iPad en USB
5 juni 2010 - 19:17   
geplaatst door: ChrisG
Mijn vriendin werkt bij de buurtzorg en heeft een speciale usb sleutel om in te kunnen loggen op de website van haar werk. Deze sluitel wordt gezien als keyboard door de mac. Nu hebben we naar een ipad zitten kijken maar daar zit geen usb op. Nu bestaan er usb adapters voor de ipod. Met deze adapter kan je de camera foto's op de ipod photo zetten. Bestaat zo'n adapter ook voor de ipad? En kan ik de ipad dan voorzien van usb zodat de sleutel werkt?

Chris

iPad en USB
5 juni 2010 - 19:59    reactie #1
geplaatst door: Pieterr
Misschien met de iPad Camera Connection Kit ?

Citaat
Even the lowliest of netbooks include a USB port and SD card reader -- a pair of dongles will provide similar functionality for your iPad. The Camera Connection Kit consists of two dongles that will plug in to your dock, or into the 30-pin connector port at the base of your iPad.

One dongle will allow you to import photos directly from your camera's USB cable, while the other will let you pull content from an SD card. Juggling the pair of to handle such mundane tasks is disappointing, to say nothing of having to pony up $30 for the inconvenience. But such is the price of skinny, light tech.


Zie ook http://www.ipadplanet.nl/4219/ipad-camera-connection-kit-ook-te-gebruiken-met-usb-headsets-en-toetsenborden/

(Bewerkt door Pieterr om 20:00, 5-06-2010)

"One experiment is worth a thousand expert opinions."
iPad en USB
5 juni 2010 - 20:57    reactie #2
geplaatst door: Flix
Lijkt me sterk dat het met zo'n USB sleutel gaat lukken; vergeet niet: de iPad is géén computer...
iPad en USB
5 juni 2010 - 21:27    reactie #3
geplaatst door: PS-MacGek
Die USB sleutel wordt uitgelezen via de browser, dus ik zou niet weten waarom dat niet zou werken.
Mogelijk heeft iemand in je omgeving deze iPad Camera Connection Kit en kun je het daar proberen.
Nee heb je, ja kan je krijgen.  :wink:
MacBook Pro Retina 16" M3 Pro (2024), MacBook Pro Retina 16" Intel (2019), Mac mini (2018), Mac mini (2012), iPad Pro 11" M1, iPhone 11.
Avatar made by Dale Humphries
iPad en USB
5 juni 2010 - 21:55    reactie #4
geplaatst door: hsmeets
De USB adapter (en de software op de iPad) zullen waarschijnlijk alleen die (ik ken de kreet niet precies) USB Mass Storage specification ondersteunen. In dat laatste geval kan het goed mogelijk zijn dat bepaalde USB sticks en of camera's niet via de iPad te uit te lezen zijn.

Het is een misverstand dat alles met een USB stekker overal herkent wordt. USB is maar een seriële interface en het gegevensprotocol voor data uitwisseling is niet onderdeel van de USB standaard, dat is nog steeds apparaat afhankelijk, daarvoor zijn nog steeds drivers voor nodig om computer en usb apparaat met elkaar te laten praten.

Zo'n USB security dongle is niet simpel, het zal vermoedelijk een stukje computer bevatten die via een bepaald algoritme input in een andere output (reeks getallen) omzet. Om de dongle te kunnen benaderen van uit de browser is een plugin nodig in die browser.

Wellicht heeft de leverancier van de dongle een plugin voor safari onder OSX maar ik betwijfel of deze voor de iPad safari ook kan bestaan omdat, zover ik weet, dat op een iPad / iPhone dit (plugin's) niet kan.


iPad en USB
6 juni 2010 - 01:07    reactie #5
geplaatst door: Flix

Citaat
Paul Sondervan om 21:27, 5-06-2010
Die USB sleutel wordt uitgelezen via de browser, dus ik zou niet weten waarom dat niet zou werken.

Daar ga je al: er is geen (soort van standaard) directe verbinding tussen een browser een een USB poort. Daarvoor heb je nou een OS nodig, voorzien van allerlei drivers en plugins; en dat is niet iets waar je aan denkt bij het iPhone OS (wat ook de iPad bedient)
Uiteraard: proberen kan altijd; maar wees niet te hoopvol.
(zoals hierboven door Hsmeets ook duidelijk uitgelegd.)
iPad en USB
6 juni 2010 - 09:56    reactie #6
geplaatst door: ChrisG
De dongel wordt door de mac gezien als keyboard. Dat merkte ik toen ik de dongel als normal user in mijn imac pro drukte. Hij wilde toen een keyboard toevoegen en ik moest hiervoor een admin wachtwoord inkloppen. Dus ik vermoed, dat het voor de ipad het zelfde zou moeten werken.

En aangezien een ipad een keyboard kan hebben dacht ik eigenlijk, waarom zou de dongel niet werken. Ik heb hier een usb lezer voor een ipod photo liggen maar die doet het niet op de iphone. Dus die zal het ook niet doen op de ipad. Maar je weet maar nooit.

iPad en USB
15 juni 2010 - 22:37    reactie #7
geplaatst door: het ModeratorTeam
Verplaatst naar ons nieuwe iPad-forum
met vriendelijke groet, het ModeratorTeam
iPad en USB
15 juni 2010 - 23:51    reactie #8
geplaatst door: sundance
http://www.dealextreme.com/search.dx/search.iPad

Bijna onderin staan de usb-adapters.

iPad 2021, iMac M3 24" 2023 (Sonoma) en MacBook Pro 14 inch 2021 (Sonoma), iPhone 12 mini
iPad en USB
16 juni 2010 - 09:45    reactie #9
geplaatst door: Cailin Coilleach
Tja... Er was laatst wel iemand die een Apple USB toetsenbord via de dock connector aan z'n iPad had aangesloten (de iBook G3 + iPad mod). Die werkte uitstekend. Maar of het ook werkt met die dongle? Geen flauw benul en helemaal niemand hier zal je dat kunnen vertellen.

Mede omdat je niets verteld over de dongle zelf (merk, fabricant, type).

Proberen is dus het devies! Desnoods bij een bedrijf waar je de camera connector weer terug kan sturen/geven als hij je niet bevalt.