https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Apple heeft weer een nieuwe firmware update voor de tweede generatie AirPods Pro op de eigen servers voor ons klaargezet. De vorige versie, die in november uitkwam, had als versienummer 6B34, deze nieuwe versie heeft 6F7 als versienummer meegekregen.

Deze update is voor alle uitvoeringen van de tweede generatie AirPods Pro, dus voor zowel die met een Lightning-aansluiting als de nieuwere met USB-C.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirPodsProExpanded301019.jpg


Apple’s release notes voor deze update beperken zich trouwens tot het obligate “bug fixes and other improvements”. Wil je zien welke versie van de firmware op jouw AirPods actief is, dat kan door het volgende te doen:

  • Verbind jouw ‌‌AirPods‌‌ o
...
vandaag 14:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/lego.jpg
Voor fans van LEGO die houden van het zelf maken heeft het bedrijf een website waar je ideeën kan indienen, die daarna mogelijk als compleet pakket worden uitgebracht. Op die site is nu voor het eerst een Apple Store verschenen, natuurlijk zoals altijd met veel oog voor detail uitgewerkt.

Daarbij is trouwens geen specifieke Apple Store nagebouwd, het gaat vooral om details die heel erg veel schillende Apple Stores te vinden zijn.


klik of tap voor een grotere versie

Denk aan een facade van glas, bomen in potten en LEGO-figuurtjes in blauwe Apple-shirts.

[url=https://ideascdn....
vandaag 13:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sound-BigSur-icoon.jpg
Een studie van Apple in samenwerking met de University of Michigan geeft veel data over tinnitus. Dit is een aandoening waarbij je constant een niet bestaand geluid hoort, bijvoorbeeld suizen of zoemen. De oorzaak is vaak schade die ontstaan is door blootstelling aan hard geluid.

Deze studie is een van de grootste tot nu toe, er werd data verzameld van meer dan 160.000 mensen met iPhones die aan deze studie wilden deelnemen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleHearingStudy0524-2.jpg

klik of tap voor grotere versies

Uit dit onderzoek bleek dat 77,6% van de deelnemers ooit in hun leven last hadden gehad van tinnitus. Het voorkomen van dagelijkse tinnitus blijkt toe te nemen met de leeftijd, w...
vandaag 09:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AffinityPhoto-icoon.jpg
In maart van dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat Affinity door Canva was overgenomen. Dat leidde tot veel heftige en vooral bezorgde reacties van de gebruikers van deze software, ook hier op MacFreak. Affinity’s boodschap was duidelijk niet voldoende om iedereen gerust te stellen.

Daardoor bracht Affinity nog een extra belofte naar buiten, in het kort: we blijven updates uitbrengen en de software blijft zonder abonnement te koop.


Inmiddels is versie 2.5 uit van Affinity Photo, Affinity Designer en Affinity Publisher, de tegenhangers van Adobe’s Photoshop, Illustrator en InDesign. Daarin vind...
gisteren 15:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ArtificialIntelligence-icoon.jpg
Het is al een tijd duidelijk dat de komende WWDC in het teken zal staan van AI, volgens Mark Gurman heeft dit project nu de codenaam ‘Project Greymatter’. De tools hiervan zullen zeker worden geïntegreerd in de belangrijkste apps van Apple, waaronder Safari, Foto's en Notities.

Voor minder intensieve taken zullen de AI-functies op het apparaat draaien, maar als een functie meer rekenkracht vereist zal het in de cloud gebeuren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleAIapps2024Hero.jpg


In dat laatste geval zal d...
gisteren 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2024-icoon.jpg
In het begin was duidelijk dat de visie bij Apple was dat een iPad in eerste instantie verticaal gebruikt zou worden. Maar in de praktijk blijkt dat vaak niet het geval. Bijvoorbeeld bij het kijken van een serie of film, het bekijken van een webpagina of het lezen of typen van een tekst.

Dat ze dit bij Apple ook inzien werd duidelijk bij de introductie van de nieuwe iPads, waarbij de camera aan de voorkant nu op de lange kant is geplaatst.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadProSpaceblackGedraaidLogo.jpg


Voor het Franse Numerama een reden om aan Apple’s industrial designer Molly Anderson te vragen...
gisteren 09:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS18-icoon.jpg
Als de bronnen van Bloomberg’s Mark Gurman kloppen dan zal het in iOS 18 mogelijk worden om iconen te plaatsen waar je wil en zou het zelfs mogelijk worden de kleur van iconen aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan kleuren die beter passen bij de achtergrond die jij gekozen hebt.

Zo zou je bijvoorbeeld alle iconen van sociale media-apps één kleur kunnen geven, of hetzelfde met alle apps voor het weer of je financiën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18NewAppIconsHero.jpg


De afgelopen jaren heeft Apple de strakke regie over het uiterlijk van iOS en iPadOS al gedeeltelijk laten varen, onder ...
gisteren 09:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Photos-iOS-icoon.jpg
Een kleine tien dagen geleden werd duidelijk dat er - in uitzonderlijke gevallen - een bug in iOS en iPad OS 17.5 lang geleden verwijderde foto’s weer terug kon brengen. Gelukkig kwam er snel een update voor deze twee besturingssystemen, waarna er ook nog een volgde voor tvOS.

Apple heeft nu uitgelegd waardoor deze bug kwam. Het blijkt dat iCloud-foto’s er niets mee te maken had, iets wat eerst werd verm...
27 mei 2024 - 09:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-BigSur-icoon.jpg
Naast de nieuwe versies van al Apple’s belangrijkste besturingssystemen gaan we tijdens de WWDC waarschijnlijk ook nieuwe functies voor Safari zien. Daarbij is mogelijk ook al de optie om zoekresultaten samen te vatten, iets dat de Arc browser nu al doet.

Deze functie zou nu al in interne test-versies van Safari te vinden zijn, maar bij Apple zijn ze voorzichtig en dus staat dit standaard nog niet aan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ArcSearchResults0124-1.jpg

klik of tap voor een grotere versie


Eenmaal i...
27 mei 2024 - 09:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
De Black Pencil van UK's Design and Art Direction (D&AD) awards is een prijs die ontwerpers erg graag binnenslepen, want deze staat wereldwijd in hoog aanzien. Apple's designer Alan Dye was dan ook persoonlijk aanwezig om deze recent in ontvangst te nemen voor het design van de Apple’s Vision Pro.

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat Apple hierbij in de prijzen viel, eerder bijvoorbeeld ook voor de eerste iPhone, de iMac en zelfs voor Apple’s website.


De Vision Pro kreeg de hoogste onderscheiding in de categorie Digital Design and Connected Experiences. Op deze pagina van de design-website Dezeen is te lezen wat Alan Dye zei nadat hij deze prijs in ontvangst had genomen:

Citaat
<
...
27 mei 2024 - 08:46
Volgende pagina