geplaatst door: raverke95
Om in het batterijwereldje te blijven...

Mijn eigen iPhone 14 Pro Max werd vorig jaar rond de feestdagen nieuw gekocht bij Apple zelf.
Wat ik gek vind, is dat op moment van schrijven de batterijcapaciteit al gedegradeerd is naar 93%. Vrij snel te noemen, want mijn vorige XsMax duikelde eerst na 3 jaar gebruik onder de 90%.

Men zegt dat snelladen niet goed doet aan een batterij. Mijn vraag: is laden op een MagSafe lader ook snelladen? Men laadt toch "slechts" met 15Watt denk ik?

Voor het gemak staat er naast m'n bed zo'n MagSafe lader van Appelhoes.nl.
Ik ga vaak later slapen dan m'n vrouw en dan is het handig de telefoon in de buurt van de houder te houden en hij trekt zichzelf op z'n plek.
Geoptimaliseerd laden is ingeschakeld en hij laadt dus netjes naar 80%, pauze, en min of meer vlak voor mijn wekker af gaat is hij op 100.

Als die volop aan het laden is wordt de boel absoluut niet warm. Was bij een Samsung Galaxy S8 die ik ooit had wel anders bij snelladen. Maar dacht dat die bijna met 30Watt laadde?  :reading:

Verder doe ik er het normale mee, maar als service monteur rijd ik van klant naar klant en gebruik in de werkbus navigatie via Waze op Apple CarPlay. Op die manier heb ik 's avonds nog een dikke 70% batterij over.

Verder las ik in het verleden op Reddit wel vaker berichten dat de batterijen van een iPhone 14 pro (max) redelijk snel degraderen.
Wat vinden jullie?
Snelle degradatie batterij iPhone 14 Pro Max, advies gevraagd
8 december 2023 - 23:06    reactie #1
geplaatst door: orange
Ik laad met geloof ik 65 watt, en die telefoon wordt daarbij nog niet lauw.

Mijn ervaring is vooral dat je niet zo bezig moet zijn met die procentjes. Heb je het idee dat je telefoon na een jaar sneller leeg is dan toen je hem net had? Zo niet, dan is er helemaal niets aan de hand. Gewoon lekker gebruiken.

B.t.w. is die batterij tussen ruwweg 20 en 80 % houden altijd nog net iets beter dan geoptimaliseerd laden tot 100%. Kom je daarmee door de dag dan kun je ook die weg nog gaan bewandelen (doe ik tegenwoordig ook).

Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Snelle degradatie batterij iPhone 14 Pro Max, advies gevraagd
9 december 2023 - 10:25    reactie #2
geplaatst door: raverke95
Mijn ervaring is vooral dat je niet zo bezig moet zijn met die procentjes.
Daar heb je een punt. Nog steeds ben ik nergens te weten gekomen hoe dat precies berekend wordt. Ik heb zeker niet het idee dat hij minder lang kan werken op één lading.

Het is altijd een gedoe om in zo'n recente iPhone een andere batterij te krijgen en ik probeer ze toch tussen de 4 en 5 jaar mee te laten gaan met desnoods een nieuwe batterij te steken.
Als ik dan wat verkeerd zou doen kan ik nu al beter ingrijpen.
Snelle degradatie batterij iPhone 14 Pro Max, advies gevraagd
9 december 2023 - 10:43    reactie #3
geplaatst door: GeorgeM
Hier kan je wat meer tips lezen over dit onderwerp:

https://www.androidauthority.com/maximize-battery-life-882395
Snelle degradatie batterij iPhone 14 Pro Max, advies gevraagd
9 december 2023 - 10:57    reactie #4
geplaatst door: raverke95
En ik maar met mijn vrouw lachen dat ze haar batterij om zeep helpt met haar iPhone altijd te laden in de wagen. Oops...

Top, leerrijk artikel, bedankt!