https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Hoewel het iedere keer dat je jezelf overtreft weer moeilijker wordt om een nieuw record te vestigen, lukt het Apple al jarenlang om dat bijna ieder kwartaal weer voor elkaar te krijgen. Ook dit keer weer, ondanks dat er veel ingrediënten waren die tegen zaten.

Bij de vorige kwartaalcijfers had Tim Cook al gewaarschuwd dat de situatie in met name China het lastig zou gaan maken, waarbij vooral het keer op keer stilleggen van complete steden een groot obstakel is. Daarbij werd er door iedereen met een beetje verstand verwacht dat de verkopen van de Macs dit keer lager zouden uitvallen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Kwartaalcijfers3eQ2022PieChart.jpg


De twee voornaamste redenen daarvoor waren de extra aankopen vanweg...
30 juli 2022 - 14:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone-1eGeneratie-icoon.jpg
De allereerste iPhone kwam uit op 29 juni 2007. Inmiddels zijn we ruim 15 jaar verder, voor Joanna Stern van The Wall Street Journal een reden om een aantal mensen ‘achter de iPhone’ te spreken. Maar ook Noah Schmick, en jongen die op die datum geboren werd, en dus geen leven zonder iPhone kent.

De stukjes met Noah Schmick en zijn ouders in de video hieronder zijn zeker interessant, maar de meesten van ons zitten waarschijnlijk vooral te wachten op wat de mensen achter de iPhone te zeggen hebben. Dat zijn naast ‘de vader van de iPhone’ Tony Fadell en Greg “Joz” Joswiak (Apple’s senior vice president of Worldwide Marketing) ook Phillip Shoemaker.


Die laatste was de man achter het proces om apps te beoordelen, en dat waren er veel meer dan waarop gerekend was.

Citaat
“We thought
...
5 juli 2022 - 09:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
In de nieuwste editie van zijn Power On nieuwsbrief schrijft Bloomberg’s Mark Gurman dat volgens zijn bronnen het mogelijk wordt om met de Apple Watch Series 8 een waarschuwing te krijgen als je koorts hebt. Daarbij zou het gaan om een meting over langere tijd.

Dat laatste betekent dat je de Apple Watch niet zal kunnen gebruiken als een thermometer om vast te leggen wat je temperatuur is op een bepaald moment. De metingen over een langere periode zouden afwijkingen in de temperatuur vast kunnen leggen, waarbij een algoritme zal moeten vaststellen of het gaat om verhoogde temperatuur door bijvoorbeeld inspanning, of doordat je koorts hebt.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleW...
4 juli 2022 - 09:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
De aanpak voor Apple TV+ om langzaam maar zeker een catalogus van hoge kwaliteit op te bouwen wordt duidelijk gewaardeerd door de kijkers. Dat weten we doordat onderzoek laat zien dat Apple TV+ van alle streaming services gemiddeld de hoogste cijfers krijgt op IMDb.

Maar dat goede nieuws heeft een tegenhanger, als we kijken naar de hoeveelheid content die beschikbaar op alle streaming services in de VS dan komt Apple TV+ daar als laatste, en blijkt het echt nog een dreumes te zijn. Daarbij is het trouwens de moeite om het vooral te vergelijken met Disney+. Die service groeit als kool en heeft ruim voldoende in de catalogus waar veel mensen ook erg tevreden over zijn.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TotalAverage...
4 juli 2022 - 08:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SteveJobs-Jong-Portret.jpg
The Presidential Medal of Freedom is de hoogste onderscheiding die een burger van de VS kan krijgen. Deze onderscheiding wordt alleen gegeven aan mensen die buitengewone dingen hebben gedaan voor de welvaart, waarden, of veiligheid van de Verenigde Staten.

President Biden heeft lang gezegd dat voor hem Amerika met één woord gedefinieerd kan worden: mogelijkheden. En het is precies dat woord dat volgens hem de zeventien mensen verbindt die nu allemaal deze onderscheiding gaan krijgen. Daarbij zit één naam die ons ook allemaal erg bekend zal voorkomen: Steve Jobs, onder andere de mede-oprichter en CEO van Apple en CEO van Pixar.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SteveJobsLiggendPortretVingertoppenRakend.jpg


...
2 juli 2022 - 10:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iBooks-2013-icoon.jpg
Er schijnen mensen te zijn waarbij de Apple Books-app niet meer werkt sinds het updaten naar iOS of iPadOS 15.5. Het probleem lijkt niet erg wijd verspreid, maar mocht je net één van de ongelukkigen zijn, de oplossing komt gelukkig binnenkort vanzelf naar je toe.

Want het lijkt er op dat dit probleem verholpen is in zowel de bèta-versie van iOS 15.6 als van iOS 16. De simpelste oplossing is dus gewoon wachten tot deze update uitkomt, als het erg belangrijk is voor je dan kan je ook nu alvast de Public Beta van iOS 15.6 installeren. Kies je voor dat laatste, dan moet je op deze website van Apple zelf zijn.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt....
1 juli 2022 - 11:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
In Apple’s nieuwe commercial voor de Apple Watch Series 7 hieronder komen in anderhalve minuten heel erg veel momenten voorbij waarin we kunnen zien wat dit device allemaal kan verduren. Naast bijvoorbeeld hevige schokken ook water, zand, taart en zelfs ketchup.

Wat deze commercial extra interessant maakt is dat er al een tijdje geruchten de ronde doen dat Apple dit jaar een versie van de Apple Watch uit zal gaan brengen die nog beter bestand is tegen dit soort heftige invloeden van buitenaf. Als dat gerucht klopt, dan is de timing van deze commercial op zijn minst opvallend, een paar maanden voordat de nieuwe modellen van de Apple Watch gepresenteerd zullen worden.


Het nummer dat je in deze commercial op de achtergrond hoort is Power of My Love van Jack White, hieronder vind je dat nummer in zi...
1 juli 2022 - 10:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CarPlay-icoon.jpg
Tijdens de keynote van de WWDC konden we veel te zien van de plannen die Apple heeft voor CarPlay, die gaan veel verder dan wat de huidige versie kan. En tijdens een sessie voor ontwikkelaars bleek dat het ook mogelijk wordt om vooraf te betalen voor een specifieke pomp.

Niet alleen handig als het erg slecht weer is, met de almaar stijgende brandstofprijzen moet je op steeds meer plekken vooraf betalen, dus wordt dat doen vanuit de auto nog aantrekkelijker. In de VS zou deze mogelijkheid volgens Reuters al deze herfst beschikbaar komen, het relatief kleine HF Sinclair (1.600 stations in de VS) heeft dit inmiddels bevestigd.

https://www.youtube....
1 juli 2022 - 10:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M2MacBookAir2022-icoon.jpg
Bij de presentatie van de nieuwe 13,6-inch MacBook Air met M2 chip was Apple nog behoorlijk vaag over het moment wanneer die gelanceerd zou gaan worden. Niet voor niets, de situatie in het Verre Oosten zorgt nu eenmaal nog steeds voor veel onzekerheid.

Maar inmiddels heeft MacRumors van een bron die voor de Apple Store werkt gehoord dat er lanceerdatum 15 juli zou zijn. De compleet vernieuwde MacBook Air heeft niet alleen een groter scherm (met uitsparing), het design is compleet vernieuwd. De nieuwe uitvoering loopt bijvoorbeeld niet meer taps toe, maar is overal even dun. Een ontwerp dat veel meer doet denken aan de al bestaande 14-inch en 16-inch MacBook Pro.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M...
30 juni 2022 - 14:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MicrosoftOffice-app-icoon.jpg
Apple’s iWork suite is een verzameling van prima gratis apps, waarmee je heel erg veel dingen kan doen. Pages is een uitstekende app voor vormgeving en tekstverwerking, Numbers voor spreadsheets en Keynote voor het maken van prachtige presentaties.

Maar hoewel deze apps documenten gemaakt met Microsoft Office kunnen openen en exporteren wil het met name met het eerste nog wel eens wat mis gaan, zeker bij complexere documenten. Wil je er echt zeker van zijn dat alle bestanden gemaakt in Microsoft Office bij jou ook goed openen, dan is Microsoft Office Home & Business for Mac 2021 een erg goede keuze.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MicrosoftO...
30 juni 2022 - 11:17
Volgende pagina