geplaatst door: ▫︎ Robert ▫︎
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netwerk-BigSur-icoon.jpg
Met deze handige tips wordt jouw internet een stuk sneller
Het is een grote bron van ergernis als je internet traag is. Je wilt natuurlijk niet dat het beeld hapert tijdens je favoriete film of serie, of tijdens een thuiswerk meeting. Traag internet kan natuurlijk aan je provider liggen, of aan het feit of er wel of geen glasvezel is.

Maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om sneller internet te krijgen. We geven je vier handige tips. De eerste tip is om mesh- of multiroom Wi-Fi te kopen. Als je internet afneemt bij een provider, krijg je meestal een router/modem wat goed werkt. Toch kan het voorkomen dat het Wi-Fi bereik ondanks de router niet overal in huis sterk genoeg is. Je kunt dit oplossen met mesh- of multiroom Wi-Fi. 

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MeshWifi.jpg
Met deze handige tips wordt jouw internet een stuk sneller


Mesh- of multiroom Wi-Fi is de beste manier om je internet te verbeteren. Dit is een set van minimaal twee, maar meestal drie router-achtige apparaten die je overal in je huis kunt plaatsen. Je kunt ze via een kabel met je router verbinden.

De apparaten staan met elkaar in verbinding en berekenen voortdurend de snelste route voor het glasvezel internet. Hierdoor zorgt dit systeem voor een hogere internetsnelheid. Het werkt heel betrouwbaar. Het is geen goedkope oplossing. De prijs begint bij € 100,- en loopt op tot meer dan € 300,00 voor de snelst werkende sets.

2. Internet via het stopcontact

Als de Wi-Fi in bepaalde kamers of op bepaalde plekken in je huis niet zo sterk is, kun je dit heel eenvoudig oplossen met powerline adapters. Door een powerline adapter in het stopcontact te steken, wordt het internetsignaal via het bestaande stroomnet door het huis verspreid.

Deze techniek heet Power Line Communication (PLC).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PowerlineInternet.jpg
Met deze handige tips wordt jouw internet een stuk sneller


3. Schaf Ethernet-kabel aan

Je kunt niet altijd alleen op Wi-Fi rekenen als je overal in huis goed internet nodig hebt. Met een Ethernet-kabel - die verbonden is met je router - heb je overal in huis sneller en stabieler internet. Het draadloze wifi-signaal komt vanaf een vast punt, waardoor het internet trager wordt en kan door andere bronnen verstoord worden.

Daar heb je met een Ethernet-kabel geen last van.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.EthernetCable.jpg
Met deze handige tips wordt jouw internet een stuk sneller


4. Pas de Wi-Fi frequentie aan op je woonsituatie

Draadloze routers werken op verschillende frequenties: 2.4 GHz, 5GHz en 6 GHz. Welke Wi-Fi frequentie jij nodig hebt, is afhankelijk van waar je woont. Als je in een groot huis woont met meerdere gezinsleden ben je het beste af met een frequentie van 2.4 GHz. Deze frequentie heeft namelijk een groot bereik, dat heb je nodig in een groot huis met meerdere kamers.

Woon je in een eengezinswoning of een (klein) appartement? Dan ben je een frequentie van 5 of 6 GHz beter af. Deze frequenties zorgen voor een snellere verbinding, maar werken minder goed over grotere afstanden.

Let er wel op dat je router de frequenties ondersteunt die jij nodig hebt. Bij een frequentie van 2.4 GHz kun je single band routers gebruiken. Dual band routers zijn compatibel met zowel 2.4 GHz als 5 GHz en Triband routers met een frequentie van 2.4, 5 en 6 GHz.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Wi-FiRouterCloseup.jpg
Met deze handige tips wordt jouw internet een stuk sneller
Ook je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: orange
Bijna alles hangt aan de kabel. Richting de 1000/1000.

WiFi varieert werkelijk enorm. Alles tussen 50 en 500 Mbps.
Niet dat dit echt belangrijk is, want dat wordt alleen gebruikt op de iPad om de krant te lezen of zo en voor de smart-home voorzieningen.

Op de smartphones gebruiken we eigenlijk alleen mobiel Internet.
En de Macs, Windows, televisie zijn allemaal bekabeld.
Bewerkt: 15 april 2022 - 18:08 door orange
geplaatst door: Mac OS X
Wat ben ik blij dat ik mijn iMac binnenkort kan verhuizen van de keuken naar de tuinkamer, dan ik mijne iMac voorzien van internet-kabel ipv WIFI. Voor een vaste PC heb ik toch liever internet-kabel, WIFI is goed voor MacBook en iPhone.
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 en Macbook Pro 16ich 2021
old Apple computers never dies
geplaatst door: petermr
alles met een vaste plaats(ook laptop op mijn bureau) is bekabeld aangesloten. extra APs ook bekabeld aansluiten.
Wifi is alleen voor de echt mobiele devices, zoals laptop op schoot, ipad, iphone.

doorgaans haal ik met wiifi de snelheid(150/150) die mijn glasvezelprovider aanbiedt