https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netflix-logo-icoon.jpg
Het is al een tijdje bekend dat ze er bij Netflix van balen dat veel accounts gedeeld worden met mensen die op een andere locatie zijn dan de hoofd-abonnee. Ook als dat mensen zijn van hetzelfde gezin of dezelfde familie, dan is dat volgens Netflix ook niet toegestaan.

Wanneer Netflix zal beginnen om dit actief tegen te gaan is nog niet bekend, mogelijk gebeurt dit pas als er het goedkopere abonnement (met reclames) bij ons ook aangeboden wordt. Hoe Netflix gaat kijken of het delen van jouw account wel door de beugel kan is al wel bekend, want dat is te lezen op deze FAQ-pagina.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV2023Netflix.jpg


De korte samenvatting is dat er van tijd to...
gisteren 12:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Apple bracht recent een nieuwe versie van de HomePod uit, een device waar de stekker eerder in maart 2021 werd uitgetrokken. Kennelijk zagen ze bij Apple dat steeds interesse in de markt voor een slimme speaker met een (veel) beter geluid dan wat het overgrote gedeelte biedt.

De nieuwe HomePod heeft twee tweeters en twee microfoons minder dan de eerste generatie, en de rekenkracht komt van een S7 chip, die eerder in de Apple Watch Series 7 te vinden was. Verder zit er ook nog een U1 chip in, waardoor het proces van muziek ‘overzetten’ van je iPhone naar de HomePod erg vloeiend verloopt. Aanstaande vrijdag is deze nieuwe HomePod ook in de winkels te vi...
gisteren 11:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ComicRelief-icoon.jpg
In 1985 startte Richard Curtis en Lenny Henry de organisatie Comic Relief, die in het VK geld ophaalt voor goede doelen. In het begin gebeurde dat via voorstellingen, inmiddels is Red Nose Day een begrip en is het een jaarlijks terugkerend evenement op de Britse televisie.

Red Nose Day betekent ook dat veel mensen laten zien dat ze daar onderdeel van uitmaken, door bijvoorbeeld op die dag een rode clownsneus op hun neus te zetten, of door een rode halve bol voorop de auto te bevestigen. Maar dit jaar is er een compleet nieuwe rode bol om op je neus te zetten, die hieronder door Diane ...
gisteren 11:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Matter-icoon.jpg
De royaltyvrije verbindingsstandaard voor domotica Matter is sinds eind september van het afgelopen jaar actief en onder andere de recente update voor iOS, iPadOS en watchOS hebben ervoor gezorgd dat deze devices dit ook allemaal ondersteunen.

Dit betekent ook dat apps van andere partijen voor het besturen van slimme apparaten nu beschikbaar komen, en voorbeeld daarvan is Samsung’s gratis SmartThings-app. Zoals te verwachten lijkt de aanpak van deze app op Apple’s eigen Woning-app, die natuurlijk ook gratis is.Matter betekent dus niet alleen dat er veel meer apparaten met Apple’s devices bestuurd kunnen worden, we krijgen ook mee...
31 januari 2023 - 10:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-2022-icoon.jpg
Dat Apple aan opvouwbare schermen werkt is een publiek geheim. Zoals bekend hebben ze in Cupertino geen interesse in het uitbrengen van prototypes voor het grote publiek. Daarom lijkt het soms dat Apple producten uitbrengt, terwijl de ontwikkeling vaak op zijn minst parallel loopt.

In een serie tweets laat de goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo ons weten dat hij denkt dat we de rest van het jaar geen updates voor iPads hoeven te verwachten, omdat ze bij Apple hard aan het werk zijn aan de eerste opvouwbare iPad. Daarvoor zou een standard van koolstofvezel uitgebracht worden. Het voordeel van dat materiaal is dat het weinig weegt, maar wel erg sterk is.

[i...
31 januari 2023 - 10:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
Toen een hondenliefhebber realiseerde dat de AirTag aan de halsband van zijn hond Sophie er niet meer was gebruikte hij de Zoek mijn-app om die AirTag een geluid af te laten spelen. Daardoor kwam hij er achter dat die helemaal niet ver was, het geluid kwam uit de buik Sassy, zijn andere hond.

AirTags zijn klein en rond, een handige vorm voor de meeste gevallen waarvoor ze gebruikt worden. Want het past makkelijk in een sleutelhanger en is makkelijk in bijvoorbeeld een auto te verbergen. Maar die kleine ronde vorm heeft dus ook nadelen, zeker in de buurt van honden, waarvan bekend is dat die niet altijd even kritisch zijn over wat ze naar binnen werken.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Ai...
31 januari 2023 - 09:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Zonder lekken vooraf bracht Apple tien dagen geleden het nieuws naar buiten van een compleet nieuwe (2e generatie) HomePod. Meteen te bestellen en vanaf vrijdag 3 februari ook in de winkel. Kennelijk dachten ze bij Apple dat er echt nog wel interesse was voor de duurdere versie van dit device.

Dat lijkt inderdaad het geval, tenminste, voor de donkere (‘Middernacht’) uitvoering ervan. Want als je die nu bestelt zal je minstens een paar weken geduld moeten hebben. Dat is niet alleen het geval in de VS maar ook bij ons, zowel in Nederland als in België. Daarbij is de donkere duidelijk een stuk meer in trek, de wachttijd daarvoor is duidelijk langer dan vo...
30 januari 2023 - 09:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VirtualReality-icoon.jpg
Ergens dit jaar komt Apple’s headset hoogstwaarschijnlijk uit. Dit betekent dat ze bij Apple een goede business case hiervoor zien, de vraag is toch welke dat is. Headsets die al op de markt zijn, zoals PlayStation VR, HTC Vive, en Facebook’s Oculus en Quest , braken niet door bij het grote publiek.

Die zijn vooral populair onder een percentage van de gamers, verder alleen in bepaalde niche-markten. Eén manier waarop Apple deze headset waarschijnlijk populair wil maken is door het erg makkelijk te maken voor gebruikers om content voor anderen te maken met hulp van Siri, die daarna via de App Store kan worden gedistribueerd.


Deze informatie komt van Wayne Ma in een artikel van The...
30 januari 2023 - 09:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/202013-inchMacbookPro-M1-icoon.jpg
Apple lanceerde afgelopen week de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro modellen met M2 chip. Mocht je die aankondiging en presentatie gemist hebben, in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak kan je er alles over lezen en de presentatie zien.

Maar wil je meer over de details van het proces erachter te weten komen, dan moet je de video hieronder bekijken. Hierin komen Apple’s vice president of Hardware Engineering Kate Bergeron en vice president of Product Marketing Doug Brooks, in dit interview van YouTuber Tyler Stalman, allebei uitgebreid over dit onderwerp aan het woord.


Het interview gaat over een heleboel onderwerpen, zoals de manier waarop de professionele workflows va...
30 januari 2023 - 09:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxDeepPurple-icoon.jpg
Apple gebruikt het snellere Wi-Fi 6E niet alleen in de iPad Pro modellen die afgelopen oktober werden uitgebracht, ook de nieuwe Mac mini en beide MacBook Pro modellen zijn ermee uitgerust. Daardoor was de verwachting dat dit ook bij alle iPhone modellen het geval zou zijn.

“Zou zijn” staat in de verleden tijd, want in een gelekt document (hieronder te zien) over de plaatsing van de Wi-Fi 6E antennes is te zien dat die alleen in de Pro-modellen te vinden zullen zijn. De iPhone 15 Pro modellen worden in deze afbeelding aangeduid met de code D8x, de code voor de ‘gewone’ iPhone 15 modellen is D3y.


Dit soort codes worden vaker door Apple gebruikt. Zo werden eerder de aanduidingen D7x voor de iPhone 14 Pro en iPhone Pro Max gebruikt, en de aanduiding D2y voor de iPhone...
28 januari 2023 - 10:56
Volgende pagina