https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-iOS18-icoon.jpg
Tijdens de presentatie van de WWDC werden we warm gemaakt voor Apple Intelligence, met als onderdeel daarvan een veel slimmere Siri. Siri zou bijvoorbeeld apps herkennen en kunnen openen, maar ook context begrijpen, zoals wie je moeder, je broer of je zus is.

Maar volgens Mark Gurman moet we voor een slimmere Siri nog wel even geduld oefenen, deze zal waarschijnlijk pas op zijn vroegst in iOS 18.4 verschijnen.


In de regel verschijnt een .4 update voor iOS in maart, alleen iOS 14.4 verscheen al in januari. Maar dat was in het corona-jaar 2021, en was dan ook duidelijk een uitzondering.

  • iOS 17.4: 7 maart 2024
  • iOS 1
...
9 juli 2024 - 09:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-Series9-icoon.jpg
Toen Apple in september 2013 de iPhone 5c uitbracht waren veel mensen erg verbaasd dat Apple plastic voor de achterkant had gebruikt. Dat was bij de allereerste iPhone in 2007 voor een gedeelte het geval, maar daarna werd er altijd metaal daarvoor gebruikt.

Jony Ive probeerde indertijd nog een lans te breken voor deze keuze, en noemde het toen beautifully, unapologetically plastic.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchSeries9PresentationSlide.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Als de bronnen van Mark Gurman [url=https://www.bloomberg.com/n...
8 juli 2024 - 09:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadMini6eGeneratie-icoon.jpg
De laatste keer dat Apple de ‘gewone’ iPad een update gaf was in oktober 2022 en in september van het jaar daarvoor was de iPad mini aan de beurt. De goedkoopste iPad gaat sindsdien met een A14 Bionic chip door het leven, de iPad mini heeft een snellere A15 Bionic aan boord.

Inmiddels weten we dat de nieuwe versies van deze iPads een aardig stukje sneller zullen zijn, we weten alleen nog niet precies wanneer ze zullen uitkomen.

https://x.com/aaronp613/status/1808680380129595896

Hieronder de lijst van de iPads die Apple in de planning heeft staan, met daaronder de duiding daarvan.

  • iPad15,7 - A16 11th Gen iPad Wi-Fi
  • iPad15,8 - A16 11th Gen iPad Cellular
  • iPad16,1 - A17 iPad mini 7th Gen Wi-Fi
  • iPad16,2 - A17 iPad mini 7th Gen Cellular
  • iPad17,1 - M5 11-i
...
5 juli 2024 - 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
We weten inmiddels zeker dat Apple werkt aan een ‘HomeAccessory17,1’ waarop een variant draait van tvOS. Niet erg verbazend, want dat is ook bij de huidige HomePods al het geval. Maar er was nog meer te vinden in de code waarin ‘HomeAccessory17,1’ ontdekt werd.

Want daarin werden ook de codes voor twee nieuwe Apple TV modellen gevonden, om precies te zijn AppleTV14,4 en AppleTV14,5.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.tvOS17.2AppleTVAppNewInterface.jpg


Koop je nu een nieuwe Apple TV, dan is dat de derde generatie Apple TV 4K, en...
5 juli 2024 - 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeKit-icoon.jpg
Er zijn al een tijd hardnekkige geruchten dat er bij Apple gewerkt wordt aan een nieuw product voor in huis, daarbij zou het mogelijk gaan om een HomePod met een scherm, maar het zou ook een aanvulling kunnen zijn op de Apple TV. Of een vervanger van één van die twee, of zelfs van allebei.

Het is Apple tot nu toe dus goed gelukt om de details hiervan binnen boord te houden, maar inmiddels is één ding zeker: er wordt echt aan dit apparaat gewerkt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomeAccessoryMockup.jpg


Die zekerheid komt voort uit de ‘HomeAccessory17,1’ code die gevonden is, en die identifier is voor een compleet nieuwe categorie. Het 17,1 su...
5 juli 2024 - 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sequoia-icoon.jpg
Nu de tweede bèta-versies voor ontwikkelaars van onder andere macOS 15 Sequoia uit is, wordt daar natuurlijk ook weer in gespit om te kijken of er nog nieuwe dingen in te vinden zijn die door Apple nog niet eerder zijn vermeld, in een presentatie of de release notes.

Daarin is iets ontdekt wat vooral voor iedereen die zijn of haar Mac gebruikt om content op externe apparaten af te spelen blij van zal worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOSSequoiaDolbyAtmosHdmiPassthrough.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Want heb jij een extern apparaat wat Dolby Atmos ondersteunt, zoals bijvoorbeeld...
4 juli 2024 - 10:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Proton-logo-icoon.jpg
Google biedt een aantal erg makkelijke oplossingen, zoals Google Drive en Google Docs. We noemen ze nadrukkelijk niet gratis, want bij Google betaal je door ze toegang te geven tot jouw data, of je moet op zijn minst de tijd nemen om alle instellingen af te gaan.

In dit gat is het Zwitserse bedrijf Proton gesprongen, waarbij de strikte privacy-wetten van dat land zeker helpen voor het opbouwen van het benodigde vertrouwen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ProtonDocsHero0724.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Naast de al eerder gelanceerde opties voor Email, VPN, Cloud storage, Passwor...
4 juli 2024 - 09:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir2024-icoon.jpg
Het is vaste prik, rond Independence Day in de VS komt Apple met de jaarlijkse Back to School promotieactie. En zoals ieder jaar gaat het, naast de vaste korting voor iedereen in het onderwijs, om een cadeaubon die je voor iets anders van Apple kan besteden, je krijgt dus geen extra korting.

De hoogte van het bedrag dat de cadeaubon vertegenwoordigt is afhankelijk van wat je koopt, het maximaal haalbare bedrag daarvan is dit jaar 140 euro.
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BackToSchool2024.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Dat is trouwens niet de enige korting die Apple geeft voor iedereen in het onderwijs, je kan ook tot 20 ...
4 juli 2024 - 08:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Gedurende de afgelopen jaren zagen we steeds meer onderscheid tussen de ‘gewone’ iPhone en de Pro modellen. Begrijpelijk, als je zoveel meer betaalt dan wil je natuurlijk wel waar voor je geld hebben. Zo werd de iPhone 15 voorzien van de A16 Bionic en de iPhone 15 Pro kreeg de A17 Pro.

Dat betekent trouwens dat de Pro modellen Apple Intelligence lokaal kunnen verwerken, terwijl de gewone modellen een internetverbinding nodig hebben.


Maar bij de iPhone 16 zal dat onderscheid er waarschijnlijk niet meer zijn, want de recent ontdekte identifiers voor de iPhone 16 suggereren dat ze allemaal dezelfde chip zullen krijgen.

Citaat
  • iPhone17,1
  • iPhone17,2
  • iPhone17,3
...
3 juli 2024 - 11:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/OpenAI-icoon.jpg
Nu is Phil Schiller naast de enige ‘Apple Fellow’ ook nog steeds degene die de scepter zwaait over de App Store. Maar hij krijgt er binnenkort nog een baan bij, want hij zal - in een observerende rol - plaats gaan nemen in het bestuur van OpenAI.

Dit is het gevolg van het besluit om ChatGPT aan iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia toe te voegen, en de overeenkomsten die daarvoor gesloten werden.


Als waarnemer zal Phil Schiller een informele bestuursfunctie hebben, waarin hij de bestuursvergaderingen kan bijwonen en eraan kan bijdragen, maar niet mag stemmen en dus ook geen geen zeggenschap heeft. OpenAI heeft ook Microsoft een rol als bestuurswaarnemer gegeven, dus Apple en Microsoft ...
3 juli 2024 - 11:10
Vorige pagina Volgende pagina