HomePod uit Woning-app
26 januari 2022 - 16:28   
geplaatst door: Jamo
Ik gebruik mijn HomePod als woninghub en heb al behoorlijk wat zaken aangesloten en geautomatiseerd. Nu had ik vanmorgen problemen met iCloud (volgens allestoringen.nl) was ik niet de enige, waardoor mijn iPhone telkens vroeg in te loggen met mijn iCloud account. Dit mislukte telkens.

Even later vroeg ik de homepod om de tv aan te zetten, maar kreeg als response dat er een probleem met iCloud was en dat ik dit moest oplossen op mijn iPhone. Ik opende de woning app en zag een rood uitroepteken staan bij de HomePod. Toen ik er op drukte, verdween deze uit de woning.

Hoe krijg ik hem nu terug? Wat ik op internet vind is hem terugzetten naar factory defaults en dan weer toevoegen, maar nergens wordt vermeld of ik dan al mijn apparaten en automatisering kwijtraak.
Heeft iemand een idee hoe dit zit?
Jamo
HomePod uit Woning-app
27 januari 2022 - 17:30    reactie #1
geplaatst door: Jamo
Het “mysterie” is opgelost 🤭. De HomePod bleek te zijn verdwenen uit de Favorieten. Hoe dat komt? Geen idee. Wel dat ik het zag gebeuren toen Siri mij vertelde dat er een probleem met iCloud was dat ik moest oplossen op mijn iPhone. Ik opende de Woning app en zag de HomePod verdwijnen.

Heel toevallig zag ik vandaag in de Woning app dat er een probleem met een account was. Ik klikte er op en kwam bij de HomePod uit. Ik moest mijn ww opnieuw inkloppen en zag ineens een update beschikbaar komen. Ook zag ik dat het schuifje dat het accessoire in de Favorieten zet, uit staan ☺️.
Jamo