niet terecht, want er zijn een aantal nieuwe dingen die vooral op de iPad goed tot hun recht komen.

In de video hieronder zie je ze allemaal voorbij komen, daaronder vind je ze puntsgewijs in een lijstje. Daarbij kan je ook goed zien dat de nieuwe mogelijkheden in de interface die nu al op de iPhone X voorhanden is ook naar de iPad komen. Bijvoorbeeld het naar boven 'swipen' om naar het Home-scherm te gaan en het snel schakelen tussen apps door onderaan met je vinger naar links of naar rechts te 'vegen'. Waarschijnlijk allemaal indicaties dat we binnenkort in iPads zonde...
19 juni 2018 - 09:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HighSierra-icoon.jpg
Eén van de erg prettige dingen in macOS is Snelle Weergave (Quick Look): de mogelijkheid om in de Finder een bestand te kunnen zien zonder het in een programma te moeten openen, simpelweg door een bestand te selecteren en dan op de spatiebalk te klikken.

Maar onderzoekers hebben ontdekt dat dit systeem ook een probleem kan zijn voor de veiligheid van bestanden, vooral als je bestanden versleutelt om ze geheim te houden. Opsporingsinstanties zouden dit al langer weten en gebruiken, dus als je iets persé geheim w...
19 juni 2018 - 08:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Sinds iOS 10 heeft Apple binnen een zoekveld heel erg veel apps toegevoegd, naar beneden trekken is bij de meeste voldoende om zo'n zoekveld te laten verschijnen. Bijvoorbeeld in Instellingen, Mail en Notities.

Maar omdat deze zoekvensters standaard niet zichtbaar zijn is het de moeite waard om er even aandacht aan te besteden, zeker als het om een plek gaat waarbij de meesten van ons waarschijnlijk niet zo snel aan deze optie zullen denken: de tab-view van Safari in iOS. Als je daar erg veel tabs open hebt staan, dan is 'naar beneden trekken' en de naam van de site die je zoekt intypen voldoende. In de afbeelding hieronder rechts zie je dit zoekveld rood omlijnd.

[u...
18 juni 2018 - 16:53
Pages: [1] 2 3 4 ... 210