- locatie weergeven in graden minuten en seconden / decimaal /Lambert 72 (belgisch coördinatenstelsel)- die locatie opslaan als waypoint met vrij te kiezen naam- waypoints ingeven in graden minuten en seconden of decimaal of Lambert 72 om vervolgens naar toe te navigeren- lijst van waypoints doormailen naar mezelf in CSV of andere spreadsheet-achtig formaat (of syncen via iTunes)- uploaden van grotere aantallen "waypoints" naar de app of syncen via iTunes- GPS dwingen om zich te vernieuwen (voorkomen dat de vorige locatie nog weergegeven wordt)- Enkel GPS zoeken wanneer ik een waypoint wil ingeven.- kaart tonen met huidige locatie in combinatie met de reeds ingegeven waypoints (evt werken met reeksen/mappen als het om totaal verschillende locaties gaat die nog in de app zitten) om te zien of de locatie kan kloppen en de GPS er niet vb een km langs zit ipv 10m.
Ik ben archeoloog en het is voor prospectievondsten te registreren en als de GPS dan even niet mee doet dat heb ik er dus niets aan. Ook om er naar terug te keren, Zowel met mijn eigen gegevens als die van andere (vandaar de verschillende coördinatenstelsel.Tracking app's verbruiken te veel stroom (continu GPS aan) waardoor ik er dus geen volledige werkdag mee kan doen.
vele GPS app's kunnen wel iets, maar geen enkele alles. En 5 app's gebruiken is er wat te veel aan.
Om te laten ontwikkelen: gho geen idee hoeveel zoiets zou kosten.
Ik doe dit met eigen middelen en materiaal, dus ik spreek niet in naam van mijn werkgever of opdrachtgever.Normaal zou ik van het bedrijf, of instelling of voor wie ik ook werk misschien een hand GPS krijgen, en de rest moeten opschrijven in een veldboek. Maar aangezien ik toch een iPhone heb kan ik er ineens van gebruik maken, dacht ik zo. Alleen heb ik al te veel farces voorgehad met de GPS van de iPhone waardoor ik locaties heb die volledig foutief, en dus onbruikbaar zijn. Daarom de vraag naar een app waar ik zeker van ben dat de GPS locatie recent en correct is en niet die van de vorige keer of een verkeerde plaats.
Ik test dit nu gewoon uit, net zoals ik nu mijn eigen iPad uittest in het veld. Allemaal met eigen materiaal. Met als doel tijd besparend te zijn.
Ik weet het dit is een poor man's oplossing, maar je haalt het probleem van batterij verbruik eenvoudig weg.
Als meerdere mensen hier in geïnteresseerd zijn en bereid zijn om een flink bedrag te investeren, dan valt er wellicht iets te organiseren. Als je geïnteresseerd bent, kun je me via mijn website een berichtje sturen.
Vriendelijke groet,
Mark
Met vriendelijke groet,
Ton
(Bewerkt door NaMi om 12:40, 9-02-2012)