• Wat doe jij met jouw oude smartphone?
 • Dot Geef ik weg aan familie of vrienden
 • 40 (40%)
 • Dot Verkoop ik zelf (bijv. via Marktplaats)
 • 23 (23%)
 • Dot Ruil ik in bij aankoop van de nieuwe
 • 3 (3%)
 • Dot Een combinatie van de opties hierboven
 • 17 (17%)
 • Dot Anders, in dit draadje kan je dat kwijt
 • 16 (16%)
 • Totaal aantal stemmen: 99
 • Lees verder

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macfreak3_logo.png
Vanaf de start van de MacFreak Shop is het ons doel geweest om iets wezenlijks toe te voegen. In eerste instantie was dat ons streven om altijd tegen de laagste prijs te kunnen leveren, en we zijn erg blij dat we daar nu een andere belangrijke pilaar aan kunnen toevoegen.

Want vanaf 1 januari van dit jaar, het geldt dus met terugwerkende kracht, geeft de MacFreak Shop op alle nieuwe producten die we verkopen drie jaar garantie, en voor alle tweedehands producten een periode van twee jaar. Daarbij maken we ook geen onderscheid meer tussen een privé- of een zakelijke aankoop, in beide gevallen is de garantieperiode nu hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacFreakShopHomepage.jpg


Voor zover wij kunnen weten heeft de MacFreak Sh...
gisteren 16:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Dropbox_Icoon.jpg
Gebruik je online storage, zoals Dropbox of Microsoft’s OneDrive, dan is het een goed idee om even te wachten wanneer de 12.3 update voor macOS Monterey de komende tijd uitkomt, bestanden die alleen online te benaderen zijn zouden daarmee problemen kunnen geven.

En het zou nog wel even kunnen duren voordat het tussen die services en Monterey 12.3 weer goed werkt, volgens deze support-pagina verwachten ze bij Dropbox bijvoorbeeld pas in maart een bèta-versie klaar te hebben. En Microsoft heeft recent laten weten d...
gisteren 12:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
Je hebt hier op MacFreak al eerder kunnen lezen over verwijten van mensen die gevolgd werden door een AirTag. Dat het juist goed is dat AirTags dat netjes melden dringt kennelijk niet door, waarschijnlijk omdat ze niet weten hoeveel gadgets er zijn die ons kunnen volgen en zich juist niet melden.

Bij Apple hebben ze zich waarschijnlijk gerealiseerd dat dit betekent dat betere informatie hier wel eens zou kunnen helpen, en als reactie heeft Apple nu een Personal Safety User Guide op het web gezet. Deze ‘guide’ is niet alleen als web-pagina te vinden, maar ook in PDF-formaat (2,9 MB). <...
gisteren 09:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
Apple start ook dit jaar weer een Shot on iPhone-challenge, waarin je jouw mooist foto’s in kan sturen. Wordt je door de jury van Apple uitgekozen als winnaar, dan wordt als beloning door Apple die foto gepubliceerd, samen met alle andere foto’s van de prijswinnaars.

Dat publiceren gebeurt onder andere in Apple Newsroom, op Apple.com, op het Instagram-kanaal van Apple en via andere officiële Apple kanalen. Verder zullen de foto’s mogelijk ook te zien zijn in digitale campagnes, in Apple Stores, op billboards of op foto-exposities. Met de macro-modus op de iPhone 13 Pro of Pro Max kan je het onderwerp naderen tot een afstand van twee centimeter, meestal zal daarbij de optie 0,5x (ultragro...
gisteren 08:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Het is een vaak terugkerende vraag op ons forum: waar kan ik een bepaalde versie van Mac OS X of macOS vinden. Daarom hieronder de links naar alles versies van Apple’s besturingssysteem voor de Mac vanaf Yosemite, dat in oktober 2014 voor het eerst het publieke levenslicht zag.

Het jaar na Yosemite kwam El Capitan uit, de laatste versie waarvan de naam nog met “Mac OS X” begon. Bij Sierra, de versie die daarna in september 2016 werd uitgebracht, veranderde Apple dat in macOS. Bij Mac OS X 10.10 Yosemite, 10.11 El Capitan, en macOS Sierra gaat het om een link naar een .dmg-bestand, vanaf macOS High Sierra zijn het verder allemaal links naar de App Store.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacOSXYosemiteSplashScreen.jpg


• [url=h...
gisteren 08:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-2-icoon.jpg
Apple maakte heel duidelijk hoe goed de nieuwe 14-inch MacBook Pro en de 16-inch MacBook Pro met de M1 Pro-chip kunnen presteren. Voor de meesten ruim voldoende, maar heb je maximale rekenkracht in een laptop nodig, dan is de 16-inch met M1 Max-chip de beste keuze.

Maar om echt van die maximale rekenkracht gebruik te kunnen maken zal je zelf nog de optie ‘Hoog Vermogen’ moeten instellen, want standaard gebruikt de 16-inch MacBook Pro met M1 Max dit opvallend genoeg niet. Daarvoor moet je naar de Systeemvoorkeuren en daar op het regelpaneel ‘Batterij’ klikken. Vervolgens klik je in de kolom ‘Batterij’ of ‘Lichtnetadapter’ en moet je bij ‘Energiemodus’ kiezen voor ‘Hoog vermogen’.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/z...
25 januari 2022 - 13:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Eén van de vele welkome dingen in iOS en iPadOS 15 was de uitbreiding van het al bestaande Niet Storen naar het veelzijdige Focus. Hiermee kan je niet alleen eenvoudig instellen dat je niet gestoord wil worden, maar ook makkelijk uitzonderingen toevoegen.

Dat Apple dit belangrijk vindt is te zien aan de prominente plaats die Focus in de Instellingen inneemt, nummer drie in het tweede blokje. Logisch, zo zorgt de door Apple toepasselijk genoemde Focus ‘Autorijden’ ervoor dat zodra mijn iPhone contact maakt met mijn carkit ik geen enkele melding meer binnenkrijg. Hoe belangrijk dit is voor de veiligheid in het verkeer lijkt me duidelijk.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS15SettingsFocus.jpg


Als je meer wil weten over Focus dan kan j...
25 januari 2022 - 11:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BeatsLogo.jpg
Wil je de integratie in het ecosysteem van Apple, maar zijn AirPods of AirPods Pro niet de ideale oplossing voor jou, dan is het misschien de moeite om naar de Beats Fit Pro te kijken. Vanaf vandaag zijn die beschikbaar in zowel Nederland als België, en natuurlijk ook in alle ons omringende landen.

Ook deze Beats Fit Pro hebben Active Noise Cancellation en ondersteuning voor Ruimtelijke Audio, waarbij het geluid ook reageert op de richting waarin je het hoofd draait. Die overeenkomsten zijn natuurlijk niet toevallig, bij zowel de AirPods Pro als de Beats Fit Pro wordt de rekenkracht geleverd door Apple’s H1-chip. Het is vooral de vormgeving die anders is, de Beats Fit Pro hebben geen ‘steeltjes’ maar flexibele ‘wingtips’, die ervoor zorgen dat ze goed op hun plek blijven zitten.De aanwezigheid van de...
25 januari 2022 - 10:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Eind december kon je hier op MacFreak al lezen dat Apple van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) te horen had gekregen dat het een aantal dingen in de App Store moest aanpassen voor dating-apps. Deden ze dat niet, of niet voldoende, dan volgde een dwangsom.

Apple heeft inmiddels het een en andere aangepast zodat de makers van dating-apps een andere betaalmethode konden gebruiken. Maar simpel is dat niet, ze moesten kiezen voor de een of andere methode, en de voorwaarden zijn nog niet aangepast. Genoeg reden voor de ACM om te beslissen dat Apple de eerste 5 miljoen euro dwangsom alvast  overmaakt, en als het allemaal niet aangepast wordt de komende w...
25 januari 2022 - 09:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Heb je de serie Mad Men gezien dan herken je Jon Hamm meteen: hij drukte er een enorm stempel op en niet alleen omdat hij een hoofdrol had. Maar dat hij veel meer kan dan Don Draper vormgeven liet hij in andere producties zien, bijvoorbeeld als Buddy in de film Baby Driver.

 Het is deze ster die zich heeft laten strikken voor een nieuwe commercial voor Apple TV+, waarin hij zichzelf uitgebreid in de maling mag nemen. Want het thema is dat inmiddels zo’n beetje alle filmsterren op Apple TV+ te zien zijn, behalve Jon Hamm zelf. En hij heeft duidelijk plezier in dit staaltje gezonde zelfspot, al was het alleen maar omdat hij zich hierdoor alsnog met Apple T...
24 januari 2022 - 10:05
Volgende pagina