https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
iOS 8 kwam uit in september 2014, en één van de nieuwe dingen die daarin zaten was dat het vanaf dat moment mogelijk was om Siri te vragen welke muziek er op dat moment speelt. Handig, want dat kan zonder dat je jouw iDevice daarvoor moet ontgrendelen.

Maar hoewel Siri je vertelt en laat zien welke song ze gevonden heeft, verdwijnt die informatie weer als het scherm daarna weer zwart wordt. Lastig als je het later wilt weten, maar je niet meer herinnert welke titel het was die Siri je ook alweer vertelde. Gelukkig is er een makkelijk manier om die informatie terug te vinden, je moet alleen even weten waar en hoe.

[img]https:...
vandaag 14:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EaseUSDataRecovery-icoon.jpg
Sinds Apple een aantal jaren geleden Time Machine introduceerde zijn er veel minder gevallen waarbij gebruikers hun data helemaal kwijtraken. De meesten van ons hebben nu een backup waaruit bijna altijd de verloren data weer terug te halen is.

Maar natuurlijk zijn er ook nog momenten dat je een programma nodig kan hebben om data terug te halen. Bijvoorbeeld als je net iets belangrijks weggooit en de prullenbak leegt tussen twee momenten van backup in, terwijl er ondertussen wel van alles aan veranderd was. En dan hebben we het nog niet eens over de gevallen waar Time Machine op de lijst van goede voornemens staat, er na de aankoop van een andere Mac er (nog) geen backup is, etc.

[url=https://ww...
vandaag 14:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Na de feestdagen liggen de meeste specificaties voor een nieuwe iPhone al vast, dat moet zo vroeg om er zeker van te zijn dat ook alle componenten beschikbaar zullen zijn. Want het is gelukkig niet voor te stellen dat Apple het niet voor elkaar zou krijgen om in de herfst een nieuwe iPhone uit te brengen.

Dat betekent ook dat de geruchten over de details rond deze tijd altijd op gang komen, en dit jaar blijkt geen uitzondering. Het meest opvallende daarbij is het gerucht dat Apple een sterkere telelens in zou gaan bouwen, waardoor er mogelijk drie lenzen achterop de nieuwe iPhones zouden zitten. Dat heeft twee makers van concept video’s geïnspireerd, hun creaties kan je hieronder bewonderen.

https...
vandaag 12:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EveryoneCanCreate-icoon.jpg
Vorig jaar maart presenteerde Apple tijdens het educatie-event niet alleen de nieuwe iPad, maar ook het programma Everyone Can Create, waarmee leerkrachten hun leerlingen kunnen helpen met het maximaal ontplooien van al hun ideeën op het creatieve vlak.

Maar daar zat één nadeel aan, dat programma werd alleen in het Engels aangeboden, dus de leerkracht moet het Engels erg beheersen en de concepten van het programma naar de leerling in het Nederlands brengen. En het is niet alleen voor leerkrachten, sinds het hele programma voor iedereen begin oktober gratis [url=https://www.macfreak.nl/nieuwsberichten/everyone-can-create-lesprogramma-nu-grat...
vandaag 12:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXrGeel-icoon.jpg
Er is vaak kritiek geweest op het gebruik van iDevices ’s avonds, omdat het blauwe licht niet goed zou zijn voordat je in slaap valt. Apple’s antwoord daarop was Night Shift, waarmee je jouw iDevice kan instellen dat ’s avonds het licht automatisch veel geler wordt.

Maar er is nog een manier dat een iDevice je kan helpen om in slaap te vallen, je kan er muziek op afspelen dat dan na verloop van tijd vanzelf uitgaat. En je dus niet later in de nacht, als je lichter slaapt, weer wakker zal maken. Deze functie zit ingebouwd in de Timer in de Klok-app, je moet alleen even weten waar. Daarvoor open je dus de Klok-app en kies je daarin voor Timer (1) rechtsonder.
...
gisteren 12:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Het lijkt inmiddels eeuwen geleden: in september 2010 organiseerden een hoop medewerkers van Microsoft een begrafenisstoet waarin symbolisch de iPhone en Blackberry ten grave werden gedragen. De boodschap was duidelijk, Windows Mobile zou de wereld gaan overnemen.

Inmiddels weten we beter, het was Android dat het grootste marktaandeel ging krijgen, en iOS heeft laten zien dat het een erg gezond en vitaal ecosysteem is, waar Apple nog steeds erg veel geld aan verdient. En Windows Mobile is ondertussen een zachte dood gestorven, waarschijnlijk hebben ze daar dit keer bij Microsoft maar ge...
gisteren 11:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Amerikaans-Samoa zijn vijf eilanden en twee atollen in de Stille Oceaan. Of het door genen komt, de manier van leven of allebei, jongens uit Amerikaans-Samoa hebben 56 keer meer kans om Amerikaans voetbal te spelen in de NFL, een sport die bekend staat om hoeveel kracht daarvoor nodig is.

Fotograaf en regisseur Steven Counts heeft in opdracht van Apple een korte film gemaakt over Eddie Siaumau, een 17-jarige jongen van Amerikaans-Samoa die net een beurs heeft gekregen voor een Amerikaanse universiteit. Deze film is geschoten op een iPhone Xs, maar er werden natuurlijk ook een aantal accessoires gebruikt. Welke dat wa...
gisteren 10:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2018-icoon.jpg
Terwijl er binnen iOS steeds meer mogelijk is en iPads steeds meer kunnen is het natuurlijk zaak voor Apple om dat over het voetlicht te brengen. Want het is prachtig als al die mogelijkheden er zijn, maar als niet genoeg mensen er van weten dan heb je er natuurlijk weinig aan.

Daarom heeft Apple vijf infomercials uitgebracht, waarin steeds iets wat je erg makkelijk heel erg goed op een iPad kan doen wordt uitgelicht. Natuurlijk legt Apple daarbij de nadruk op de iPad Pro, dat is tenslotte het top-of-the-line paradepaardje. Maar alles wat je hieronder ziet is ook mogelijk met het het goedkoopste model, want daar heeft Apple vorig jaar zelfs ook ondersteuning voor de Apple Pencil aan toegevoegd.

https:...
gisteren 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Terwijl Apple Pay inmiddels in België beschikbaar is moeten we het in Nederland nog steeds alleen met geruchten doen. Dat beschikbaar zijn in België is trouwens nog wel beperkt, alleen een paar banken doen tot nu toe daar mee en die vallen allemaal onder BNP Fortis.

De hoop in Nederland is vooral gericht op ING, een bank die erg internationaal opereert en daardoor waarschijnlijk de meeste interesse heeft om als eerste met Apple samen te werken. Het was ook ING waar een paar jaar geleden op een besloten pagina een aankondiging stond voor Apple Pay in Nederland, maar...
19 januari 2019 - 11:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadMiniWit.jpg
De afgelopen tijd leek het er steeds meer op dat zowel de iPad mini als de iPod touch door de verschillende iPhones gekannibaliseerd waren. Want de iPad mini werd voor het laatst vernieuwd in september 2015 en voor de iPod touch was dat in juli van datzelfde jaar.

Maar volgens DigiTimes zouden de Taiwanese makers van schermen General Interface Solution en TPK Holding er allebei op dit moment goed voorstaan doordat ze bezig zijn met eerder door Apple geplaatste geplaatste orders. Daarbij zou het gaan om zowel een iPad mini als een vernieuwde versie van de ‘gewone’ iPad. Omdat er in oktober ook al [url=https://www.macfreak.nl/nieuwsberichten/komt-er-binnenkort...
18 januari 2019 - 14:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXS-icoon.jpg
Sinds Apple’s CEO Tim Cook op 2 januari van dit jaar een open brief naar investeerders stuurde lijkt er een soort paniek rond Apple gaande. Een beeld dat nog aangewakkerd wordt door de beurskoers, die sinds begin november al een dalende trend laat zien.

Een goed voorbeeld daarvan lijkt een artikel van Bloomberg, met als titel “Apple Plans to Cut Back on Hiring Due to iPhone Sales Struggles”. Dat soort titels wordt gemaakt om zoveel mogelijk aandacht te genereren, maar de makers zijn vaak slordig, waardoor eerdere titels ook nog te zien zijn. Zo is de titel bij een mouse-over ...
18 januari 2019 - 10:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
De afgelopen tijd zijn er een aantal groter updates voorbij gekomen voor Final Cut Pro. Bijvoorbeeld die van midden november, met een enorme waslijst aan nieuwe en verbeterde dingen.

Dat soort grote updates worden vaak gevolgd door een waarin vooral gevonden problemen en probleempjes opgelost worden, en dat is deze Final Cut Pro update (met 10.4.5 als versienummer). Het enige wat een beetje nieuw genoemd kan worden is dat de prestaties bij het genereren van golfvormen voor fragmenten zonder audiokanalen zijn verbeterd, verder gaat het alleen over het verbeteren van de stabiliteit, en dat betekent g...
18 januari 2019 - 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/timemachine_logo.png
Veiligheid gaat voor alles. Zeker als het om gevoelige data gaat. Daarom maak je netjes een Time Machine back-up op een externe harde schijf. Mocht de Mac het begeven of gestolen worden kun je vrij snel weer verder werken. Maar wat als deze back-up schijf gestolen wordt?

Vaak zijn deze schijven onbeveiligd en is het vrij gemakkelijk om toegang te krijgen tot de data. Het kan verstandig zijn om (de back-up van) je Mac extra te beveiligen. Dit kan door middel van encryptie oftewel versleuteling van de harde schijf. Op de Mac gebruik je hier FileVault voor. Bij een externe schijf gaat het net even anders. Deze week vertel ik je hoe je een Time Machine back-up goed kunt beveiligen.

[url=https://www.passion...
17 januari 2019 - 16:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DuckDuckGo-icoon.png
Met Apple’s beta MapKit JS (JavaScript) is het mogelijk om de kaarten van Apple Maps te gebruiken binnen websites. Dat is gratis zolang de kaarten niet meer dan 250.000 keer per dag bekeken worden en ook het aantal service calls datzelfde aantal niet overstijgt.

Als je graag zo min mogelijk ongevraagd met anderen deelt online, en dus de zoekmachine DuckDuckGo als zoekmachine gebruikt, dan zal je vanaf deze week waarschijnlijk vaker de kaarten van Apple gaan tegenkomen. Want in deze blog-post van DuckDuckGo laten ze weten dat ze voortaan die kaarten zullen gebruiken, vooral omdat beide bedri...
17 januari 2019 - 11:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Toen Apple de eerste Smart Battery Case voor de iPhone 6 uitbracht kwam er veel kritiek op het ontwerp, veel mensen vonden het geen mooi ontwerp en sommigen vonden het zelfs niet Apple-waardig. Maar kennelijk is het een succes, want Apple maakt ze nog steeds.

Er zijn bij het verschijnen van nieuwe modellen iPhones dan ook steeds nieuwe versies van de de Smart Battery Case bij gekomen, sinds deze week ook voor iPhone Xs, Xs Max en Xr. Opvallend is dat je deze case ook contactloos (dus met inductie) kan laden, waarbij zowel de case als de iPhone er in tegelijkertijd opgeladen worden. Hoe Apple dit voor elkaar gekregen heeft is niet bekend, mogelijk wordt alleen de case opgeladen en zorgt die op zijn beurt dat de...
17 januari 2019 - 11:22
Pagina: [1] 2 3 4 ... 243 Volgende