https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMovie-Mac-icoon.jpg
Apple heeft een nieuwe update voor iMovie voor de Mac online gezet. De belangrijkste verandering daarin is de mogelijkheid om projecten die zijn aangemaakt met versie 2.3 van iMovie voor iOS te verwerken, maar er zitten ook een aantal nieuwe achtergronden in, zowel effen als met een textuur.

Wat er verder aan iMovie 10.2.4 veranderd is wordt niet vermeld, Apple maakt zich ervan af met de simpele omschrijving “Stabiliteitsverbeteringen”. Met andere woorden, misschien merk je er geen klap van, maar het is ook mogelijk dat de reden waarom iMovie bij jou keer op keer crashte nu net met deze update verholpen wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.2020MacBookAirM1iMovie.jpg


Het klinkt dus als iets onbelangrijks, maar kan voor iema...
18 juni 2021 - 12:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleCareProtectionPlan.jpg
Het lijkt er op dat het goedkoper is om service te geven op de nieuwe M1 MacBook Air en MacBook Pro, voor beide zijn de prijzen voor Apple Care+ naar beneden bijgesteld. Niet zo vreemd: één chip vormt nu een groot gedeelte van het moederbord, dus minder onderdelen die het kunnen begeven.

Dit betekent dat Apple Care+ voor de M1 MacBook Air nu 119 euro kost, voor de 13-inch M1 MacBook Pro is dat 279 euro. Bij dat laatste is goed het verschil te zien met de 13-inch MacBook Pro met Intel-processor, de prijs van AppleCare+ daarvoor is exact hetzelfde gebleven: 299 euro[/u...
18 juni 2021 - 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacMini-M1-icoon.jpg
Sinds het ontstaan van app development hebben ontwikkelaars wereldwijd behoefte aan toegang tot een macOS omgeving. Om dit mogelijk te maken kunnen ze kiezen voor het kopen van een MacBook, het huren en leasen van een MacBook, of een Mac in Cloud oplossing.

Een Mac Cloud server bij CloudMac kent veel voordelen. Zo heb je als gebruiker direct toegang tot een macOS omgeving, en heb je de flexibiliteit om je Cloud Mac abonnement te verhogen of een andere Mac te gebruiken wanneer je maar wilt. Daarnaast voorkom je verspilling door nieuwe hardware aan te schaffen en kies je dus voor een duurzame oplossing.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/...
18 juni 2021 - 09:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Tijdens de recente keynote van de WWDC kwam ook een aantal belangrijke dingen op het gebied van gezondheid voorbij, waarbij de Apple Watch altijd een belangrijke rol heeft. Maar ook je iPhone kan bijvoorbeeld het aantal stappen per dag tellen.

In een interview met TechCrunch maakt Kevin Lynch, Apple’s Vice President of Technology en de man die de leiding heeft over de Apple Watch, duidelijk dat ook de AirPods zulke data kunnen leveren. En dat Apple door meer en meer data van verschillende devices te combineren dingen kan meten die met één device niet mogelijk zouden zijn. Zoals het voorspellen van het valrisico, gebaseerd op metingen van zowel je Apple Watch als je iPhone.

https:/...
17 juni 2021 - 07:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Door de jaren heen hebben we een aantal keren bericht over het Apple Museum, bijvoorbeeld bij de oprichting en toen ze een ludieke actie hielden. Maar mede door corona is dit museum opgeheven, maar de collectie komt gelukkig toch nog goed terecht.

Want de collectie van dit museum vulde de hiaten in de collectie van Ed Bindels, oprichter en eigenaar van Apple-reseller Amac. Inmiddels telt zijn collectie mede hierdoor maar liefst vijfduizend objecten. Daarmee zal begin komend jaar in The Wall, het rode winkelcentrum langs de A2 waar ook de grootste vestiging van Amac zit, het grootste Apple-Museum van Europa...
17 juni 2021 - 07:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2021Lineup-icoon.jpg
Eén van de dingen die in iPadOS 15 stevig is aangepakt is de Bestanden-app (Files). Het is nu mogelijk om opslag die in NTFS is geformatteerd te lezen, waarmee dat op gelijke hoogte komt met macOS. Het gaat alleen om lezen en bestanden ervan kopiëren, iets opslaan is niet mogelijk.

Verder heeft de Bestanden-app nu een cirkelvormige indicator gekregen waarmee je makkelijk kan zien als er data overgezet wordt hoever dat proces gevorderd is. Gebruik je een muis of trackpad, dan is het in deze app nu ook mogelijk om met Shift ingedrukt ‘slepend’ met de cursor meerdere bestanden tegelijk te selecteren. Daarna kan je met al die geselecteerde bestanden van alles in één keer doen, zoals kopiëren, verplaatsen, etc.


In de video hierboven kan je al deze nieuwe dingen voorbij zien komen. En wil je nog meer,...
16 juni 2021 - 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Vanaf het moment dat Apple TV+ in november 2019 werd gelanceerd kreeg je dat een jaar lang gratis bij de aankoop van een nieuwe Apple TV, Mac, iPad of iPhone. Maar Apple TV+ groeit, inmiddels zijn er ruim 40 miljoen betalende klanten, en de gratis periode wordt ingekort.

Tot 30 juni aanstaande geldt nog steeds de aanbieding van een jaar gratis bij aankoop, vanaf 1 juli gaat die periode naar drie maanden. Met andere woorden, Apple TV+ wordt gelijkgetrokken met Apple Music, waarvoor al heel erg lang een gratis periode van drie maanden geldt, om het te kunnen uitproberen. Dat Apple TV+ gezonde groei laat zien komt waars...
16 juni 2021 - 10:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Een commercial maken voor ruimtelijke audio is niet makkelijk, want hoe breng je een revolutionaire stap in audio in beeld? Het creatieve team bij Apple heeft dit opgelost door Masego (de zanger) in beeld ‘te klonen’, waardoor het beeld weer aansluit op het ruimtelijke geluid.

Bij Apple geloven ze trouwens dat ruimtelijke audio, dat bestaat dankzij Dolby Atmos, een veel grotere toekomst heeft dan de Lossless Audio-optie die Apple op dit moment ook aan het uitrollen is in Apple Music. In dit persbericht kan je bijvoorbeeld lezen hoe enthousiast Zane Lowe van Apple Music hierover is, en dat is maar één voorbeeld van de mensen die bij Apple fulltime bezig zijn met audio.

https:/...
15 juni 2021 - 08:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/24-inch-iMac2021BlueWallpaper-icoon.jpg
Als je een nieuwe 24-inch iMac koopt, dan is het een goed idee om eerst even goed te kijken of die echt recht op zijn standaard staat. Want ondanks de zeven schroeven die de nieuwe iMac aan die standaard bevestigen, blijken sommige daar niet helemaal recht op te staan.

Daarbij gaat het soms om een heel erg kleine afwijking, die pas gezien werd nadat dit nieuws naar buiten kwam. Maar in sommige gevallen gaat het om meer dan twee millimeter uit het lood, en dan heb je waarschijnlijk geen centimeter nodig om te zien dat je iMac niet helemaal recht staat.  Naast de video hieronder is er ook een melding te vinden op Apple’s eigen Support Communities.


Omdat dit (nog...
15 juni 2021 - 07:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
Apple heeft een update op de servers gezet voor alle devices die op iOS 12 draaien, door keuze of omdat die iOS 13 (en later) niet aankonden. Zoals altijd brengt deze update geen extra’s, maar is puur bedoeld om de veiligheid van deze devices op het internet te verhogen.

De devices waarvoor iOS 12 het eindstation was zijn de iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 en iPod touch (6e generatie). Meer informatie over de problemen die in deze update verholpen worden is te vinden op deze pagina, waar je kan lezen dat er een probleem was wat waarschijnlijk ook al echt misbruikt werd (“Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.”).

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/image...
15 juni 2021 - 07:22
Vorige pagina Volgende pagina