https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Bij de start van Apple TV+ leek de nadruk vooral te liggen op het maken en steeds meer toevoegen van series, er zijn aanwijzingen dat er ook steeds meer films aan de catalogus toegevoegd zullen gaan worden. Een paar van de films die nu al de aandacht trekken zijn Greyhound, Cherry en Palmer.

Met dit doel heeft Apple nu Jessie Henderson aangenomen (betaallink). Zij was hiervoor executive vice president of feature films bij HBO Max, en kent dus het klappen van de zweep. Apple’s besluit om Apple TV+ in ieder geval voorl...
gisteren 12:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Spyware-icoon.jpg
Gezien het aantal beta-versies van iOS 14.5 dat inmiddels is voorbijgekomen, inmiddels de zevende versie, lijkt het voor de hand te liggen dat deze versie van iOS binnenkort zal uitkomen. En daarin zit App Tracking Transparency, waarmee we zelf kunnen kiezen of we gevolgd willen worden, of juist niet.

Door Adweek is onderzocht welk percentage van gebruikers van iPhones van plan zijn met deze functie dat volgen uit te gaan zetten en de resultaten (betaallink) zijn zeer bemoedigend. Tenminste, als je voor privacy bent, adverteerders die van dat volgen afhankelijk zijn zullen er waarschijnlijk minder vrolijk van worden. Want meer dan tweederde (68 procent) van de mensen met een iPhone zijn van plan om dit te weigeren, wat overtuigend laat zien dat het meren...
gisteren 12:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12mini-icoon.jpg
Counterpoint Research heeft hun Market Pulse report voor de eerste maand van dit jaar uitgebracht, waarin gekeken wordt welke smartphones het best verkopen in de VS. De resultaten laten zien dat het Apple nog steeds voor de wind gaat, want maar liefst zes van de tien komen uit Cupertino.

Maar er valt ook meteen iets anders op: de iPhone 12 mini staat niet in de top vijf, maar op plaats acht. En net zoals de nummer tien, de iPhone SE 2020, komt die maar op (afgerond) één procent, wat betekent dat de iPhone 12 mini ongeveer evenveel wordt verkocht als dat model. Er zijn al langer signalen dat de iPhone 12 mini het minst verkoopt van de nieuwe modellen die Apple op dit moment aanbiedt, tegelijkertijd blijven alle geruchten volhouden dat er ook dit jaar weer een model van dat formaat in het gamma zal zi...
gisteren 10:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
De geruchten over de AirPods 3 doen al een tijdje de ronde, en als die kloppen dan krijgen we een soort AirPods Pro Lite. Dat betekent kleinere ’witte stokjes’ die uit je oren steken, maar geen siliconen oortips om ze aan je oren aan te passen. En of er actieve ruisonderdrukking op aanwezig is, is nog niet zeker.

Eén ding is wel duidelijk: hoewel Apple de derde generatie van de AirPods nog niet heeft uitgebracht, zijn de imitaties ervan al wel te koop. Die zijn gebaseerd op wat er tot nu toe gelekt is, mocht Apple er in een late fase nog wat aan veranderd hebben dan zullen ze niet zo goed lijken. Maar de kans is groot dat ze niet te onderscheiden zijn van de echte, en krijgen we dus eigenlijk een soort ‘sneak peek’.


De kans dat deze nep-AirPods even goed klinken en net zo goed same...
gisteren 10:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Het is al een tijd geleden dat er informatie naar buiten kwam over Apple’s AirTags, trackers die onder andere van ultra-wideband en Bluetooth gebruik maken om makkelijk, snel en vooral precies spullen  terug te kunnen vinden. Maar de AirTags zijn nog steeds niet uitgebracht.

Dat geldt wel bijna voor Samsung’s eerste ultra-wideband trackers, de Galaxy SmartTag Plus. Die komen op 16 april op de markt, dat is dus vandaag over een week. Net zoals bij Apple heb je daar een telefoon voor nodig die ultra-wideband ondersteunt, dat zijn in dit geval de Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21 Plus, Galaxy S21 Ultra en de Galaxy Z Fold 2.

[img]https://www.macfreak.nl/mo...
9 april 2021 - 15:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AndroidRobotAlleen.jpg
Sommige mensen gebruiken iOS of Android en kijken nooit naar ‘de andere kant’, anderen zijn nieuwsgierig en willen graag ook zien hoe een ander besturingssysteem werkt. Ben je van het laatste ‘soort’, maar geen Android telefoon in de buurt om het uit te testen? Dan maakt Samsung het je makkelijk.

Want het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een website gelanceerd waarmee je de interface van Samsung op je iPhone kan ‘toveren’. Het werkt heel erg simpel, je gaat naar itest.nz, tikt op het Delen-knopje onderaan in het midden. Samsung vertelt dat je daar op ‘Add to home screen’ moet klikken, in het Nederlands is dat ‘Zet op beginscherm’, zoals je hieronder in stap twee kan zien.

[img]https:...
9 april 2021 - 12:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Spyware-icoon.jpg
Hoe hard ze bij Apple ook hun best doen, beveiligers en hackers zullen altijd een kat-en-muis spel blijven spelen. Dat werd gisteren nog eens bevestigd tijdens de Pwn2Own Hacking Contest, waar Jack Dates van RET2 een kernel zero-day exploit van Safari liet zien, en zo 100.000 dollar opstreek.

In de .gif in de tweet hieronder kan je de hack in actie zien, hoewel je wel iets van hacking moet begrijpen om door te hebben wat er gebeurt. De korte versie is dat de hacker hier met zijn code via Safari toegang krijgt tot de kernel van het systeem, waarna je met je eigen code toegang tot het systeem hebt. De hacks van de Pwn2Own Hacking Contest worden trouwens met de fabrikanten gedeeld, Apple zal dit gat in de komende tijd ongetwijfeld dichten.


Het viel trouwens op ...
9 april 2021 - 11:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Messages-iOS-icoon.jpg
Toen de Berichten-app (eerst iMessage, later Messages) op 6 juni 2011 voor het eerst aan de wereld werd getoond was het erg belangrijk dat het ook op de iPad en de iPod touch werkte. Voor de Mac moesten we een jaartje langer wachten, sindsdien is daar ook nog de Apple Watch bij gekomen.

Vanaf het begin waren er geruchten dat ze bij Apple van plan waren om deze app cross-platform te maken, zodat die dus ook op Android zou werken. Uit documenten (PDF, 16,2 MB) die nu in de rechtszaak van Epic Games vs. Apple naar buiten zijn gekomen blijkt dat daar inderdaad over is nagedacht, maar dat er besloten is om het exclusief voor onder andere de iPhone te houden, omdat anders de overstap naar Android te makkelijk zou zijn.

https://www.youtube.com/watch?...
9 april 2021 - 10:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleArcade-icoon.jpg
Ben je een gamer en heb je interesse in Apple Arcade, dan kan je daarop een apart abonnement nemen. Maar er is nog een tweede optie, want het zit ook in Apple One (samen met de andere opties die Apple in dit combi-abonnement heeft gestopt: Apple Music, Apple TV+ en extra opslag in iCloud).

Tot nu toe breidde Apple de catalogus van Apple Arcade langaam maar zeker steeds verder uit, altijd met exclusieve games. Daar is nu verandering in gekomen, want Apple heeft er in één klap dertig al bestaande en populaire games aan toegevoegd. En al die nieuwe games zijn natuurlijk ook allemaal te spelen zonder dat je er iets voor moet bijbetalen of dat je doo...
8 april 2021 - 13:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMy-icoon.jpg
Apple ligt de afgelopen tijd vaak onder vuur omdat het eigen dingen zou bevoordelen, en het lijkt er op dat ze hun best aan het doen zijn om te laten zien dat dit niet het geval is. Dat is te zien in dit persbericht, waarin de mogelijkheid om externe devices aan Zoek mijn toe te voegen wordt aangekondigd.

Opvallend, want onder de eerste items die binnenkort in Apples’ eigen Zoek mijn toegevoegd kunnen worden vinden we naast de S3 en X3 e-bikes van VanMoof ook Belkin’s SOUNDFORM Freedom True Wireless Earbuds die waarschijnlijk pas in juni uitgebracht zullen worden en de ONE Spot van Chi...
8 april 2021 - 12:40
Pagina: Volgende pagina