geplaatst door: KvB
Sinds vandaag werkt ineens de volumeregeling van mijn tv (LG) via de Apple TV Remote (Apple TV 4K) niet meer. Met de afstandsbediening van de tv werkt het wel.

Ik heb inmiddels zowel de tv, als de Apple TV, als de afstandsbediening herstart/gereset. Ik heb recent niets gewijzigd in de instellingen van zowel de tv als de Apple TV. Simplink/HDMI-CEC staat aan op mijn tv.

'Bediening van tv's en ontvangers' op de Apple TV staat aan en 'Volumeregeling' staat op Automatisch via IR (TV). De Apple TV draait op de nieuwste versie van tvOS. Als ik de volumeknoppen indruk gaat het lampje op de Apple TV uit, maar de tv reageert niet.

Het enige dat ik nog kan bedenken, is een probleem met de nieuwe firmware voor de afstandsbediening. Die is een paar dagen geleden uitgekomen en inmiddels geïnstalleerd, al weet ik niet wanneer.

Iemand nog ideeën of suggesties? Alvast bedankt.

Kees
Bewerkt: 12 juli 2022 - 20:02 door KvB
geplaatst door: nnsa
Zo te horen is je afstandsbediening van de AppleTV in de war geraakt, waarchijnlijk door de firmware update.

Het beste lijkt mij om je afstandsbediening opnieuw te koppelen met je TV, via onderstaande instructies:

https://www.iculture.nl/tips/apple-tv-remote-televisie-bedienen/

Dat het lampje van je AppleTV aan / uit gaat, is een teken dat er communicatie met de AppleTV plaatsvindt. Maar als er verder niets met de volumeregeling van de TV gebeurt, is er iets mis.
geplaatst door: KvB
Bedankt voor de link. Ik had inderdaad de afstandsbediening al een keer gereset, wat in eerste instantie niet werkte. Het IR-lampje van de afstandsbediening wilde niet branden. (Gecheckt met de camera van mijn iPad.)
Maar ik wilde het resetten nog een keer proberen, maar voor ik zover was, toch nog een keertje kijken of ie het deed. En, hoera, hij doet het weer. Kennelijk inderdaad problemen met de firmware-update. (En ja, via de iPad-camera doet het lampje het ook.)