https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DubbeleMagSafeOplader-icoon.jpg
Met de dubbele MagSafe-oplader kan je een iPhone en een Apple Watch tegelijkertijd opladen. Het leek indertijd de opmaat voor de AirPower, de mat die Apple aankondigde en waar een iPhone, Apple Watch en AirPods case tegelijk op opgeladen zouden kunnen worden.

‘Zouden kunnen worden’, want de AirPower kwam er uiteindelijk nooit, er zouden toch teveel haken en ogen aan dit project hebben gezeten. Dus bleef de dubbele MagSafe-oplader de enige optie van Apple waarmee je twee devices tegelijk op kan laden. Wel een erg prijzige optie, want voor deze lader leg je bij Apple maar liefst 159 euro neer.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneAppleWatchDu...
vandaag 15:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Firefox-icoon-nieuw2017.jpg
Op 10 juli 2008 werd de App Store een feit, maar als je daarin een browser wilt aanbieden dan zal die WebKit moeten gebruiken, de motor op de achtergrond die we vooral kennen van Apple’s eigen browser Safari. Daar zou dit jaar in iOS en iPadOS 17 wel eens verandering in kunnen komen.

Bij Google en Mozilla lijken ze dat ook door te hebben, bij beide organisaties zou nu gewerkt worden aan browsers voor iOS en iPadOS met een eigen rendering engine. Bij Google is dat Blink, die van Mozilla gaat al jaren als Gecko door het leven. De vraag lijkt nu vooral hoeveel ruimte de makers van andere browsers zullen krijgen.


Want de dwang om WebKit te geb...
vandaag 10:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleStoreAmsterdam-icoon.jpg
Apple geeft van tijd tot tijd de eigen website een update, maar daarbij is de bovenbank heel erg lang niet onder handen genomen. Als je daar op Store, Mac, iPad, iPhone, Watch, AirPods etc. klikte kreeg je altijd de subcategorieën te zien en kon je vandaar verder.

Juist dit gedeelte van de eigen site is nu door Apple onder handen genomen, als je nu op de desktop-versie je muis op een hoofdcategorie plaatst krijg je automatisch drop-down menu’s met subcategorieën te zien. Daarbij wordt wat er onder op de site te zien is onscherp gemaakt en gaat de donkere achtergrond van het drop-down menu daar overheen, wat een beetje vreemd effect eronder veroorzaakt. In het voorbeeld hieronder is dit allemaal te zien.


Op devices met een aanraakscherm zoals een iPhone of i...
vandaag 10:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Apple heeft een update voor alle HomePods en Apple TV’s met een App Store klaarstaan. Op dit moment zijn er alleen voor de HomePod release notes beschikbaar, en die laten zien dat het hierbij gaat om algemene verbeteringen voor prestatie en stabiliteit.

Heb je geen problemen of probleempjes met 16.3 dan heeft dus allemaal geen haast, maar in de regel doet het zelden kwaad om dit soort updates te installeren. Ik heb zelf inmiddels allebei deze update geïnstalleerd en met zowel de Apple TV als de HomePods heb ik nog geen problemen kunnen ontdekken.


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodSoftwareversie16.3.1ReleaseNotes.jpg

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Hierond...
gisteren 12:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M2processor-icoon.jpg
Matthew Panzarino van TechCrunch heeft zijn interview gepubliceerd met Apple’s vice president of Platform Architecture and Hardware Technologies Tim Millet en vice president of Worldwide Product Marketing Bob Borchers over de nieuwe M2 chip.

Daarin vertellen ze onder andere dat de echte kracht van de M2 nog door ontwikkelaars ontdekt moet worden, met name voor gaming zou er nog veel meer mogelijk zijn. Volgens Tim Millet hebben game-ontwikkelaars nog niet door wat er allemaal mogelijk is met 96 gigabytes aan grafisch geheugen (graphics memory) die de M2 Max nu biedt. Bij Apple leeft duidelijk de hoop dat dit wel gaat gebeuren, waarvan Mac-gamers vervolgens de vruchten kunnen plukken.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TimMill...
gisteren 10:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weegschaal-Mooier.jpg
Kunstmatige Intelligentie oftewel Artificial Intelligence (AI) zijn algoritmes die getraind worden door die heel erg veel data te voeden. Die data wordt vervolgens gecombineerd, zijn de hoeveelheid en de algoritmes groot en goed genoeg dan kan het resultaat erg indrukwekkend zijn.

Maar hoe zit het met het copyright van het bronmateriaal? Bij Stability AI zijn ze waarschijnlijk wat te snel naar buiten getreden met de resultaten, want in de gegenereerde beelden is duidelijk te zien dat die afkomstig zijn van de enorme beeldbank van Getty Images. In het voorbeeld hieronder kan je zien hoe overduidelijk het is waar de originele afbeelding vandaan komt.

[img]https://www.macfreak.nl/modules...
gisteren 09:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacWhisper-icoon.jpg
De Amsterdamse Jordi Bruin blijft leuke dingen maken, waardoor hij ook al een een nominatie voor een Apple Design Award op zak heeft. Die nominatie was voor zijn app Navi, waarmee je live in beeld ondertitels en vertaling van wat de ander zegt te zien krijgt.

Met zijn nieuwe app MacWhisper sluit hij aan bij de grote interesse voor kunstmatige intelligentie (Airtificial Intelligence, of AI) van dit moment. Want MacWhisper gebruikt AI om gesproken of gezongen tekst om te zetten in geschreven tekst. Hieronder zie je bijvoorbeeld de geschreven versie van de presentatie van de allereerste iPhone door Steve Job (ook te zien in [url=https://www.macfreak.nl/nieuwsberichten/de-1e-generatie-iphone-blijkt-heel-e...
6 februari 2023 - 13:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
De iPhone 14 is het eerste model waarbij er grotere verschillen zijn tussen de ‘gewone’ en de Pro versie. De Pro modellen hebben onder andere een snellere processor, ProMotion-technologie, Always‑on display, Dynamic Island en een 48‑MP in plaats van 12 MP hoofdcamera.

Uit de verkoopcijfers lijkt op te maken dat deze aanpak werkt, de trend dat steeds meer mensen voor de duurdere modellen te kiezen lijkt zich door te zetten. Mogelijk speelt dat mee bij de reden waarom er bij Apple nu nagedacht wordt over een iPhone Ultra, die trouwens pas op zijn vroegst in 2024 op de markt zal komen.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone14ProMaxTimCook.jpg[/im...
6 februari 2023 - 11:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Ventura-icoon.jpg
Gebruik je een CD of DVD drive van het merk Pioneer en heb je nog niet de update naar versie 13.2 van macOS Ventura uitgevoerd, dan bij deze de waarschuwing om dat niet te doen, want na die update zal je die drive(s) niet meer kunnen gebruiken.

Er waren al op vaal plekken klachten hierover te lezen, bijvoorbeeld op op Reddit, op Apple’s eigen Support Community en natuurlijk ook op Twitter, waarvan je hieronder een voorbeeld kan zien. Maar dat is niet alles, ook Pioneer zelf heeft inmiddels op de pagina van de eigen drives een waarschuwing geplaatst.


Een voorbeeld van deze waarschuwing is te vinden op [url=https:/...
6 februari 2023 - 10:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iphone_small.jpg
Een tip als je veel geld wilt verdienen door weinig te doen: koop een revolutionair device, laat het in het cellofaantje zitten en zet op de plank. Het is natuurlijk lastig is om te weten of iets een revolutionair device zal blijken te zijn. Maar is dat het geval, dan zit je op rozen.

Tatoeage-artiest Karen Green was helemaal niet van plan om veel geld aan haar eerste iPhone te verdienen, ze kreeg die als cadeau toen ze ging werken bij PetSmart. Maar ze had al drie abonnementen lopen bij provider Verizon, terwijl de eerste iPhone alleen maar werkte met een abonnement bij AT&T. Dus bleef deze in de doos, met het cellofaantje er om.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneEersteGenerat...
4 februari 2023 - 08:04
Volgende pagina