Taalinstelling Apple Store app
12 mei 2024 - 12:27    reactie #25
geplaatst door: eoms
Onderaan de website van de betreffende shop staat bij mij “shop in English”
Helaas, bij mij staat dat er niet.  :confused:
Taalinstelling Apple Store app
12 mei 2024 - 12:30    reactie #26
geplaatst door: boiing
Verhuizen naar Thailand dus :thumbs-up:.

(Klopt eoms: Thailand is een uitzondering in dit verhaal zoals gezegd. In de meeste niet-Engelstalige landen is Engels geen optie helaas)
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
Taalinstelling Apple Store app
12 mei 2024 - 15:14    reactie #27
geplaatst door: Flix
Mijn huisbaas spreekt het, mijn masseuses spreken het. En mijn favoriete noedel uitbater ook.
Nou, dan heb je ook wel alle Engelssprekende gehad in Bangkok.
Mijn ervaring was iig dat zodra je een paar meter uit het centrum bent, werkelijk niemand meer Engels spreekt of verstaat. Misschien dat dat afgelopen decennia is verbeterd, maar in de jaren negentig wilde het zeker niet lukken.

Overigens zie dat bij een aantal shops in ZO Azië (Asia Pacific noemt Apple dat), alleen het Engels wordt gebruikt, zoals in Indonesië, Maleisië, Filippijnen en Singapore. Anderen hebben weer alleen hun eigen taal, zoals Vietnam, Japan, Korea en Taiwan, en 2 landen in die regio hebben de Store in hun 'eigen' taal én Engels: Hong Kong en Thailand.
Taalinstelling Apple Store app
12 mei 2024 - 15:35    reactie #28
geplaatst door: ouwemac
In de jaren negentig waren ze net bekomen van die Amerikaanse soldaten die hier de beest uit kwamen hangen en wilden waarschijnlijk geen Engels spreken.
Maar dat is dertig jaar geleden. Een generatie.
In de jaren erna kwam langzaam het toerisme op gang en de jonge meisjes uit de Isaan naar Bangkok. Die leerden snel en effectief net genoeg om de toeristen van hun geld af te helpen.
Massagewelcomeee; Youhandsomeman; Thankyousomuch; Wannahappyend?  :hypocrite:
Nog steeds geen idee wat dat laatste betekent maar iedereen die hier weleens geweest is kent de zinnetjes.
Daarna kwam Apple en de rest is geschiedenis.
Je staat niet in de file; Je bent de file: Ulrich Beck
Taalinstelling Apple Store app
12 mei 2024 - 15:55    reactie #29
geplaatst door: peterdh
Dat is niet helemaal waar Peter, van dat toeristen eiland.
Mijn huisbaas spreekt het, mijn masseuses spreken het. En mijn favoriete noedel uitbater ook.
Allemaal heel basaal en grammaticaal volstrekt niet volgens de regels, maar we komen er altijd weer uit in hartje Bangkok.
Oke oke dat is ook een soort toeristeneiland. In het binnenland zal het flink wat minder zijn, maar daar heeft Apple geen boodschap aan natuurlijk.
nou nou, dat zijn er dus drie, en jij woont in de stad. maar in de niet toeristische gebieden, noem het het binnenland, wordt nog steeds apple gebruikt, maar in "mijn hele familie" zijn er welgeteld 4 jongeren die het spreken. maar we komen er wel uit :)
Fit & Firm Massage, Groet, Peter
Taalinstelling Apple Store app
12 mei 2024 - 16:25    reactie #30
geplaatst door: doctor_apple
Zowieso iets waar ik me de laatste tijd over verbaas (en soms ook wat erger): websites die "aannames maken" ten aanzien van taal gekoppeld aan je regio. En waar vroeger een taal-selectie aanwezig was, zie ik dat in bepaalde gevallen niet (meer).

Ook Tech-reuzen en concurrenten als Microsoft en Google kennen een dergelijke aanpak, zeker in App Stores. Ikzelf ben daar niet zo van en erger me er dan aan. Zit je als expat voor enige tijd in Tsjechië of Zweden, kan het soms handig zijn om je account ook lokaal aan te maken ... Vergeet niet dat veel Apps een lokatie-beperking hebben; of het nu gaat om OV-specifieke apps, (landelijke) Telecomproviders, Banken of overheidsspecifieke Apps ... Maar ja ... (Vaak) geen taalkeus.

Kom dat ook tegen op gewone websites, dus niet App-stores. Ongekend irritant. Gelukkig zijn diverse websites nog prima te benaderen in een andere taal, maar ja ... Ikzelf ervaar een zekere achteruitgang in dienstverlening  :confused: ...

"Vooruitgang"