https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macfreak3_logo.png
Sinds de keynote van afgelopen dinsdag heeft het aardig wat zweetdruppels en late uurtjes gekost, maar inmiddels is het zover, alle nieuwe iPhone en iPad modellen staan al in de MacFreak Shop en zijn vanaf twee uur vandaag dan ook al allemaal bij ons te bestellen.

Zoals altijd ben je niet alleen goedkoop uit in de MacFreak Shop doordat we altijd proberen de goedkoopste te zijn, je voordeel loopt nog veel verder op als je iets kan inruilen. Onze inruilprijzen liggen een stuk hoger dan die van Apple, en we zijn een van de weinige shops waar je meteen kan zien hoeveel je krijgt voor het device (of de devices) wat je gaat inruilen.

[img]h...
vandaag 10:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookLaughing-icoon.jpg
De afgelopen jaren zien we steeds vaker reviews van Apple’s devices voordat ze uitgebracht worden op YouTube verschijnen, daar zit iets achter. Apple wil duidelijk die doelgroep ook bereiken, waarbij YouTubers als Marques Brownlee, UrAvgConsumer en iJustine ingezet worden.

En dat werkt, toen ik niet zo lang geleden een nieuwsbericht met reviews voor MacFreak zat te schrijven, was de reactie van mijn 22-jarige zoon: “hé, doe jij iets met iJustine?” Apple kiest deze influencers natuurlijk niet zomaar, we zien dan ook een goede mix van algemeen, vrolijk en aanstekelijk (iJustine) tot grappig en aansprekend, maar toch ook met veel inhoud (Marques Brownlee).


De ee...
gisteren 10:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
In de afgelopen tijd plaatsten wij in dit nieuwsbericht een aantal updates, omdat Apple steeds weer firmware-updates voor de AirTags bleef uitbrengen met andere build-nummers. Daardoor ontstond wat verwarring, want niet iedereen kreeg die updates ook binnen.

Inmiddels blijkt dat Apple dit expres deed, waarschijnlijk omdat het hierbij om automatische over-the-air updates gaat, de gebruiker heeft daar nu eenmaal geen enkele invloed op. Daarom verstuurde Apple de verschillende build-nummers steeds naar maximaal 25 procent van alle gebruikers, mocht er iets niet helemaal oké zijn dan zouden in ieder geval niet alle gebruikers daar het effect van merken.

[url=https:...
gisteren 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Een maand geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat eindelijk de mogelijkheid om met alleen een Apple Watch te bellen leek te komen, omdat Apple kennelijk bezig was de website daarvoor aan te passen. Inmiddels is er meer nieuws, en dat is gelukkig positief.

Ten eerste heeft Apple die support-pagina aangepast. Waar eerst de link in de zin “Zorg ervoor dat u een geschikt mobiel abonnement hebt bij een ondersteunende aanbieder.” nog niet werkte, komen we nu op deze pagina uit. Daar kan je lezen dat je “Met de Cellular-modellen van Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE en een actief mobiel abonnement kun je bellen, berichten ver...
gisteren 09:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GebrokenGlas-icoon.jpg
Als je de pech had dat het glas aan de voor- of achterkant van je iPhone brak dan moest je daarvoor aardig wat geld neerleggen, ook als je AppleCare+ bij de aankoop (of binnen 60 dagen daarna) had afgesloten. Gelukkig heeft Apple de tarieven voor het eigen risico in deze gevallen nu verlaagd.

Waar het eigen risico tot nu toe maar liefst 99 euro bedroeg is dat nu naar 29 euro verlaagd, een  spectaculaire prijsdaling. Waarom deze verlaging is doorgevoerd heeft Apple niet aangegeven. Het is mogelijk dat tot nu toe niet zoveel mensen zich hiermee bij Apple melden omdat het Ceramic Shield zo sterk is, en dus minder makkelijk breekt.

[img]https://www.macf...
15 september 2021 - 14:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/5G-modem-icoon.jpg
Tijdens het “California Streaming” event werd verteld dat alle iPhone 13 modellen in meer landen ondersteuning zou krijgen voor mmWave 5G. Mocht dat voor jou belangrijk zijn, dan kan je maar beter je iPhone in de VS kopen, in andere landen zal dat niet mogelijk zijn.

Dat is te zien op de support-pagina waarop Apple voor elk model iPhone bijhoudt welke ondersteuning er is voor 5G en LTE. Kijk je op die pagina naar de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max dan zie je bij de VS onderaan n258 (26 GHz), n260 (39 GHz) en n261 (28 GHz) staan, bij alle andere landen ontbreken ze alle drie.


En je raadt het al, het zijn exact deze drie die nodig zijn voor mmW...
15 september 2021 - 08:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProLineup-icoon.jpg
Tijdens het “California Streaming” event kon je het al horen, later dit jaar komt er een update voor iOS 15 die 4K ProRes video op de Pro-modellen mogelijk maakt. Door alle enorme verbeteringen op video-gebied in de Pro-modellen is dat zeker de moeite van het wachten waard.

Maar als je daarvoor een iPhone 13 Pro of Pro Max gaat kopen, vergeet dan niet om ook even te kijken op de pagina met de specificaties van die modellen. Want daar staat duidelijk vermeld dat je met het model met 128 GB opslag alleen maar 1080p met 30 beelden per seconde (bps) kan schieten. Met andere woorden, voor 4K ProRes heb je minimaal een iPhone met 256 GB opslag nodig.


Dat...
15 september 2021 - 08:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
Zoals verwacht presenteerde Apple vanavond de nieuwe iPhone 13 modellen. Het eerste wat daarbij opvalt is dat de lineup exact hetzelfde is als bij de iPhone 12. Er is dus ook een iPhone 13 mini van de partij, ondanks de vele berichten over tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone 12 mini.

iPhone 13 en iPhone 13 mini zullen verkrijgbaar zijn in de kleuren roze, blauw, middernacht, sterrenlicht en (Product)Red, bij de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zijn dat grafiet, goud, zilver en de nieuwe kleur Sierra Blue. De Pro-modellen komen met Super Retina XDR-display met ProMotion en drie lenzen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone13Lineup.jpg

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Net zoals vo...
14 september 2021 - 22:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
De geruchtenmachine was zo overtuigend dat de nieuwe Apple Watch modellen plattere kanten zouden krijgen dat ik er ook in trapte. Maar dat was maar één aspect van de geruchten vooraf, de Apple Watch Series 7 heeft bijvoorbeeld wel degelijk een groter scherm gekregen.

Daarbij zijn de afmetingen nauwelijks veranderd en zijn de hoeken zachter en meer afgerond, waardoor het er allemaal nog mooier uitziet. De randen zijn nu nog maar 1,7 mm, dat is 40% kleiner dan de randen van de Apple Watch Series 6. En dankzij de unieke lichtbrekende rand kunnen wijzerplaten nu schermvullend worden weergegeven en apps naadloos overgaan op de behuizing.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchSeries7Lineup.jpg

klik op de afb
...
14 september 2021 - 21:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadMini2021-icoon.jpg
De verwachting voor het California Streaming-event was dat we daar nieuwe iPhones en Apple Watches zouden zien, en over een paar weken nieuwe Macs en iPads. Maar Apple verraste iedereen, en presenteerde vandaag ook de nieuwe iPad en de nieuwe iPad mini.

Zoals wel verwacht waren de grootste veranderingen te zien bij de iPad mini, met een nieuw all-screen Liquid Retina-display, A15 Bionic-chip, USB-C-poort, ondersteuning voor de 2e generatie Apple Pencil en 5G zal het waarschijnlijk als zoete broodjes over de toonbank gaan. Mogelijk houdt één ding dit tegen: de vanaf-prijs bij Apple is 559 euro.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadMini2021USB-C.jpg


klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

D...
14 september 2021 - 20:47
Volgende pagina