https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2024-icoon.jpg
In het begin was overduidelijk dat de visie bij Apple was dat een iPad in eerste instantie verticaal gebruikt zou worden. Maar in de praktijk blijkt dat vaak niet het geval. Bijvoorbeeld bij het kijken van een serie of film, het bekijken van een webpagina of het lezen of typen van een tekst.

Dat ze dit bij Apple ook inzien werd duidelijk bij de introductie van de nieuwe iPads, waarbij de camera aan de voorkant nu op de lange kant is geplaatst.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadProSpaceblackGedraaidLogo.jpg


Voor het Franse Numerama een reden om aan Apple’s industrial designer Molly Anderson te vr...
vandaag 09:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS18-icoon.jpg
Als de bronnen van Bloomberg’s Mark Gurman kloppen dan zal het in iOS 18 mogelijk worden om iconen te plaatsen waar je wil en zou het zelfs mogelijk worden de kleur van iconen aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan kleuren die beter passen bij de achtergrond die jij gekozen hebt.

Zo zou je bijvoorbeeld alle iconen van sociale media-apps één kleur kunnen geven, of hetzelfde met alle apps voor het weer of je financiën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18NewAppIconsHero.jpg


De afgelopen jaren heeft Apple de strakke regie over het uiterlijk van iOS en iPadOS al gedeeltelijk laten varen, onder ...
vandaag 09:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Photos-iOS-icoon.jpg
Een kleine tien dagen geleden werd duidelijk dat er - in uitzonderlijke gevallen - een bug in iOS en iPad OS 17.5 lang geleden verwijderde foto’s weer terug kon brengen. Gelukkig kwam er snel een update voor deze twee besturingssystemen, waarna er ook nog een volgde voor tvOS.

Apple heeft nu uitgelegd waardoor deze bug kwam. Het blijkt dat iCloud-foto’s er niets mee te maken had, iets wat eerst werd verm...
gisteren 09:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-BigSur-icoon.jpg
Naast de nieuwe versies van al Apple’s belangrijkste besturingssystemen gaan we tijdens de WWDC waarschijnlijk ook nieuwe functies voor Safari zien. Daarbij is mogelijk ook al de optie om zoekresultaten samen te vatten, iets dat de Arc browser nu al doet.

Deze functie zou nu al in interne test-versies van Safari te vinden zijn, maar bij Apple zijn ze voorzichtig en dus staat dit standaard nog niet aan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ArcSearchResults0124-1.jpg

klik of tap voor een grotere versie


Eenmaal i...
gisteren 09:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
De Black Pencil van UK's Design and Art Direction (D&AD) awards is een prijs die ontwerpers erg graag binnenslepen, want deze staat wereldwijd in hoog aanzien. Apple's designer Alan Dye was dan ook persoonlijk aanwezig om deze recent in ontvangst te nemen voor het design van de Apple’s Vision Pro.

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat Apple hierbij in de prijzen viel, eerder bijvoorbeeld ook voor de eerste iPhone, de iMac en zelfs voor Apple’s website.


De Vision Pro kreeg de hoogste onderscheiding in de categorie Digital Design and Connected Experiences. Op deze pagina van de design-website Dezeen is te lezen wat Alan Dye zei nadat hij deze prijs in ontvangst had genomen:

Citaat
<
...
gisteren 08:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TheTinyPod-icoon.jpg
Misschien heb je de aankondiging tot nu toe gemist, maar deze zomer komt er een nieuw device op de markt: tinyPod. Dit apparaatje brengt het scroll-wheel van Apple’s iPods terug als de manier om content te kiezen en te besturen, gecombineerd met een paar kleine knopjes aan de zijkant.

In de video in de post op X hieronder kan je zien je hoe de makers van dit device het zelf hebben aangekondigd.

[html]

Naast de camera op de lange zijde blijkt het meeste hetzelfde, en dus nog steeds een scherm dat alleen na het te verwarmen te verwijderen is en veel dingen die vastgelijmd zijn, zoals bijvoorbeeld de batterijen.

Een pluspuntje is dat die dankzij de zogenaamde pull-tabs wel wat makkelijke...
25 mei 2024 - 13:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Hoewel Apple de Vision Pro heeft neergezet als een device voor spatial computing en het met visionOS duidelijk probeert het voor veel meer dan alleen gaming interessant te maken, is tot nu toe virtual reality toch nog steeds vooral een domein voor gamers.

Dus extra interessant om te zien wat er op dat gebied voor de Vision Pro verschijnt, en daarin valt “What If...? — An Immersive Story” van Marvel Studios zeker op.


Deze game is trouwens niet alleen van Marvel Studios, ook ILM Immersive en Disney+ hebben er een aandeel in. Het is geen verrassing dat die laatste er onderdeel van is, deze game is gebaseerd op de animatie-serie op Disney+ met dezelfde naam.

Deze hele game duurt jammer genoeg maar ongeveer een uur, waarin je samen met de helden van de serie deelneemt aan het univ...
25 mei 2024 - 10:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SystemPreferences-icoon.jpg
In macOS 13 Ventura werd Systeemvoorkeuren (System Preferences) hernoemd naar Systeeminstellingen (System Settings) en werden deze tegelijkertijd stevig aangepakt, zodat ze meer in lijn kwamen met iOS en vooral iPadOS. Maar bij Apple lijken ze niet tevreden over de indeling.

Daarom gaat de volgorde daarin in macOS 15 waarschijnlijk op de schop, of er ook grote aanpassingen zijn aan de Systeeminstellingen zelf is nog niet bekend.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOSSystemSettingsGerucht0524.jpg

klik of tap voor een grotere versie

De Privacy- en beveiligin...
24 mei 2024 - 09:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PixelmatorPro-icoon.jpg
Als je iets met foto’s doet dan weet je dat dit vaak betekent dat je maskers moet maken, daarmee bepaal je precies wat je wel en niet wil behouden, of waarop je jouw bewerkingen en effecten op wil los laten. Dat was altijd al erg makkelijk in Pixelmator Pro dank zij het  erg goed werkende Quick Selection tool.

Deze optie is in Pixelmator Pro 3.6 nog veel verder verbeterd, dankzij AI is het maken van maskers nu echt kinderspel.


Zoals je in de video hierboven kan zien is dat ook mogelijk bij complexe dingen als haar, en mocht de AI ergens een steekje hebben laten vallen dan kan je dat achteraf natuurlijk gewoon handmatig corrigeren.

Daarbij is het ook fijn dat het maken van vormen nu helemaal vector-gebaseerd is, waardoor je...
24 mei 2024 - 08:42
Volgende pagina