geplaatst door: Mac Mike
Hoi hoi,

Ik heb een irritant probleem. Irritant omdat het niet consequent is en daardoor, vooralsnog, niet door mij is op te lossen.

Ik heb twee Eufy camera's. Ze zijn zo ingesteld dat ze beweging detecteren, dit opnemen en doorgeven aan HomeKit. Dit werkt wisselend.
1) In de Eufy app zelf werken de camera's altijd 100% goed. Ze detecteren alle beweging, geven altijd een melding en slaan een clip op. Dus is mijn conclusie dat er fysiek/technisch niets mis is met zowel camera's als HomeBase.
2) In woning wordt niet altijd alle beweging opgeslagen. Ook krijg ik niet altijd een melding.

Even actueel voorbeeld (waarbij ik niets heb veranderd aan instellingen en/of zaken heb geïnstalleerd). Tot en met zaterdagavond werden alle activiteiten gedetecteerd en gemeld. Zondagochtend opeens niet meer. Ik heb er niets aan gedaan en vanochtend deed 'ie het opeens weer. Tot 17:33, toen verliet mijn zoon het huis (zo zag ik in de Eufy app) en dit werd niet getoond in Woning.

Ik word hier wel een beetje moe van. Zucht. Ik heb alles al meermaals opnieuw gereset en geïnstalleerd (bij eerdere storingen) maar dat hielp niets. Ook mijn Woning als eens volledig verwijderd. Maar ook dat hielp niets.

Ik krijg steeds meer het gevoel dat dat hele HomeKit gewoon niet een stabiele omgeving is. Herkennen jullie dat of hebben jullie wel de gouden tip om dit op te lossen?

Michel
IPhone Xr - iPad 4 32GB - iMac Intel 27 inch - MacBook Pro 15 inch - Apple Watch 5 - HomePod
Het is beter slecht aangepast jezelf te zijn, dan goed aangepast jezelf te verloochenen