https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxDeepPurple-icoon.jpg
In de aanloop naar de presidentsverkiezingen in maart volgend jaar hebben ambtenaren met een iPhone in Rusland een opvallend advies gekregen: het eerste adjunct-hoofd van de presidentiële administratie zou alle ambtenaren met een iPhone de opdracht hebben gegeven om ze voor 1 april weg te doen.

Deze Sergei Kiriyenko zou daarbij de raad hebben gegeven om de iPhone gewoon weg te gooien, of aan anderen te geven. De reden zou spionage via iPhones door het westen zijn, hoe dat zou gebeuren wordt er niet bij vermeld. Bij navraag door Reuters kwam er van Dmitry Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, alleen de raad om sowieso geen smartphones voor officiële dingen te gebruiken.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/n...
vandaag 10:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Steeds meer regelgevers lijken de hegemonie van Apple en Google op hun platformen negatief te beoordelen, op de achtergrond zijn er daarom al partijen bezig om hun eigen ‘App Stores’ op te tuigen. En dat zijn zeker niet alleen maar kleine spelers, één daarvan is Microsoft.

Microsoft gebruikt deze plannen om regelgevers ervan te overtuigen dat de controversiële overname van Activision Blizzard wel door moet gaan. Waar de politiek bang is dat Microsoft hierdoor in de markt voor consoles teveel macht krijgt, probeert Microsoft deze overname juist neer te zetten als dé kans om de al eerder genoemde hegemonie van Apple en Google te doorbreken.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.XboxGames...
vandaag 10:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Er gaan al even geruchten rond dat de knoppen voor het volume en de stille modus (mute) op de iPhone 15  Pro modellen aangepast zullen worden. De twee ‘losse’ volumeknoppen zouden in één knop samengevoegd worden, en de schakelaar voor stille modus zou een knop worden.

Als eerdere geruchten over de aanpassingen bij deze knoppen kloppen dan worden deze ‘solid state’, er worden dan geen fysiek bewegende onderdelen meer bij gebruikt. Het ligt voor de hand dat dan ook voor deze knoppen taptic engines gebruikt worden. Deze techniek gebruikt Apple al in veel devices, waardoor het voelt alsof zulke knoppen fysiek ingedrukt worden, terwijl dat nie...
vandaag 09:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BlackBerry-logo.jpg
De eerste BlackBerry-telefoon werd in het begin van 1999 op de markt gebracht en was de start van een ware revolutie. Dat kwam onder andere door de toen nog unieke mogelijkheid om de draadloze mailbox te combineren met de bedrijfs-mailbox, waardoor het vooral in de zakenwereld doorbrak.

Maar de mannen achter BlackBerry, Mike Lazaridis en Jim Balsillie, hielden de focus teveel op wat BlackBerry in het begin enorm succesvol maakte, waardoor ze de smartphone-revolutie die door de iPhone in 2007 ontketend werd niet zagen aankomen. Het uitkomen van de iPhone bleek dan ook het begin van het eind van BlackBerry, deze opkomst en ondergang zijn nu vastgelegd in een nieuwe film van regisseur Matt Johnson.


In deze film zien we Jay Baruchel als Mike...
gisteren 12:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
De eerste aflevering van het derde seizoen van Ted Lasso is inmiddels op Apple TV+ te zien, aflevering twee gaat over twee dagen live. En kennelijk is niet alleen het grote publiek gevoelig voor de feel-good boodschap van deze serie, ook Joe en Jill Biden lijken er ontvankelijk voor.

Want Het Witte Huis heeft een aantal van de mensen van de cast van deze serie uitgenodigd om het belang te bespreken van het aanpakken van uw geestelijke gezondheid om het algemene welzijn te bevorderen (“to discuss the importance of addressing your mental health to promote overall wellbeing”). Natuurlijk weten de Biden’s donders goed dat het acteurs zijn, het gaat hier om een onderdeel van Biden’s aanpak om de crisis in de mentale gezondheid in de VS aan te pakken.

http...
gisteren 11:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries3-icoon-3.jpg
Sikkelcelziekte of Sikkelcelanemie is een erfelijke ziekte van het bloed waarbij in de rode bloedcellen het zuurstoftransporteiwit hemoglobine veranderd is. Door deze afwijking kunnen sikkelcellen minder goed zuurstof transporteren en worden sneller afgebroken dan gezonde rode bloedcellen.

Onderzoekers van het Duke University SCD Day Hospital hebben nu in een onderzoek aangetoond dat bij patiënten die een Apple Watch Series 3 droegen waarmee hun hartslag werd geregistreerd de (mogelijk erg pijnlijke) vaso-occlusieve crises (VOC) beter voorspeld konden worden. De onderzoekers willen hier nu nog meer machine learning op loslaten, om te zien of het voorspellen nog verder verbeterd kan worden.

[img]https://www.macfre...
gisteren 11:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AnkerWork-logo-icoon.jpg
De microfoons die Apple in alle iPhones levert zijn prima van kwaliteit, en voor de meesten van ons in de meeste gevallen dan ook ruim voldoende. Maar er zijn ook situaties waarin je een betere microfoon nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens het maken van een screencast, het geven van een presentatie, etc.

Een voorbeeld daarvan is AnkerWork’s net uitgebrachte M650 Wireless Microphone, een wireless lavalier microfoon met tot maar liefst 200 meter draadloos bereik, dus ook op afstand te gebruiken. Dankzij de VoiceShield noise cancellation kan deze de menselijke stem uit storend achtergrondgeluid filteren, terwijl die ook op twee kanalen kan opnemen.


Met 15 uur batterijtijd en volledig oplaadbaar in 90 minuten waarschijnlijk ook altijd klaar voor actie, en met zowel Lightning als USB-C ook klaar voor de t...
gisteren 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Op dit moment is de Xiaomi 13 de smartphone met de smalste randjes rond het scherm die zijn maar 1,81 millimeter ‘breed’. Ter vergelijk, de randjes rond het scherm van de iPhone 14 zijn 2,17 mm breed en die van de Samsung Galaxy Ultra S23 nemen maar 1,95 mm in beslag.

Volgens de tweet van ‘Ice universe’ hieronder zou de iPhone 15 Pro Max het record van Xiaomi gaan verbreken, het randje daarop zou nog maar 1,55 millimeter in beslag nemen. Het lijkt aannemelijk dat deze aankondiging klopt, want op het account Ice universe zijn in het verleden al vaker dingen over Apple gelekt die achteraf bleken te kloppen.


Ook deelde dit account recent CAD-tekeningen van de 15 Pro Max die lieten zien dat de uitsparing voor de camera minder uit zal steken en ook wat minder ruimte op de ...
18 maart 2023 - 14:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV-app-icoon.jpg
Als de TV-app die met macOS meegeleverd wordt opvalt, dan is het wel door de spartaanse interface. Bij ‘Kijk nu’ en TV+ krijg je alleen maar te zien wat Apple je voorschotelt, in de Store en de Bibliotheek krijg je in ieder geval nog de mogelijkheid om naar beneden te scrollen.

Dat is vreemd, want in iPadOS 15.2 kreeg diezelfde TV-app al een sidebar, waardoor de app in één klap een stuk bruikbaarder werd. Bij Apple hadden ze dat waarschijnlijk ook allang door, maar is er gewoon nog geen tijd geweest om de versie voor de Mac ook aan te pakken en dus op diezelfde manier aan te passen. In de bèta-versie van macOS 13.3 zit inmiddels wel de code voor zo’n sidebar, alleen is die nog niet actief.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TVappVenturaInterfaceDa...
17 maart 2023 - 10:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Toen Apple’s stem-assistent Siri uitkwam werd meteen duidelijk hoe goed mensen reageren op een stem die ze (soms) begrijpt en waarmee je (min of meer) een conversatie kan voeren. Maar Siri kwam al in 2011 uit, mogelijk is wat toen een voorsprong was nu de reden voor achterstand.

Want waar AI heel snel steeds meer in staat is om complexe vragen of opdrachten te begrijpen en te beantwoorden of uit te voeren, werkte Siri met een enorme database van onder andere namen en locaties, en dat in twaalf talen. Dit betekent dat voor een update van Siri de aangepaste database iedere keer weer in zijn geheel de voorgaande moet vervangen, een tijdrovend proces.


Het verhaal over de werking van Siri komt van John Burkey, die vanaf 2014 bij Apple werkte...
17 maart 2023 - 10:08
Volgende pagina