https://www.macfreak.nl/modules/news/images/virus.jpg
Gebruik je iMessage (Berichten) op je iPhone en krijg je daar bijlages op binnen, dan is het zaak even extra goed op te letten. Want Kaspersky heeft nieuwe malware gevonden, die op deze manier verspreid wordt. Het vervelende is dat het binnenkrijgen voldoende is.

Met andere woorden, de malware kan dus ook actief worden zonder dat jij op de bijlage klikt. Wat er precies aan de hand is weten ze op dit moment bij Kaspersky nog niet, onderzoek naar malware binnen iOS wordt bemoeilijkt doordat het onmogelijk is om binnen het besturingssysteem zelf mee te kijken wat er gaande is. Het wachten lijkt dan ook op Apple, dat hopelijk zo snel mogelijk met een oplossing hiervoor komt.

[url=https://media.kasperskycontenthub.com/wp-content/uploads/sites/43/2023/06/01112409/sl-operation-triangulation_featured-120...
vandaag 12:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Met nog ruim drie dagen te gaan voordat Apple’s World Wide Developer Conference (WWDC) 2023 van start gaat is Apple bezig om de sfeer alvast er in te brengen. Dat gebeurt niet alleen op Twitter, maar ook op Apple’s eigen muziek-platform Apple Music.

Daarop is nu een playlist te vinden met de toepasselijke naam WWDC23 Power Up. Met daarin toepasselijke songs als Dance The Night van Dua Lipa. Maar het gaat duidelijk om de muziek, en niet om de titels. Want anders hadden titels als Eyes Closed van Ed Sheeran of Meltdown van Niall Hordan er waarschi...
vandaag 10:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleLogoChina-icoon.jpg
De spanningen tussen China en Taiwan lopen al een tijd steeds verder op, sinds het bezoek van Nancy Pelosi is dat alleen maar erger geworden. Voor een Amerikaanse generaal van de luchtmacht reden om zijn zorgen hierover te uiten, zijn ‘gut-feeling’ is dat China in 2025 de aanval zal inzetten.

Zijn redenering is niet onaannemelijk, de kans dat na de verkiezingen van 2024 de VS nog verder onderling verdeeld zullen zijn ligt redelijk voor de hand, wat de uitkomst van die verkiezing ook zal zijn. Mocht zo’n invasie inderdaad plaatsvinden dan zal dat mogelijk een groot probleem voor Apple zijn. Hoewel het bedrijf in de afgelopen...
vandaag 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Security-and-privacy-icon.jpg
De Russische geheime dienst FSB (de opvolger van de KGB) claimt dat duizenden iPhones in Rusland gehackt zijn door de Amerikaanse National Security Agency (NSA). En als klapper op de vuurpijl claimt de FSB dat dit zou zijn gebeurd in samenwerking met Apple.

De NSA zou de iPhones hebben gehackt met malware, en dat dit aantoonde hoe nauw de samenwerking tussen Apple en de NSA is. Dit lijkt een klassieke vorm van FUD (fear, uncertainty and doubt), oftewel, verspreidt veel zorgwekkende informatie en kijk wat blijft hangen, waa...
vandaag 09:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacXDVDRipperPro-icoon.jpg
MacX DVD Ripper Pro viert dat het dit jaar al maar liefst 13 jaar op de markt is, natuurlijk reden voor een feestje! Daarom worden er de komende dagen steeds maar liefst 500 licenties van MacX DVD Ripper Pro v6.8.0 weggegeven, waarbij het principe geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Maar er is meer, ter ere van deze verjaardag kan je ook het MacX Anniversary Gift Pack kopen. Dit Gift Pack bestaat uit MacX DVD Ripper Pro, MacX Video Converter Pro and MacX MediaTrans, die samen voor het eerst te koop zijn voor maar € 29,95 (dat is een korting van maar liefst 80 procent). Daarbij krijg je dan ook nog twee bonus-cadeaus: een licentie voor 8 maanden voor MacB...
gisteren 11:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Code-icoon.jpg
Apple introduceerde bij de lancering van macOS Yosemite in 2014 voor het eerst System Integrity Protection (SIP). Ontworpen om macOS een stuk veiliger te maken, maar malware die het kan omzeilen is dan eigenlijk ook automatisch altijd een erg grote bedreiging.

Het slechte nieuws is dat het hackers gelukt is om SIP te omzeilen, maar het goede nieuws is gelukkig dat het gevonden is door Microsoft Threat Intelligence en inmiddels verholpen door Apple in de Ventura 13.4, Monterey 12.6.6 en Big Sur 11.7.7 updates. In de [url=https://support.apple.com/en-us/HT...
gisteren 10:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VirtualReality-icoon.jpg
Apple’s nieuwe mixed-reality headset is nog niet eens uit, maar het lijkt er op dat er strategisch gelekt wordt om de geesten rijp te maken. Want in dit artikel (betaallink) van The Information komen we wel al heel èrg veel details te weten, waarbij je je al snel afvraagt hoe dat mogelijk is.

Deze headset zou rechts een draaikop krijgen, die sterk doet denken aan de Digital Crown die op alle Apple Watch modellen te vinden is. Hiermee kan je zelf precies instellen hoeveel je nog van je omgeving wilt zien als je van Augmented Reality gebruik maakt, of juist hoe weinig, als je jezelf juist wilt afsluiten in een Virtual Rea...
gisteren 10:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusicClassical-icoon.jpg
Eerst kwam de vooraankondiging voor Apple Music Classical, toen de lancering zelf en daarna het nieuws dat Shazam nu ook werkt voor deze nieuwe app. Inmiddels zijn we weer een stap verder, Apple Music Classical is nu ook in Google’s Play Store voor Android te vinden.

Best opvallend, want dus eerder dan voor iPadOS en macOS, toch twee platforms van Apple zelf. Het is niet bekend hoeveel mensen er zijn die Apple Music op Android gebruiken, het aandee...
31 mei 2023 - 12:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Een kleine twee weken na het uitkomen van watchOS 9.5 heeft Apple een bugfix-update klaarstaan voor iedereen met een Apple Watch SE of een Apple Watch Series 4 of later. Deze update heeft natuurlijk 9.5.1 als  versienummer en brengt ‘verbeteringen en probleemoplossingen’.

Voor een betere beveiliging lijkt deze update niets toe te voegen, op dit moment staat op de pagina daarvan “This update has no published CVE entries.” De gelinkte pagina is trouwens in het Engels, bij dit soort informatie lopen de in het Nederlands vertaalde pagina’s vaak een eindje achter, en kan je dus beter op de Engelstalige terecht.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS9.5.1ReleaseNo...
31 mei 2023 - 09:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Hoewel Steve Jobs eerst helemaal achter de Lisa stond, die baanbrekende computer werd niet voor niets naar zijn dochter vernoemd, liet hij die even hard vallen toen bleek dat het concurrerende product dat kort daarna binnen Apple werd ontwikkeld nog beter was: de Macintosh.

Van de Lisa werden er ongeveer 10.000 verkocht, het was de goedkopere en snellere Macintosh die een jaar  later (in 1984) werd uitgebracht het al snel won. Dat was trouwens nog niet helemaal het einde voor de Lisa, die werd nog een tijdje verkocht als de Macintosh XL, met een ‘kit’ van hard- en software waarmee deze Lisa als een Macintosh kon opstarten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleLisa.jpg


In 1985 kwam het einde, zowel voor de Lisa 2 als de Maci...
31 mei 2023 - 08:42
Volgende pagina