https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Afgelopen zaterdag kon je hier op MacFreak lezen dat Casetify op grote schaal de designs van dbrand blijkt te pikken (een aanrader, maar wij zijn natuurlijk niet objectief). Die cases van dbrand zijn erg populair, omdat ze op een prachtige manier de binnenkant aan de buitenkant laten zien.

Ben je ook een tech-nerd die zoiets op prijs stelt, en heb je een iPhone 15 Pro of Pro Max, dan zijn de nieuwe wallpapers van Basic Apple Guy echt iets voor jou.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BasicAppleGuyiPhone15Pro15ProMaxWalllapers.jpg

klik of tap voor grotere versies[/center
...
vandaag 11:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Met december voor de deur is het natuurlijk ook de tijd van lijstjes, vooral in de VS zijn ze daar dol op. En dus deelt Apple Music de ‘Top Songs of 2023: Global’, een lijst van de meest gedraaide songs van 2023 in alle landen waar Apple Music voorhanden is.

Dat zijn trouwens 167 landen in totaal. Apple Music is dus bij verreweg de meesten voorhanden, want in totaal zijn er 195 landen op onze planeet.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleMusic2023Top100.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Deze nieuwe Top Songs of 2023: Global playlist [url=https://music.apple.com/playlist/top-songs-of-2023-global/pl....
vandaag 10:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Er lijkt geen persoon niemand te vinden te zijn die Apple’s nieuwe Vision Pro gebruikt heeft en niet enorm onder de indruk is. Maar vriend en vijand weten ook dat er zeker in het begin niet heel erg veel van verkocht zullen worden, simpelweg door de hoogte van de prijs ($ 3,499 in de VS).

Maar volgens het Zuid-Koreaanse DigiTimes zou er op dit moment al gewerkt worden aan maar liefst vier verschillende modellen.


Onder die vier zou de 2e generatie van de Vision Pro zitten, en een uitvoering die voor een veel lagere prijs in de markt gezet zou kunnen worden. De kosten van de goedkopere versie zouden de helft zijn van de eerste generatie Vision Pro, of dat zich ook vertaald in een halvering van de prijs die consumenten erv...
vandaag 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleCard-icoon.jpg
Sinds Apple een eigen credit card lanceerde in augustus 2019 gebeurt dat in samenwerking met de zakenbank bank Goldman Sachs, die hiermee ook de consumentenmarkt wilde betreden. Maar The Wall Street Journal rapporteert nu dat er waarschijnlijk een einde aan die samenwerking komt.

Dat einde zou ergens in de komende 12 tot 15 maanden gaan plaatsvinden, het is nog niet bekend met welke andere partner Apple zal doorgaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleCardWebsite.jpg


Er zijn geruchten dat American Express de volgende financiële partner zou kunnen zijn, maar deze kaart wordt wereldwijd op minder punten geaccepteerd dan het Mas...
vandaag 09:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/NameDrop-icoon.jpg
Bij de lancering met iOS 17.1 op 25 oktober j.l. is er een functie aan AirDrop toegevoegd voor het delen van contactgegevens tussen iPhones en Apple Watches, namelijk NameDrop. En dat is pas echt leuk én handig, niet alleen op feestjes maar ook gewoon in het dagelijks leven.

NameDrop is momenteel echter in het nieuws omdat de politie en bepaalde websites gesuggereerd hebben dat dit gevaarlijk zou zijn. Maar is dat wel zo?Wat je nodig hebt voor NameDrop

NameDrop is gebaseerd op AirDrop. Een techniek die al veel langer bestaat in iOS en iPadOS en allang als veilig kan worden beschouwd. Daarnaast kunnen niet...
gisteren 18:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MagicMouse_Icoon.png
Sinds Apple de Magic Mouse in oktober 2009 uitbracht zijn er altijd duidelijke voor- en tegenstanders geweest. En toen de tweede generatie in oktober 2015 kwam werd de controverse niet minder groot, die nam vanaf dat moment waarschijnlijk alleen nog maar verder toe.

De aansluiting om op te laden aan de onderkant is daarbij een terugkerend thema, ondanks het feit dat drie minuten laden al voldoende is voor een dag werk.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MagicMouse2LightningChargingBottom.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Waarschijnlijk is de grootste reden voor alle discussie dat de Magic Mouse uitstekend werkt voor iedereen met relatief kleine handen, terwijl deze voor de meeste...
gisteren 13:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sonoma-icoon.jpg
Eén van de nieuwe dingen in macOS 14 Sonoma zijn de dynamische achtergronden. Eigenlijk zijn dat korte filmpjes die je als achtergrond voor je bureaublad kan selecteren en er dan van genieten, in de video hieronder kan je daar een voorbeeld van zien.

Deze dynamische achtergronden worden niet met je Mac meegeleverd, in Systeeminstellingen →  Achtergrond kan je ze downloaden door er op te klikken.


Voordat je erop geklikt hebt zie je eronder nog een pijltje naar beneden staan (1), als je er op klikt laat een cirkeltje rechtsboven naast de achtergrond zien hoever het downloaden ervan gevorderd is (2), zoals in de afbeelding hieronder te zien is.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS14...
gisteren 09:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookAir15-inch2023-icoon.jpg
Terwijl Apple in de afgelopen jaren de MacBook Pro’s juist weer wat dikker maakte, met in ruil niet alleen meer aansluitingen maar ook een nog beter koelingssysteem, is het streven bij de MacBook Air juist om deze zo dun mogelijk te maken. Daar is dan ook geen actieve koeling in te vinden.

De AirJet van Frore Systems laat zien dat dit wel mogelijk is, waardoor een MacBook Air niet meer zou hoeven in te houden zware belasting.


Niet dat dit voor verreweg de meeste gebruikers van een MacBook Air een probleem is, in de video hierboven kan je zien dat dit inhouden (‘throttling’) alleen maar gebeurt in gevallen waarbij er over langere tijd heel erg veel rekenkracht gevraagd wordt, iets waar een MacBook Air zelden of nooit voor gebruikt zal worden.

Maar mocht Apple op een gegeven moment ...
gisteren 09:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GoogleDrive-icoon.jpg
Als je Google Drive gebruikt om bijvoorbeeld bestanden op een andere plek veilig te stellen, en gaat het om belangrijke bestanden die je elders niet hebt staan, dan is het nu zaak om zo snel mogelijk al die bestanden naar een andere plek te kopiëren.

Want er zijn serieuze problemen met Google Drive, wat nog eens laat zien dit soort opslag vooral geschikt is als backup, en niet voor cruciale data.


Op de site Android Police is te lezen dat meerdere gebruikers op de fora van Google klagen dat data op Google Drive verdwenen is, en helemaal niet meer te benaderen is.

Google zelf raadt daarom alle gebruikers aan om de data van Google Drive voor de zekerheid naar een andere lo...
gisteren 08:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/pCloud-icoon.jpg
We hebben het behoorlijk vaak over de beveiliging van data hier op MacFreak. Dat is natuurlijk logisch, want er zijn nu eenmaal veel bedreigingen op het web, en niemand zit er op te wachten dat een account gehackt wordt, of ander soort ellende.

Daarom hieronder drie links naar tools van data-opslagbedrijf pCloud, die dit gratis op het web heeft gezet (natuurlijk ook voor extra naamsbekendheid).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.pCloudFreeRandomPasswordGenerator.jpg


Het gaat om een gratis wachtwoord-generator, een optie om te kijken hoe sterk het door jou gekozen wachtwoord is en een zoekfunctie, waarmee je kan zien of jouw beveiliging al gekraakt is.

  • [url=https://www.pcloud.com/pass/free-random-
...
27 november 2023 - 09:11
Volgende pagina