https://www.macfreak.nl/modules/news/images/bluetooth.jpg
Onderzoeker Marc Newlin heeft ontdekt dat het helemaal niet zo moeilijk is om een met Bluetooth aan een Mac, iPhone of iPad verbonden toetsenbord te simuleren, waarna het mogelijk is om alles te doen op dat apparaat wat ook met het echte toetsenbord mogelijk is.

Het enige wat hiervoor nodig is, is een computer waar Linux op draait en een standaard Bluetooth-adapter. En het moet natuurlijk binnen het bereik zijn.In de video hierboven wordt uitgelegd dat Bluetooth in staat is om meer dan een kilometer te overbruggen. Maar dat is vooral theoretisch, want dan gaat het om het krachtigste signaal, en zonder wat voor obstakels dan ook. In de praktijk weten we allemaal dat 10 tot 20 meter vaak het maximum is, maar als de hacker een sterk signaal heeft dan z...
vandaag 11:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5Hartslag-icoon.jpg
Van tijd tot tijd kan je hier op MacFreak lezen hoe Apple devices levens redden. Die verhalen publiceren we altijd alleen maar als er in het verhaal iets is wat nieuwswaardig is, én als er iets in te vinden is waar onze lezers zelf iets aan kunnen hebben.

Het verhaal  is nu sowieso nieuwswaardig, want het is volgens mij voor het eerst dat een Apple Watch in één klap twee levens redt.


Zoals je in de video hierboven al hebt kunnen horen werd Veronica Williams in de Amerikaanse staat Kentucky meerdere keren achter elkaar gewaarschuwd door haar Apple Watch dat haar hartslag te hoog was. Omdat ze zwanger was en ook voelde dat ze minder adem kreeg nam ze de meldingen extra serieus, ging naar haar dokter en voordat ze het wist werd haar gevraagd of ze akkoord ging met een keizersnede.

Het...
vandaag 10:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir2022-icoon.jpg
Voor het weekend kon je het al hier op MacFreak lezen: begin komend jaar komen er waarschijnlijk nieuwe modellen van de iPad Pro, iPad Air en MacBook Air uit. Het exacte moment dat dit gebeurt is waarschijnlijk ook afhankelijk van hoeveel er dan beschikbaar zijn.

Het meest opvallende bij die berichten is dat Apple van plan zou zijn om een grotere iPad Air uit te brengen, even groot als de grooste iPad Pro: 12,9-inch.


Als dat nieuws klopt dan zouden de onderdelen op dit moment al verscheept moeten worden, zodat de finale assemblage binnenkort kan beginnen. En dat is precies wat Ross Young, CEO en analist van Display Supply Chain Consultants (DSCC) nu signaleert, ...
vandaag 10:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMessages-icoon.jpg
Mocht nog niet gehoord hebben van Beeper of Beeper Mini dan zij het je meteen vergeven, deze app, die blauwe bubbles ook voor Android-gebruikers belooft, is nog maar net een feit. De man er achter is Eric Migicovsky, vooral bekend van de Pebble smartwachtes.

Het was code van de 16-jarige ‘JJTech1030’ die het mogelijk maakte voor Beeper Mini om de data van Apple devices uit te lezen en op Android weer te geven.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BeeperMiniGooglePlay1223.jpg

klik of tap voor een grotere versie

De lancering v...
vandaag 09:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TeslaLogo-icoon.jpg
GM staat nog steeds alleen in het besluit om te stoppen met het aanbieden van Apple CarPlay als optie. Maar Tesla hoeft hier helemaal niet mee te stoppen, dat merk heeft het nog nooit aangeboden, maar er zijn wel meerdere manieren om het toch aan de praat te krijgen.

Maar ondanks het bijna totaal buitensluiten van Apple tot nu toe, heeft Tesla nu zelf aangekondigd dat Apple Podcasts binnenkort ondersteund gaat worden.


Om straks van Apple Podcasts te kunnen genieten in een Tesla moet je één van de volgende modellen hebben: Model 3, Model Y, Model...
9 december 2023 - 10:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/USB-C-icoon.jpg
Naast een nieuwe MacBooks en iPads staan er nog meer nieuwe producten op stapel. Geen Macs of iPhones ditmaal, maar accessoires. En hoewel er geruchten de ronde deden dat ze in oktober zouden arriveren, heeft Apple zijn invoer-randapparatuur met USB-C nog niet uitgebracht.

Lang gewacht en stil gezwegen, een leaker voorspelt dat ze binnenkort toch echt te koop zullen zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zARt.USB-accessoires.jpg


Iedereen die verwachtte dat Apple – in navolging van de iPhone 15 – ook zijn accessoires bij de vernieuwde 24-inch iMac zou hebben voorzien van USB-C-accessoires, kwam bedrogen uit. Apple koos ervoor...
8 december 2023 - 20:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutPro2020-icoon.jpg
Toen Apple recent onder andere Final Cut Pro 10.7 uitbracht kon je in het nieuwsbericht op MacFreak daarover in de release notes al lezen dat de functie om automatisch door de tijdbalk scrollen tijdens het afspelen was toegevoegd. Eindelijk, want daar werd al heel erg lang om gevraagd.

Dit betekent dat je tijdens het afspelen van je materiaal in Final Cut Pro 10.7 dus niet meer zelf steeds horizontaal hoeft te scrollen, de app doet het nu voor jou.


Automatisch door de tijdlijn scrollen begint pas als de afspeelkop het midden van de tijdlijn bereikt. Zodra dit het geval is, blijft de afspeelkop in het midden van de tijdlijn terwijl het scrollen plaatsvindt. Het scrollen zal stoppen wanneer er ...
8 december 2023 - 11:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Apple Pay is inmiddels bij zo’n beetje alle banken van Nederland een optie, een relatief kleine bank als ASN biedt het ook al een tijdje aan. Dat wil trouwens niet zeggen dat dit nu voor alle kleine banken het geldt, bij Triodos is dat bijvoorbeeld nog niet het geval.

Maar er zijn nog meer partijen met betaalkaarten waarvoor Apple Pay interessant kan zijn, bijvoorbeeld de credit cards van de ANWB.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ANWBCreditCardBetalenMetApplePayHero.jpg

klik of tap vo
...
8 december 2023 - 10:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS17-icoon.jpg
Sinds iOS 17.1 en watchOS 10.1 kan je snel en makkelijk contactinformatie uitwisselen tussen twee iPhones en Apple Watches, en natuurlijk ook van een iPhone naar een Apple Watch. Alle details daarover vind je in dit artikel, en in de video hieronder zie je de korte versie ervan.

Maar als iOS 17.2 uitkomt, waarschijnlijk is dat komende week, dan kunnen we op die manier van alles wat in je Wallet zit ook makkelijk met een ander delen.


Denk aan bijvoorbeeld boarding passes of kaartjes voor de bioscoop, zodat degene die ze allemaal heeft ze makkelijk kan doorgeven aan alle anderen die ze later nodig hebben. Ook in dit geval moet je natuurlijk eerst je iPhone ontgrendelen om het te kunnen ...
8 december 2023 - 09:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-BigSur-icoon.jpg
Twee dagen geleden kon je hier op MacFreak lezen dat je met een simpel AppleScript in één keer meerdere tabs in Safari in een nieuw venster kan openen. Daardoor gingen meer mensen met tabs experimenteren, en daardoor werd iets heel erg handigs ontdekt.

Het was Jack Wellborn die ontdekte dat je in zo’n beetje alle browsers voor macOS tabs net zoals in de Finder kan selecteren en verplaatsen.


Het is dus mogelijk om meerdere naast elkaar gelegen tabs te s...
8 december 2023 - 09:11
Volgende pagina