https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
Eén van de vele verbeteringen die we binnenkort in iOS 15 en iPadOS 15 gaan zien is het veel beter herkennen van personen in foto’s op je iPhone of je iPad. Hoe dat werkt heeft Apple uitgebreid uit de doeken gedaan in deze blog-post, die eigenlijk voor ontwikkelaars bedoeld is.

De verkorte versie is dat in iOS 15 het machine learning voornamelijk on-device gebeurt, waardoor het sneller is en privacy-gevoelige informatie de devices ook niet verlaat. Daarbij is de Foto’s-app nu in staat om mensen ook te herkennen aan bijvoorbeeld hun lichaamshouding, zodat het in veel gevallen ook werkt met extremere poses, terwijl accessoires worden gedragen die het gezicht gedeeltelijk onzichtbaar maken zelfs als het gezicht helemaal niet zichtbaar is.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news...
vandaag 11:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoto-2013-Icoon.jpg
De eerste iPhone die in 2007 werd uitgebracht had maar 1 camera met twee megapixels, iets wat toen ook al niet iets was om over naar huis te schrijven. Maar toch werd door Apple in dat jaar al heel optimistisch de iPhone Photography Awards in het leven geroepen, achteraf een uitstekend idee.

Want inmiddels zijn de camera’s van de iPhone volwassen geworden, en produceren de twaalf megapixel-camera’s van de iPhone 12 modellen prachtige foto’s, zeker als je Apple ProRAW gebruikt. De winnaars van de iPhone Photography Awards 2021 zijn dan ook zeker de moeite om even bij stil te staan, niet in de laatste plaats omdat er ook twee winnaars bij zijn die uit Nederland afkomstig zijn.

[url=https://581142-1881120-raikfcquaxqncofqfm.stackpathdns....
gisteren 14:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProBlauw-LenzenCloseUp-icoon.jpg
In de afgelopen decennia heeft fotografie een ware revolutie doorgemaakt. Eerst van analoog naar digitaal, en daarna van de aparte camera naar de camera in onze telefoons. Waardoor we allemaal samen in 2010 al 350 miljard foto’s per jaar maakten, inmiddels zijn dat er meer dan een biljoen.

Dat betekent ook dat de kwaliteit van wat  die lenzen beschermt erg belangrijk is. Zowel wat betreft de lichtdoorlaat als de bestendigheid tegen klappen en krassen. Corning, de makers van het glas wat de displays op alle iPhones beschermt, kondigt nu en nieuw soort glas aan dat allebei deze eigenschappen zou hebben: Gorilla Glass met DX en Gorilla Glass met DX+[/u...
gisteren 11:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch6-icoon.jpg
De Apple Watch kan je gebruiken om bij te houden hoe laat het is, wat voor weer het is, filteren van wat je op je iPhone binnen krijgt, hoe het staat met je hart, jezelf even rustig laten ademen, en nog heel erg veel meer. Maar de Apple Watch betekent voor veel mensen vooral ook fitness.

Dat is dan ook het thema van de nieuwe Hello Sunshine-commercial voor de Apple Watch Series 6. En Apple zou Apple niet zijn als ze er niet ‘toevallig’ ook een meting van het zuurstofgehalte in het bloed èn een valdetectie hadden verwerkt. Want ook in een vlotte zomer-commercial moeten natuurlijk wel alle mogelijkheden van het device aan bod komen.


De muziek die je in deze commercial hoort is de Planet Funk Remix van Cuore Matto...
gisteren 10:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
Als iOS 15 deze herfst uitkomt zal iedereen met een iPhone 11 of 12 de mogelijkheid hebben om daarin aan te zetten dat deze ook nog gevonden kunnen worden als hij helemaal uit staat. Bijvoorbeeld handig als je hem ergens vergeten bent, en in de tussentijd de batterij helemaal leeggelopen is.

Dit is bij deze modellen mogelijk omdat ze een U1 chip hebben ingebouwd, en die chip kan gebruikt worden om items in de nabijheid erg exact te lokaliseren. Dat is mogelijk wanneer de iPhone uit staat omdat de iPhone op dat moment eigenlijk niet voor de volle honderd procent uit is, maar in een ‘low-power state’ staat, en dan functioneert als een AirTag. En dus kan een iDevice in de nabijheid het Bluetooth-signaal oppikken en het doorgeven aan het Zoek mijn-netwerk.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zAr...
22 juli 2021 - 12:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleRepair-icoon.jpg
In de VS krijgt de Right-to-Repair-beweging steeds meer wind in de zeilen. Voorstanders hiervan willen onder andere dat het makkelijker wordt voor reparateurs om onderdelen te krijgen, dat apparaten zo gemaakt worden dat ze niet al te moeilijk te repareren zijn en dat dit voor de consument duidelijk is.

Afgelopen maand liet president Biden de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) al weten dat hij wilde dat ze nieuwe regels op zouden stellen waardoor onafhankelijke reparateurs toegang zouden krijgen tot onderdelen, en dat het voor de consument ook makkelijker  zou moeten worden om apparaten zelf te repareren. Deze beweging is trouwens niet alleen in de VS gaande, er is ook een Right-to-Repair beweging in de EU, meer daarover [url...
22 juli 2021 - 12:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2021Lineup-icoon.jpg
Eerder deze week bracht Apple onder andere al iOS 14.7 uit, wat meestal gepaard gaat met dezelfde update voor iPadOS. Maar kennelijk was er iets wat de update voor de iPad tegenhield, het is niet bekend wat dat was, maar die update is er inmiddels ook.

Zoals altijd komen de nieuwe dingen in iOS en iPadOS grotendeels overeen, maar er is in iPadOS 14.7 één bug-fix die je in in iOS 14.7 niet zal tegenkomen: er is een probleem opgelost waardoor audio kon overslaan als je een USB‑C-naar-3,5-mm-koptelefoonadapter met de iPad gebruikte.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadOS14.7Update.jpg


De andere nieuwe dingen en verbeteri...
21 juli 2021 - 19:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BigSur-icoon.jpg
Met macOS 12 (Monterey) nog maar een paar maanden verwijderd heeft Apple toch nog een update voor macOS 11 (Big Sur) uitgebracht. Deze update is dan ook vooral bedoeld om bugs te corrigeren en de veiligheid te vergroten, maar ondertussen wordt er toch één nieuwe functie toegevoegd.

Die nieuwe functie is de mogelijkheid in het gedeelte ‘Bibliotheek’ in de Podcasts-app om te kunnen kiezen of je alle programma’s wilt zien, of alleen gevolgde programma’s. Met andere woorden, als je Apple’s eigen Podcasts-app niet gebruikt dan zal je niets nieuws tegenkomen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacOSBigSur11.5Update.jpg


Dat betekent natuurlijk niet dat deze update niet belangrijk is, die is alleen al de moeite om de veiligheid van het bestu...
21 juli 2021 - 19:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneSE2020-icoon.jpg
Er zijn steeds meer voorspellingen die er op wijzen dat Apple in de eerste helft van het komend jaar waarschijnlijk de derde generatie iPhone SE zal uitbrengen. Er waren eerder nog geruchten over een grotere iPhone SE Plus, maar die lijken inmiddels verstomd.

Als de geruchten kloppen dan krijgt de derde generatie iPhone SE dus een chip voor het 5G netwerk ingebouwd, maar welke processor het wordt is nog niet duidelijk. Zo heeft Nikkei Asia het over dezelfde A15 chip die in de iPhone 13 verwacht wordt, terwijl het Koreaanse DigiTimes het bij een A14 chip houdt (betaallink). Eerder voorspelde analist Ming-Chi Kuo de onderst...
21 juli 2021 - 17:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Jon Stewart is bekend als schrijver, producer, regisseur, politiek commentator, acteur, presentator en meer. Maar hij is vooral bekend van de The Daily Show, die hij maar liefst zestien jaar lang presenteerde (tussen 1999 en 2015). Daarin legde hij messcherp veel misstanden bloot.

Zijn grootste inspirator is Mark Twain, de schrijver die bij ons waarschijnlijk het bekendst is door zijn romans “De Lotgevallen van Tom Sawyer” en “De Lotgevallen van Huckleberry Finn”. Maar hij stond ook bekend om zijn scherpe analyses en even scherpe pen, waarmee hij met erg veel humor vaak misstanden aan het licht wist te brengen.


Vanaf september zal het programma The Problem With Jon Stewart op [u...
21 juli 2021 - 16:08
Volgende pagina