Verbinding iPad en Wi-Fi/modem
6 maart 2024 - 09:11   
geplaatst door: catmen
Hallo,
Ik ondervind al geruime tijd problemen met het verzenden van mails, bij surfen op iPad krijg ik af en toe melding dat de verbinding verbroken is e.a (server onvindbaar bvb)

Ik denk niet dat er een iPad probleem is maar wel met de draadloze connectie, mijn modem staat in de garage en pc movibox en MacBook (als ik die gebruik) zijn via data kabel aangesloten en daar is dus geen probleem. Alleen met de iPad doet het draadloos connectie probleem zich voor, dat kan liggen aan het feit dat de iPad draadloos verbinding maakt met een powerline in de woonkamer waar ook TV Telenet movibox  is op aangesloten. Zou het helpen wanneer ik de iPad mits tussen stukjes, met een korte data kabel aan sluit op die powerline, de Powerline heeft  een data kabel aansluiting aan de onderzijde? Of heeft dat er allemaal niets mee te maken? Aan de instellingen op de iPad morrel ik niet graag omdat ik daar zo goed als niets van ken en het heeft eerder goed gewerkt maar moet toegeven dat de Powerline nu op een wat "ongelukkige" plaats staat ivm de nieuwe tv.
Alvast thx voor de respons.
Verbinding iPad en Wi-Fi/modem
6 maart 2024 - 10:34    reactie #1
geplaatst door: nnsa
Ik zelf zou niet mijn iPad via een ethernetkabel aansluiten (als dat al werkt).

https://www.tabletsolution.nl/tablet-accessoires/tablet-kabels/ipad-utp-netwerkkabel-en-poe-oplossingen/#

Ik zou eerder de andere weg bewandelen en de TV op de ethernetaansluiting van de Powerline aansluiten of je movibox, als je je tv als monitor gebruikt.

Verbindt je iPad eens met de Powerline (WiFi) en meet de internetsnelheid eens. Ook wil het wel eens helpen om je Powerline adapter even uit het stopcontact te halen en daarna weer opnieuw te plaatsen.

Verbinding iPad en wifi/modem
6 maart 2024 - 11:07    reactie #2
geplaatst door: catmen
Ik heb al eens de modem in de garage even (1 minuut) uit de stroom voorziening getrokken, op de modem is ook de  data kabel aansluiting naar de powerline master adapter, ik zal dat nog eens doen met de powerline in de woonkamer, aan de  Powerline in de woonkamer is de movibox van Telenet gekoppeld ( de tv is niet aan een datakabel verbonden omdat op de Powerline maar één data aansluiting is. De Tv zou ik wel draadloos kunnen verbinden met de modem in de garage maar als mijn wagen binnen staat valt die weg wegens slechte plaatsing van de modem, de auto staat er dan voor.
Omdat ik gewoonlijk géén probleem heb met te surfen op de iPad (alleen als ik op 10 meters van de Powerline zit in de keuken) krijg ik soms bericht dat de draadloze verbinding weg is, ik begin mij daarom al de vraag te stellen of de Telenet mail server niet het probleem kan zijn, als ik de iPad een tijdje binnen het bereik van de Powerline laat liggen blijkt dat de mail uiteindelijk uit de uitgaand mailbox is verdwenen, kan mijn redenering juist zijn?
Noot: zo'n netwerk aansluiting naar iPad connectie kost wel wat geld zie ik op je link. 
Verbinding iPad en Wi-Fi/modem
6 maart 2024 - 11:15    reactie #3
geplaatst door: boiing
Omdat ik gewoonlijk géén probleem heb met te surfen op de iPad (alleen als ik op 10 meters van de Powerline zit in de keuken krijg ik soms bericht dat de draadloze verbinding weg is ...
Lijkt me vrij duidelijk als ik dit lees.. Zo'n powerline adapter is meestal ook niet de beste WiFi zender. Het 'probleem' is eenvoudigweg het bereik en heeft ook niet met je email server te maken. Een iPad bedraad aansluiten is zonde en erg onhandig.

De echte oplossing is eens te overwegen om voor een betere WiFi dekking te zorgen. Liefst door op een strategische plek een WiFi access point op te hangen. En dat bij voorkeur bedraad naar het modem.
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
Verbinding iPad en Wi-Fi/modem
6 maart 2024 - 11:28    reactie #4
geplaatst door: catmen
De uitleg is duidelijk, de uitvoering al een stuk minder. Toen  wij ons huis  in 1990 betrokken was van netwerk kabels en dergelijke al geen sprake, en nu een beter wifi acces centraal voorzien kan niet zonder mogelijk breekwerk, althans ik moet daar professioneel advies over inwinnen, en bij Telenet betaal je daar al 85€ voor om nog maar te komen kijken, een eventueel oplossing moet dan berekend worden.
Verbinding iPad en Wi-Fi/modem
6 maart 2024 - 11:37    reactie #5
geplaatst door: boiing
Andere opties zijn een of meerdere draadloze WiFi (mesh) punten strategisch plaatsen om het bereik te verbeteren zonder breekwerk, óf een extra powerline adapter plaatsen in de keuken, óf de bestaande powerline adapter op een andere plek plaatsen zodat het bereik in de keuken beter is. Deze opties in aflopende volgorde qua kans op succes. Maar de laatste optie is in ieder geval gratis :smile:.
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
Verbinding iPad en Wi-Fi/modem
6 maart 2024 - 11:47    reactie #6
geplaatst door: Flix
Er bestaat zoiets als 'handige neefje' (m/v/b); heb jij die niet in de familie rondlopen?
Of iemand uit de buurt die je hier even mee helpt; het is allemaal niet zo moeilijk als het lijkt en er zijn dus best mensen die je prima zouden moeten kunnen helpen. Ik doe het zelf veel voor alle 'catmen' in mijn buurt en kennissenkring.
Want een mesh-netwerkje lost veel op, en ook kan het opschonen van verbindingen en herplaasten van wat apparatuur vaak de boel duidelijker en functioneler maken.
Verbinding iPad en Wi-Fi/modem
6 maart 2024 - 12:22    reactie #7
geplaatst door: Robert Jacob
Zijn er geen coax aansluitingen aanwezig?
Dan zijn er twee mogelijkheden:
1) Coaxkabel vervangen door internetkabel
Of:
2) Internet via coaxkabel., zie:
www.kabelnl.nl/Internet-via-de-coax-kabel

Ik heb goede ervaringen met optie 2, ik kreeg de coaxkabel niet uit de muur verwijderd.
Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar optie 1, is goedkoper en minder kans op storingen.
Verbinding iPad en Wi-Fi/modem
6 maart 2024 - 12:41    reactie #8
geplaatst door: catmen
Ja er is een coax kabel waar de huidige tv staat, logisch zou ik denken want die heb ik nodig en is aangesloten aan de movibox die het analoge signaal omzet naar een digitaal signaal op tv, de data kabel die er ook ligt en uit de Powerline komt in de stekker aan tv daar,  is alleen nodig om de movibox te bedienen (met bijgeleverde afstand bediening) d.w.z.  programma opnzles  plannen, naar Telenet kijken via de Telenet movibox, updates van die box die automatisch gebeuren, de Belgische telenet is mogelijk wat verschillend van wat in Nederland gebruikt word en gebruik ik ook wat verkeerde termen.
Verbinding iPad en Wi-Fi/modem
6 maart 2024 - 13:21    reactie #9
geplaatst door: MacFrankie
Misschien zoiets aanschaffen?
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Verbinding iPad en Wi-Fi/modem
6 maart 2024 - 13:25    reactie #10
geplaatst door: Robert Jacob
Naar wat ik begrijp komt het TV signaal bij jou analoog binnen, dus je hebt je coaxkabel nodig om TV te kijken. Als dat zo is dan betwijfel ik of mijn oplossing mogelijk is.
Maar het advies van Boing is (zoals altijd) een zeer goed advies.
Mijn voorkeur gaat dan uit van Mesh systemen.