geplaatst door: srna513006
Gebruik je telefoon als hotspot, zet eventueel een Airport Express (Marktplaats) in om het bereik uit te breiden.
In een ander topic adviseerde @MacFrankie het bovenstaande.
Gisteren kon ik voor een redelijk bedrag een AirPort Extreme scoren en probeerde deze vandaag te installeren als Repeater voor mijn op de iPhone XR geconfigureerde Persoonlijke Hotspot maar zonder succes.
De onderstaande installatie heb ik op mijn MacBook Pro uitgevoerd waar de op de iPhone XR geactiveerde Persoonlijke Hotspot 'Jurgen' als Wifi netwerk actief was.

Na het onder spanning zetten van de router zag ik in beschikbare WiFi netwerken de AirPort Extreme verschijnen en nadat ik daarop klikte begon de installatie van de AirPort Extreme.
Ik gebruikte tijdens de installatie van de router bij 'Wat wil je doen met deze AirPort Extreme' de 2e beschikbare optie 'Voeg toe aan een bestaand netwerk'.
Daarna gaat de router de bestande netwerken zoeken maar uiteindelijk laat de router één Wifi netwerk zien welke ook aangevinkt is maar dat is geen van mijn Wifi netwerken maar een welk in ons appartementsgebouw actief is.
Ik heb verder geen keuze om een ander, dus een van mijn eigen WiFi netwerken, te kiezen.

Ik zou nu toch verwachten dat mijn Persoonlijke Hotspot in beeld zou komen maar die als ook andere van mijn beschikbare netwerken zie ik niet verschijnen.

Wellicht doe ik iets verkeerd of begrijp het niet helemaal.
Ik veronderstel dat als het goed zou werken andere apparaten zoals iPad, Macbook maar ook b.v. een TV met de Persoonlijke Hotspot zowel via mijn iPhone XR verbonden kan worden als via de AirPort Extreme, correct?
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: boiing
Even uitgeprobeerd: hier lukt het wel met een Airport Express en de hotspot van een iPhone, misschien een paar keer proberen en die setup opnieuw starten. Ik zag het hotspot netwerk ook niet de eerste keer. Het voordeel van wat je nu doet begrijp ik niet, zoals Flix ook al vroeg in dat draadje. Waarom je apparaten met de AE laten verbinden als ze gewoon met de hotspot verbinding kunnen maken?

Screenshot 2021-05-17 at 14.06.56.jpgiPhone XR Persoonlijke Hotspot icm AirPort Extreme als Repeater werkt niet
geplaatst door: MacFrankie
Draait je hotspot op dezelfde iPhone als waarmee je probeert je Airport Extreme te configureren? Dat zal waarschijnlijk niet werken.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: boiing
Ik heb het inderdaad geconfigureerd op een Mac..
geplaatst door: srna513006
Het voordeel van wat je nu doet begrijp ik niet, zoals Flix ook al vroeg in dat draadje. Waarom je apparaten met de AE laten verbinden als ze gewoon met de hotspot verbinding kunnen maken?

Dit had ik eerder ook al 2 keer uitgelegd.
Het verbinden van de persoonlijke Hotspot vanuit mij iPhone XR gaat met Apple apparaten uitstekend maar zodra ik andere apparatuur dan van apple met de PH wil verbinden gaat dit heel moeizaam of helemaal niet.
Dit is ook desgevraagd door de Apple support bevestigd.
Als ik de SIM kaart in een 4G router plaats is het probleem voor wat betreft verbinden opgelost maar dan kan ik mij iPhone niet als telefoon gebruiken.
Ik kijk Netflix via de Netflix app op mijn Samsung M5 Monitor en die kan ik alleen per Wifi verbinden en dat lukt niet via de PH.

Screenshot 2021-05-17 at 14.06.56.jpgiPhone XR Persoonlijke Hotspot icm AirPort Extreme als Repeater werkt niet

Draait je hotspot op dezelfde iPhone als waarmee je probeert je Airport Extreme te configureren? Dat zal waarschijnlijk niet werken.
Ik heb de configuratie van de AE via mijn MacBook opgestart maar dat had ik ook al in mijn openingsbericht geschreven.

@boiing, nu ben ik weliswaar aan het testen met mijn gewone SIM kaart van Hollandsnieuwe waarop 1 Gb Internettoegang zit want mijn KPN SIM kaart met Onbeperkt Internet zit nog in de 4G router op de camping.

Wellicht kan dit ook het probleem zijn dat Hollandsnieuwe niet toestaat dat ik dit abonnement i.c.m. een PH gebruik.
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: boiing
Dat laatste kun je makkelijk testen door je Macbook te verbinden met de hotspot. Volgens mij kun je de hotspot functie niet eens activeren als de provider het niet ondersteunt.
geplaatst door: boiing
En nog even dit:

Citaat
Dit had ik eerder ook al 2 keer uitgelegd. Het verbinden van de persoonlijke Hotspot vanuit mij iPhone XR gaat met Apple apparaten uitstekend maar zodra ik andere apparatuur dan van apple met de PH wil verbinden gaat dit heel moeizaam of helemaal niet. Dit is ook desgevraagd door de Apple support bevestigd.
Als ik de SIM kaart in een 4G router plaats is het probleem voor wat betreft verbinden opgelost maar dan kan ik mij iPhone niet als telefoon gebruiken.
..zeg je nu in dit draadje. Maar in dat vorige draadje was dit je laatste status:

Ik gebruik op de camping nu circa 1 week mijn iPhone XR met eSIM (2e SIM) en Onbeperkt Internet als Persoonlijke Hotspot.
Daarvan maken 4 apparaten gebruik....

2 iPhone's waarvan die met de Hotspot één van is
1 iPad
1 Samsung Monitor M5 voor het kijken naar Netflix

Op zich gaat dit prima en ik merk ook niets aan mijn iPhone dat die b.v. warm wordt.
Dus ik ging er vanuit dat alles opgelost was.. :music:.
geplaatst door: srna513006
Nee, helaas niet, er is wel een tijdelijke oplossing door de een 4G router toe te passen maar volgens KPN is dit niet toegestaan want je mag geen SIM kaart waarmee je ook kunt telefoneren in een 4G router plaatsen..... :crazy:
Dat ik dit nu tijdelijk doe is in feite 'burgerlijke ongehoorzaamheid'  :happy:
Ik had contact gehad met de Support van Apple omdat het verbinden met de PH en niet Apple apparaten zo moeilijk ging en zij herkenden dit maar hadden er op dit moment geen passende oplossing.
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: srna513006
Omdat het mij maar niet lukt om mijn PH via de AirPort Extreme te laten lopen hierbij de volgorde zoals ik de installatie uitvoer.
Wellicht zien jullie daar iets in wat ik verkeerd doe...

De naam van de op de iPhone geïnstalleerde Persoonlijke Hotspot (PH) is 'Jurgen'.

Zodra ik de AirPort Extreme, hierna router, na een Reset inschakel zie ik deze in mijn beschikbare Wifi netwerken staan.
Nadat ik daarop heb geklikt start de router met de installatie, zie bijlage 1 dus schijnbaar vind de router toch mijn PH.
Nadat ik hier 2x het voor de PH opgegeven WW heb ingetoetst kies ik 'Overige opties'.
Op de daaropvolgende pagina kies ik de 2e beschikbare optie, zie bijlage 2.
Na even zoeken zie ik het volgende beeld, zie bijlage 3.
Dus op dat moment is er een verbinding tot stand gekomen met 'WiFinetwerk van Jürgen' maar zoals je in de bijlage kunt zien is er geen Internet verbinding.
Als ik daarna mijn PH Jurgen kies is er wel Internet, zie bijlage 4.

Dus wat gaat er fout?
Ik weet ook niet wat er uiteindelijk het resultaat moet zijn.
Mijn veronderstelling is dat ik het WiFi netwerk 'Wifinetwerk van Jurgen' moet kiezen om apparaten verbinding met het Internet te laten maken, is dit correct?

Schermafbeelding 1.pngiPhone XR Persoonlijke Hotspot icm AirPort Extreme als Repeater werkt niet


Schermafbeelding 2.pngiPhone XR Persoonlijke Hotspot icm AirPort Extreme als Repeater werkt niet


Schermafbeelding 3.pngiPhone XR Persoonlijke Hotspot icm AirPort Extreme als Repeater werkt niet


Schermafbeelding 4.pngiPhone XR Persoonlijke Hotspot icm AirPort Extreme als Repeater werkt niet
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: boiing
Ja, dat laatste is correct, anders zit je rechtstreeks op de hotspot van je telefoon en dat wilde je niet. Je bent blijkbaar een stap verder want je zegt dat je nu wel in de AE je hotspot kon kiezen. Ik zie alleen 3 foutmeldingen staan bij de AE (rode getal) en nog geen groen lampje, dus die fouten moet je even bekijken en hier melden om te kijken of die op te lossen zijn.

Als je in je 2e plaatje die optie hebt gekozen en ‘volgende’ klikt mis ik nog een scherm trouwens.. Je zit dan nog steeds in de instellingen en kiest dan pas je iPhone netwerk om mee te verbinden. Van dat scherm zie ik geen plaatje.
geplaatst door: srna513006
Ooh, dat rode getal zijn dus foutmeldingen, ik vroeg mij ook al af wat dat te betekenen heeft.
De hamvraag, hoe of waar kan ik de foutmeldingen opvragen?
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: boiing
Op het cijfer klikken. Of weer naar de instellingen (klik op de AE zelf), daar worden ze ook genoemd.
geplaatst door: nnsa
@srna513006

Al een keer een IP-scan gedaan om te kijken of de AirPort wel een IP-nummer krijgt in hetzelfde netwerk van de router ?, zo niet dan handmatig toekennen. Rode balletjes misschien o.a. een firmware update.
geplaatst door: Flix
Maak het jezelf om te beginnen gemakkelijk door het PH netwerk 'iPhoneJurgen' te noemen. Want zo zit je gemakkelijk toch weer op de verkeerde te werken, of wij snappen het verkeerd.

Ik ga het eens opnieuw proberen; ik had het idee dat het gewoon niet kan wat jij wilt.
En ik zie veel plaatjes, maar juist het plaatje waar je de AirPort verbind met de HS staat er niet bij zoals Boiing al meldt. Dus ik heb ook het idee dat je het niet goed doet.
geplaatst door: boiing
Ik dacht ook dat het niet kon Flix.. Vandaar uitgeprobeerd en groen lampje + internet via Airport Express. Moet lukken dus!
geplaatst door: srna513006
Schijnbaar heb ik het toch wel voor elkaar, althans voor dit moment.
Ik moet nu even stoppen met testen want mijn data voor internet gebruik zijn bijna op, dus moet ik wachten totdat de SIM kaart wissel naar Onbeperkt internet is uitgevoerd en dat gebeurt waarschijnlijk vrijdag aanstaande.
Ik kon althans nu ook een wat oudere Samsung TV met Internet vanuit mijn PH verbinden.

Toen ik op het rode bolletje met het getal 3 had geklikt zag ik in de instellingen van de AE dat er geen juiste IP-nummer aanwezig was en ook bleek dat er de optie uitbreiding netwerk niet goed stond.
Dit heb ik handmatig aangepast en schijnbaar werkt het nu maar dat kan ik op zijn vroegst aanstaande vrijdag testen.

Ik ben er echter nog niet achter wat de 3 foutmeldingen geweest zijn en hoe ik die had kunnen opvragen.
Andere vraag is hoe ik in de Instellingen van de AE kom, zo net heb ik dat via het rode bolletje kunnen doen maar dit bolletje is nu verdwenen.

iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: srna513006
Citaat
Andere vraag is hoe ik in de Instellingen van de AE kom, zo net heb ik dat via het rode bolletje kunnen doen maar dit bolletje is nu verdwenen.

Nog even een toevoeging aan mijn laatste gestelde vraag hiervoor.
Ik kwam er zo net achter dat ik op d eipad / iPhone een Airport-configuratie programma kan downloaden.
Dit heb ik gedaan en uitgevoerd maar er wordt geen Airport-basisstation gevonden dus ik denk dat de installatie nog niet helemaal goed is gegaan.
Ik ga de AE weer resetten en kijken of dan wel een basisstation wordt gevonden.

Het is uiteindelijk toch nog wel lastiger dan ik had verwacht maar ik ga van de week wel verder.
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: boiing
Als je dit nog nooit gedaan hebt kan het lastig zijn, vooral vanwege de vele mogelijkheden en instellingen. Maar maak het jezelf dan niet nóg moeilijker! Je kunt ‘m instellen zoals je deed, waarom dan die iPad nog in het spel brengen? Nergens voor nodig. En resetten hoeft ook niet, alles is te fixen met de juiste instellingen.

Hoe je in de instellingen komt? Dat zei ik al: de AE zelf aanklikken in het venster en dan zie je een menu verschijnen rechts. Ben niet meer thuis dus kan er even geen plaatje bij zetten.
geplaatst door: srna513006
De tip hoe in de instellingen te komen had ik wel gelezen maar ik snap nog niet wat je bedoeld met ‘..de AE zelf aanklikken in het venster… maar het zal wel aan mij liggen.
Ik heb toch nergens een optie om op de AE te klikken of heb ik iets gemist.
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: boiing
ADA97026-7496-4C3B-AC36-4C958500A4F5.jpgiPhone XR Persoonlijke Hotspot icm AirPort Extreme als Repeater werkt niet


Hoe had ik het anders moeten zeggen?  :music:
geplaatst door: srna513006
Aha, ik herkende dit niet als de AE maar als mijn iPhone

Bedankt en nog een fijne avond toegewenst… :thumbs-up:
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: boiing
Het is het Airport configuratie programma, er staat Airport Extreme onder het plaatje. Het configuratieprogramma doet niks met en heeft geen weet van je iPhone…Weer wat geleerd :thumbs-up:.
geplaatst door: Flix
Ik dacht ook dat het niet kon Flix.. Vandaar uitgeprobeerd en groen lampje + internet via Airport Express. Moet lukken dus!
Mij lukt het niet. Hij ziet het iPhone HS signaal niet. Wat ik ook probeer.
En ik denk dat dat niet onlogisch is, want in feite is het ook een kromme setup, waar we nu mee bezig zijn, om verschillende redenen.

srna513006 noemt een aantal keer in verschillende draadjes dat ie met z'n 76 jaar het niet al te ingewikkeld moet worden, maar hier kiest ie toch echt voor de meest complexe oplossing, denk ik.
geplaatst door: srna513006
Dat is best waar maar als ik een simpele oplossing had dan zou ik die natuurlijk niet de moeilijke weg gaan kiezen.
Dus als er een betere oplossing is voor het volgende want dat is het hoofdprobleem..

Via het Onbeperkt Internet abo op mijn iPhone XR apparaten zoals b.v. een Samsung TV / Monitor of Satellietontvanger via LAN verbinden  met het Internet.
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: Flix
Bij de KPN kun je een MiFi met het juiste abbo regelen.

https://www.kpn.com/service/mobiel/instellen/dongel.htm