geplaatst door: srna513006
Wij gebruiken 2 iPhones XR met dezelfde versie 14.5 waarvan één XR als Persoonlijke Hotspot is ingesteld, als voorbeeld gekenmerkt met HP1.
Sinds enige tijd (enkele maanden) wordt ook de 2e XR als Persoonlijk Hotspot als b.v. HP2 gepresenteerd, dit terwijl de optie Persoonlijke Hotspot is uitgeschakeld.
Zo krijg ik als ik b.v. de MacBook inschakel de melding dat er een Persoonlijke Hotspot HP2 beschikbaar is en of ik daarmee wil verbinden.
De juiste geconfigureerde Persoonlijke Hotspot HP1 wordt niet genoemd.

Ondanks dat ik alles mogelijke heb geprobeerd om op te sporen waarom HP2 als Persoonlijke Hotspot wordt gepresenteerd ben ik er tot nu toe niet in geslaagd om dit vervelend fenomeen uit te schakelen.
Iemand een idee wat ik nog kan proberen om de Persoonlijke Hotspot HP2 uit te schakelen?

Beide XR's zijn overigens onder een en dezelfde Apple ID aangemeld maar volgens mij heeft dat er niets mee te maken.
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: Max Gaav
Als het gaat om je Mac: Ga naar System Preferences > Network > Advanced. Daar kun je instellen wat je wilt.
My Mac is my second brain.
geplaatst door: srna513006
Ja, dat is duidelijk maar het gaat in feite om de vraag hoe kan een iPhone XR zich als Persoonlijk Hotspot presenteren terwijl dit niet is ingeschakeld?
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: Max Gaav
Met 'presenteren' bedoel je dat het zichtbaar is onder het wifi-icoontje in je menubalk?
My Mac is my second brain.
geplaatst door: sluisje
Dit is normaal. Zet je bluetooth uit en je zult zien dat het weg is. Pas wanneer je de persoonlijke hotspot kiest en het correcte wachtwoord invult gaat de PH aan.

Vervelend is dat wanneer je daarna de verbinding met de iPhone verbreekt de PH aan blijft staan.
Je moet de mogelijkheid dat anderen verbinden dus weer handmatig uit zetten.
geplaatst door: boiing
(foutje..)
geplaatst door: srna513006
@Max Gaav, dat bedoelde ik daarmee niet alhoewel die daar wel zichtbaar is.
Ik bedoelde dat na het opstarten van de MB een pop-up verschijnt met de melding of ik met de Persoonlijke Hotspot HP2 wilde verbinden.

@sluisje,
Dat was de oplossing, Bluetooth stond inderdaad ten onrechte op de 2e XR aan, nadat ik deze had uitgeschakeld is het opgelost,  :thumbs-up:

iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: Flix
Ik begrijp de vraag en reacties niet helemaal, maar ik denk dat niet iedereen het verschil kent tussen 'Persoonlijke hotspot' en 'Instant Hotspot', wat idd ook wel complex is.

'Instant Hotspot' is onderdeel van 'Continuïteit', bedoeld voor een naadloze (samen)werking tussen je eigen Apple apparaten. Het gaat hier om een iPhone XR en een MacBook, ingelogd onder dezelfde iCloud account, of als het is ingesteld als ''Delen met gezin' als je dat in gebruik hebt.

Dus in feite is het niks anders als een presentatie dat die iPhone XR kan dienen als een -direct beschikbare- PH, en is er geen enkele reden dit uit te zetten. Om Bluetooth hiervoor uit te zetten is een beetje onzinnig.

Overigens twee iPhone's XR met hetzelfde Apple ID/iCloud account? Da's normaliter niet zo handig, om verschillende redenen; tenzij jij de foons zelf in gebruik hebt, en de tweede niet van bv je partner is.

Meer info:
https://support.apple.com/nl-nl/HT209459
https://support.apple.com/nl-nl/guide/iphone/iph45447ca6/ios
https://support.apple.com/nl-nl/guide/iphone/iph223f61318/14.0/ios/14.0
geplaatst door: sluisje
Mijn nederige excuses voor mijn onzinnige reactie waaruit blijkt dat ik er echt niets van begrijp. Bedankt Flix voor je zeer goede uitleg en informatieve links.
geplaatst door: Flix
Joh, volgende keer zeg je toch gewoon dat de iPhone uitgezet moet worden, dan is TS er ook vanaf. :devil:
geplaatst door: srna513006
@Flix,
Bedankt voor de heldere uitleg, weer wat geleerd. Ik zal de gegeven links uitvoering bestuderen. :thumbs-up:

Ik heb inderdaad 'Delen met gezin' aan staan.
Misschien eerst even terug naar de basis.
Ik had in eerste instantie maar één iPhone XR en heb later de 2e voor mijn vrouw besteld.
Als nog onervaren Apple gebruiker had ik tijdens de installatie van de 2e iPhone eigenlijk geen erg in dat het handiger zou zijn om een nieuwe Apple ID voor de nieuwe iPhone aan te maken.
Ik heb al een paar keer ondervonden dat het inderdaad niet handig was maar zie er eerlijk gezegd tegenop om dit alsnog te wijzigen.
Misschien toch maar de stap ondernemen om voor de 2e XR een eigen Apple ID aan te maken.
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: sluisje
@Flix, dank je voor het advies, dat zal ik doen.
geplaatst door: Flix
Met hetzelfde Apple ID is dus die 2e XR sowieso zichtbaar (als potentiële Persoonlijke hotspot, oftewel Instant hotspot). Als ie een ander Apple ID zou hebben, zou ie zichtbaar kunnen zijn (icm Gezinsdelen), maar die optie is af te zetten.

Ja, het is allemaal best lastig. De op zich prachtige, gedeelde/geïntegreerde functionaliteit van de Apple ID's/iCloud accounts, Continuïteit genaamd, is behoorlijk complex. Hier kun je lezen over alle verschillende functies. En als je dat leest, begrijp je waarom je moet oppassen met het delen/samengebruik van een Apple ID. En dan heb ik alle sync services nog niet genoemd.
Want wil je alle foto's die jouw vrouw maakt (en eventueel ook via WhatsApp binnen krijgt, naar gelang een instelling) op jouw iPhone zien, v.v.? Dat zou wel eens een probleem kunnen geven...

Mijn oplossing, simpel gezegd: ieder zijn eigen Apple ID. Voor de Apple Store e.d. een (3e) gedeelde Apple ID, òf Gezinsdelen, zoals dat tegenwoordig kan. Voor het samengebruik van Contacten en Agenda gebruik ik weer een andere (4e) Apple ID.
geplaatst door: srna513006
 Hmm, nu maak je het voor deze 76 jaar (oude) gebruiker wel ingewikkeld... :biggrin: maar het is natuurlijk goed bedoeld... :thumbs-up:

iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: Flix
Ik begrijp het, srna513006. Het is ook best ingewikkeld, deze materie.
Je kunt het ook zo laten, en kijken of je tegen 'gedoe' aanloopt tgv een gedeeld ID.