https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EUvlag-icoon.jpg
Het hing al een tijdje in de lucht, maar inmiddels is het een feit: de Europese Commissie heeft Apple officieel beschuldigd van machtsmisbruik. Volgens de EU overtreedt Apple de regels en benadeelt zo concurrenten. Dit kan om miljarden euro’s gaan, maar voordat het zover is duurt het nog wel even.

De wet die hier zou zijn overtreden is de DMA, bedoeld om de macht van techbedrijven te beteugelen. Deze aanklacht is de eerste onder deze nieuwe wet.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.EuropeseCommisssieEnEuropeseVlag.jpg


Euro...
vandaag 10:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-iOS18-icoon.jpg
In de EU zullen sommige functies van Apple Intelligence voorlopig nog op zich laten wachten vanwege de regelgeving. Maar ook in China zal het nog wel even duren voordat de nieuwe Ai-functies van Apple daar uitgerold gaan worden, daarbij spelen twee belangrijke factoren een rol.

De eerste is regelgeving vanuit de overheid, AI is in China aan zeer strikte regels gebonden, waarbij de politieke situatie natuurlijk ook een erg belangrijke rol speelt.


Want in de Chinese regelgeving gaat het niet alleen om strenge eisen voor aanbieders om goedkeuring te krijgen voor het commerciële gebruik van ...
vandaag 08:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Afgelopen zaterdag opende Apple een nieuwe Apple Store in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, ook meteen de eerste vestiging van Apple in dat land. Hoewel nieuwe Apple Stores bijna altijd de moeite waard zijn, is deze parel zeker de moeite om even extra aandacht aan te besteden.

Apple The Exchange TRX is aan het centrale atrium van het winkelcentrum gebouwd, waarbij vooral het driedimensionale, gelaagde dak onmiddellijk opvalt.Dit dak straalt ’s nachts een warme gloed uit en bestaat uit horizontale glaspanelen en zonwerende lamellen. Een centrale glazen oculus brengt daglicht naar binnen en bevat een dynamische kunstlichtfunctie.

Mocht je je afvragen waar de naam vandaan komt, The Exchange TRX is een shopping mall naast het Bukit Bintang shopping district in Kuala Lumpur. De letter ‘TRX” zi...
vandaag 08:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacStudio-icoon-2.jpg
Nadat Apple de iPad Pro met de eigen M4-chip uitbracht startten natuurlijk ook de speculaties wanneer Macs met deze nieuwe chip uitgerust zullen worden. Als de bronnen van Mark Gurman het aan het juiste eind hebben, en dat is vaak het geval, dan zullen we nog wel even geduld moeten oefenen.

Want een iMac, MacBook Pro en Mac mini met M4 verwacht hij eind dit jaar of begin 2025, maar de rest komt pas later.


Hieronder het gedeelte uit zijn Power-On nieuwsbrief dat hierover gaat:

Citaat
There's been speculation online about when to expect the M4 Mac line, which I first discussed months ago. After checking around, I don't see a change in schedule. The M4 iMacs, MacBook Pros (low- and high-end versions) and Mac minis (low- and high-end models as well) are due between the end of 2024 and ear
...
vandaag 08:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-iOS18-icoon.jpg
Het is hier op MacFreak al vaker voorbij gekomen, de bizarre keuze van de EU om bij de Verordening digitale markten (Digital Markets Act of DMA) te kiezen om ‘de geest van de wet’ te volgen in plaats van de letter van de wet, zoals het hoort, gaat voor ellende zorgen.

Want zodra wetgevers de geest van de wet boven de letter stellen, zal je als mogelijk lijdend voorwerp nooit weten waar je precies aan toe bent.


En dus hebben ze bij Apple besloten (of eigenlijk, moeten besluiten, gezien de enorme boetes) om gedeelten van de AI-nieuwe functies in iOS en iPadOS 18 voorlopig weg te laten voor ons, alle gebruikers in de EU. Hieronde...
22 juni 2024 - 09:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadOS18-icoon.jpg
Eén van de grootste aankondigingen op de WWDC was de introductie van Apple Intelligence, dat door heel iOS 18 zou worden geïmplementeerd en het OS naar een nieuw niveau zou tillen. Toch lijkt er nu een domper op de feestvreugde te komen voor Europese iPhone en iPad gebruikers.

Apple zou plannen hebben om de implementatie van AI in Europa uit te stellen omdat het dit niet zou kunnen combineren met de privacyregels van Europa.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-Intelligence-aankondiging-WWDC-2024.jpeg


In een verklaring die we op vrijdag vonden in het WallStreet Journal, beweerde Apple ...
22 juni 2024 - 09:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Bij Apple wordt voortdurend gewerkt aan vernieuwende en innovatieve producten. Daarvoor worden dan ook geregeld patenten aangevraagd. Meestal zijn deze voor ons als eindgebruikers niet echt interessant, of is het maar de vraag of ze echt verwezenlijkt zullen worden.

Maar soms is er eentje bij die ons - mits deze werkelijkheid zou worden - als muziek in de oren klinkt: in de toekomst wellicht een modulaire iPhone?

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-met-scherm-op-achterzijde.jpg


Patently Apple publiceerde een onlangs ontdekt, nieu...
21 juni 2024 - 20:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Hou je van games maar wil je er liever niet al te veel aan uitgeven, dan is dit een goed moment. Want in Apple’s App Store zijn nu maar liefst dertien populaire games allemaal afgeprijsd. In meerdere gevallen koop je ze nu voor de helft van de prijs, of zelfs nog minder.

Hier onder vind je alle games die in de aanbieding zijn, ze zijn allemaal alleen voor de Mac, behalve de eerste.


Death Stranding Director's Cut
(voor Mac, iPhone en iPad en van € 39,99 voor € 19,99)Disco Elysium: The Final Cut
(voor Mac en van € 39,99 voor € 9,99)


...
21 juni 2024 - 12:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutCamera-app-icoon.jpg
Een kleine anderhalve maand geleden kon je het hier op MacFreak al lezen, Apple ging zelf ook een gratis app voor het maken van professionele video’s uitbrengen. Die zou Final Cut Camera gedoopt worden en aan het eind van de lente uitgebracht worden.

Bij Apple hebben ze het spannend gemaakt, want gisteravond kwam deze nieuwe app daadwerkelijk uit, dus het was nog net lente.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FinalCutCameraAppInterface4x.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Let op, deze nieuwe app werkt alleen voor de iPhone, met een iPad kan je er dus geen gebruik van maken....
21 juni 2024 - 10:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutPro-iPad-icoon.jpg
Naast de updates voor Final Cut Pro, Pro Video Formats en iMovie voor macOS, hier te vinden, is er ook een update uit voor Final Cut Pro voor de iPad. Voor deze ‘zware’ app gaat heb je wel minstens een iPad met M1-chip nodig, en daar zal iPadOS 17.4 of nieuwer op moeten staan.

Hieronder vind je de link naar Final Cut Pro voor iPad 2.0 en de vijf nieuwe dingen die aan deze nieuwe versie zijn toegevoegd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadFinalCutProProLifestyle.jpg


Final Cut Pro voor iPad (met in-app aankopen € 4,99 per maand of...
21 juni 2024 - 09:43
Volgende pagina