https://www.macfreak.nl/modules/news/images/UytDenOudenDoosch.jpg
Een tijdje geleden kon je hier op MacFreak in de serie Uyt den Ouden Doosch de meest aparte Macs ooit bij elkaar bewonderen. Maar dat ging alleen over de apparaten die uitgebracht werden, er waren er ook een aantal die nooit voorbij de concept-fase kwamen.

De meest fascinerende uit die categorie is waarschijnlijk de Apple Jonathan, een computer die compleet modulair opgebouwd zou worden.

https://512pixels.net/wp-content/uploads/2024/03/NeXT-CRT.jpeg

klik of tap voor grotere versies

Het idee hiervoor ontstond in het midden van de jaren 80, toen de Apple II nog erg veel geld in het laatje bracht. [url=https://www.macstories.net/...
vandaag 13:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MetaQuest-icoon.jpg
Dat Meta’s CEO Mark Zuckerberg nerveus werd door de Apple Vision Pro was al snel duidelijk, anders zou je niet meteen een video opnemen waarin je vertelt dat jouw Quest 3 veel beter is dan de Vision Pro, terwijl iedereen juist in diezelfde video kan zien dat dit niet waar is.

Maar er zijn grote plannen voor de Quest, niet alleen krijgt die ook een Flight Mode, het besturingssysteem wordt geopend voor andere hardware-makers.


Het gaat hier om Meta Horizon OS, dat door andere partijen gebruikt kan worden om hun eigen headsets te bouwen. Meta wil in de toekomst de benodigde software leveren voor VR- en AR-producten van derden, net zoals bijvoorbeeld Microsoft Windows aanbiedt aan al...
vandaag 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sparkle-app-icoon.jpg
Als je een website wil bouwen waarvan je het design volledig zelf in de hand hebt dan is Sparkle waarschijnlijk de allerbeste oplossing. Het kleine team daarachter laat al jaren zien dat het deze app almaar verder uitbouwt, waardoor het prima concept steeds verder verbeterd is.

Gisteren was het exact 10 jaar geleden dat Sparkle 1.0 uitkwam, om dat te vieren wordt er nu maar 40 procent korting gegeven op Sparkle Personal en Sparkle Pro.


Hierboven zie je de nieuwe dingen die recent toegevoegd werden aan Sparkle 5.5, de huidige versie.

Hieronder vind je de prijzen waarvoor Sparkle op dit moment kan kopen:

  • Sparkle Personal: van € 89,99 voor € 53,99
  • Sparkle Pro: van 139,99 voor € 83,99

Mocht ...
vandaag 09:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Half maart kon je hier op MacFreak al lezen dat Apple het Canadese DarwinAI had overgenomen. Maar dit betekende niet dat Apple klaar was met het overnemen van bedrijven in dit veld, in tegendeel, met een duidelijke ‘push’ op dit gebied komen er waarschijnlijk nog meer overnames.

Inmiddels is ook het Franse bedrijf Datakalab door Apple overgenomen, dat is gespecialiseerd in compressie van algoritmes voor het uitvoeren van AI.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Datakalab2024.jpg


...
vandaag 09:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Door een database-fout is dit artikel daaruit verdwenen, daarom wordt het nu opnieuw gepubliceerd. Omdat er indertijd geen reacties waren, is het nu op slot gezet.

De Vision Pro zou “een revolutionaire nieuwe ruimtelijke computer worden die de manier transformeert waarop mensen werken, samenwerken, herinneringen herbeleven, en van entertainment genieten” bieden. Een ambitieus doel. Dus marketing-propaganda, of is er iets van aan?

De Vision Pro zou de toekomst van gamen moeten vormgeven. Apple geeft spelers toegang tot 12 unieke “spatial games” en meer dan 250 andere (normale) opties.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleVsionProDemoWithAudience.jpg


Virtual Reality[/si...
vandaag 09:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAir2022M1.jpg
Alle geruchten wijzen één kant op: Apple zal de komende maand nieuwe iPad Pro en iPad Air modellen uitbrengen, waarbij er voor het eerst ook een 12,9-inch iPad Air bij zal zijn. Zou je die grotere iPad Air graag willen kopen, dan is er erg goed nieuws.

Want volgens Ross Young van Display Supply Chain Consultants krijgt deze iPad Air hetzelfde MiniLED display als de huidige 12,9-inch iPad Pro van Apple.


De volledige tweet hierboven van Ross Young is alleen te zien als je een abonnement daarop neemt. Maar er is voldoende zichtbaar, zodat de boodschap gelukkig wel duidelijk is: Apple gaat resterende MiniLED displays van de huidige 12,9-inch iPad Pro daarin gebruiken.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAir20...
gisteren 09:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ColorLineup-icoon.jpg
Tot nu toe heeft Apple de toegang tot de NFC-chip op alle iPhones geblokkeerd, met zorgen over de gebruikerservaring, privacy en beveiliging als reden. Daardoor is Apple Pay de enige optie voor contactloos betalen op de iPhone geworden, zonder dat er enige concurrentie mogelijk is.

Dat gaat binnenkort veranderen, als de EU de eerder aangekondigde wijzigingen van Apple voor toegang tot de NFC-chip op iPhones zal goedkeuren.


Dit is natuurlijk bedoeld om de concurrentie op de markt voor contactloze betalingen te vergroten, volgens Reuters wordt de beslissing van de commissie hierover in de komende weken officieel bekendgemaakt.

Gebruikers zullen dan alternatieve apps kunnen downloaden en deze kiezen ...
gisteren 08:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacMini-M1-icoon.jpg
Terwijl Apple de iMac, MacBook Air en MacBook Pro allemaal van M3 chips heeft voorzien wachten veel mensen op een zelfde update voor de Mac mini, Mac Studio of Mac Pro. Maar als je binnenkort een Mac mini verwacht, dan zou dat wel eens een teleurstelling kunnen worden.

Want volgens Mark Gurman zal de M3 Mac mini waarschijnlijk overgeslagen worden, Apple wil liever een krachtiger versie met M4 chip uitbrengen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.2020MacMiniM1-2.jpg


De verwachting is dat de M4 chip waarschijnlijk vooral een grote upgrade voor de Neural Engine krijgt, belangrijk voor het ku...
gisteren 08:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Calculator-iOS-icoon.jpg
Twee dagen geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat Notities later dit jaar waarschijnlijk een erg grote sprong vooruit zal gaan maken. Maar het is niet alleen Notities dat Apple onder handen wil nemen, waarschijnlijk gaat hetzelfde gebeuren met de Calculator.

Apple zou op dit moment intern een aanzienlijk verbeterde versie van zijn Rekenmachine-app onder de codenaam ‘GreyParrot’ aan het testen zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS125RekenmachineMockup.jpg

klik o
...
20 april 2024 - 12:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleLogoChina-icoon.jpg
Apple heeft aan Reuters laten weten dat het vandaag Meta’s apps WhatsApp en Threads uit de Chinese App Store heeft verwijderd. Dat gebeurde in dit geval op bevel van de Chinese regering, die als reden voor deze verwijdering bezorgdheid over de nationale veiligheid aanvoerde.

Apple heeft altijd gezegd dat het de wet van het land waarin geopereerd wordt volgt, logisch voor een bedrijf dat in zoveel markten opereert.


Maar hiermee zullen ze in Cupertino vast ook niet blij zijn, en dat is ook te lezen in de korte verklaring van Apple :

Citaat
The Cyberspace Administration of China ordered the removal of these apps from the China storefront based on their national security
...
19 april 2024 - 11:56
Volgende pagina