geplaatst door: srna513006
Zoals al in een andere topic gemeld zij wij voornemens om elk een Apple Watch 7 te bestellen.
Alle nog openstaande vragen zijn zo goed als beantwoord maar er blijft nog een essentiële vraag open.
Als ik via mijn iPhone XR een betaling met Apple Pay wil uitvoeren wordt de autorisatie via gezichtsherkenning geregeld.
Nu blijkt dat ik op de AW ook Apple Pay kan gebruiken zonder dat de iPhone in de buurt ligt.

Dan vraag ik mij echter af hoe de autorisatie tot stand komt want ik heb immers geen iPhone bij de hand.
Dezelfde vraag is trouwens ook van toepassing als de iPhone wel in de buurt is want de AW heeft immers geen gezichtsherkenning.
Of is het soms de bedoeling dat ik bij betaling met Apple Pay altijd eerst de toegangscode in moet geven?

iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: fbakker
Ik weet niet of dit je vraag volledig beantwoord, maar in het volgende stukje op de Apple support pagina van Apple pay bij "Opmerking" staat inderdaad (impliciet) dat je zonder iPhone altijd moet authenticeren op de Apple Watch voor een Apple Pay betaling.

geplaatst door: puk1980
Nu blijkt dat ik op de AW ook Apple Pay kan gebruiken zonder dat de iPhone in de buurt ligt. Dan vraag ik mij echter af hoe de autorisatie tot stand komt want ik heb immers geen iPhone bij de hand. Of is het soms de bedoeling dat ik bij betaling met Apple Pay altijd eerst de toegangscode in moet geven?

Als je je Apple Watch om je pols doet, moet je (éénmalig) je toegangscode ingeven op je Apple Watch. Zolang je dat niet gedaan hebt, kun je niet met ApplePay betalen. Zodra je dat wel gedaan hebt, is betalen met ApplePay een kwestie van twee keer op de (onderste) knop op je Apple Watch drukken, en je Watch in de buurt van de reader houden. Ping! Klaar. Je hoeft dus niet nog eens te authoriseren.

Je Apple Watch werkt (met ApplePay) in feite hetzelfde als contactloos betalen met een pinpas, met dien verstande dat je met een pinpas nog je pincode op de reader moet invoeren, boven de €50 in NL. Met de Apple Watch hoeft dat dus niet.
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: srna513006
Ok, dus ik begrijp nu dat als ik de AW om mijn pols heb gedaan ik maar eenmaal de code hoef in te geven.
Zolang ik de AW om mijn pols blijft zitten blijft de ingegeven code geldig en kan ik Apple Pay gebruiken totdat de AW van mijn afgehaald wordt om b.v. op te laden, correct?

Zo ja, feitelijk heel simpel….
iMac 24 inch - iPad Air (4e gen) v15.x - iPhone XR - Apple TV 4K
geplaatst door: EricS
Ja dat klopt helemaal  :thumbs-up:
nog geen
geplaatst door: Flix
En zo is het.

Er is dan wel één security hole: als je AW van je pols wordt gestolen, én de dader doet het direct om z'n pols terwijl ie in de buurt van jou blijft, én je zou bv merken dat je de AW kwijt bent én je zou met de app Zoek mijn op de iPhone de AW willen zoeken én je hebt ingesteld 'AW unlocken met iPhone', waardoor de AW op de verkeerde pols wordt unlockt, dan kan deze pols/AW/persoon vervolgens gaan betalen met ApplePay.

Nogal vergezocht, maar het schijnt evengoed weleens gebeurd te zijn, want de opeenvolgende voorwaarden zijn op zich niet onlogisch.
geplaatst door: EricS
Als je dan toch op je iPhone kijkt is de melding dat de AW wordt ontgrendeld door je telefoon evenwel moeilijk te missen, compleet met de knop om dat proces te stoppen  :biggrin:
nog geen