antw: Trumpiaans
reactie #75 geplaatst: 11 november 2020 - 10:11
Maar Democraten starten vaker oorlogen,

Hoe kom je daar bij?
geplaatst door: Ziegler
antw: Trumpiaans
reactie #76 geplaatst: 11 november 2020 - 10:26
Dus je kijkt eens in je telefoon, je e-mail, je Twitter en je Facebook en je leest: 'Blij dat het monster is verdwenen!', 'Eindelijk weer rustig slapen nu de beschaving heeft overwonnen' en 'Het Kwaad kreeg zijn verdiende loon'. Een redelijk bekende journalist schrijft dat ze 'tranen van geluk' weende toen ze hoorde dat Joe Biden en Kamala Harris hadden gewonnen.

Mij werd gevraagd wat ik ervan vond. Ik zal het u eerlijk zeggen: het interesseert me weinig.

Sommige collega's van mij schrijven alsof hun columns door Trump in het Witte Huis worden gelezen en dat die vervolgens zal zeggen: Wat die Nederlandse columnist daar zegt... dat trek ik me nu echt aan!

Toen destijds Obama in de arena aantrad tegen John McCain heb ik me wel eens laten ontvallen dat ik McCain zou stemmen als ik in Amerika zou wonen. Zelden ben ik zo vaak voor racist uitgemaakt als toen.

Ik was echter voor McCain omdat hij in de Vietnamoorlog in een krijgsgevangenkamp had gezeten en daar gemarteld was. Nogal zwaar. Mensen die net als mijn ouders en grootouders in krijgsgevangenschap zijn gemarteld, hebben bij mij een streepje voor.

Wist ik waar McCain voor stond? Ik kan het niet herhalen. Wist ik waar Obama voor stond? Change, geloof ik. Wist ik destijds wat Hillary Clinton wilde? Een betere wereld, geloof ik.

Wat Biden en Kamala Harris precies willen, is mij ook ontgaan. Ja, ik kan het op de websites opzoeken, maar daar heb ik geen zin in. Ik vroeg het gisteren wel aan mijn uiterst geëmotioneerde vrienden en kennissen: "Ze zijn tegen racisme, voor milieu en ze willen van covid af!"

Mooi.

Ze vonden het tevens geweldig dat een 'gekleurde vrouw' vicepresident wordt. Vind ik natuurlijk ook geweldig.

Toen ik gisteren vroeg wat ze in het beleid van Trump tegenstond, hoorde ik: "Zijn onbeschofte manier van optreden."

"Maar wat had je tegen op zijn beléid?"

Na lang zoeken kwamen ze met 'kooien' (die Obama trouwens heeft laten bouwen) en kinderen die van hun ouders werden gescheiden. Klopt, walgelijk, hoort niet. Maar zoiets valt over elke president te vinden.

Hoe boos was ik niet toen Lyndon Johnson ('Moordenaar!') president was. Ik was zestien en geëngageerd. Achteraf blijkt hij een van de beste presidenten van Amerika te zijn geweest.

Geschiedenis is een monster met meer ogen en meer hersenen dan wij mensen.

t.holman@parool.nl
geplaatst door: mayo
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
antw: Trumpiaans
reactie #77 geplaatst: 11 november 2020 - 10:29
Misschien moet je iets duidelijker aangeven dat dit in zijn geheel een copy-paste is uit het Parool.
Wat een onnozele bijdrage van mijnheer Holman. Dat dan weer wel.
geplaatst door: Ziegler
antw: Trumpiaans
reactie #78 geplaatst: 11 november 2020 - 10:31
Hoe kom je daar bij?

Ik heb de statistieken er niet bij, maar het heeft meen ik te maken met de grondhouding van Republikeinen en Democraten t.a.v. die zogeheten Monroe-doctrine. Die komt er kortgezegd op neer dat de VS zich naar binnen gekeerd moeten opstellen (isolationisme). Democraten willen 'the world safe for democracy' maken en dus liefst overal dictators wegwerken. Maar ik weet zeker dat iemand hierop gaat reageren met Bush en Saddam Hoessein en er zijn vast wel meer tegenvoorbeelden. We hebben hier duidelijk iemand nodig met Amerikanistiek in het pakket. Anyone?
geplaatst door: Alvinus
antw: Trumpiaans
reactie #79 geplaatst: 11 november 2020 - 10:33
Dat is allemaal prachtig, maar je stelt dat democraten vaker een oorlog verklaren.
Dat is helemaal niet de realiteit.
geplaatst door: Ziegler
antw: Trumpiaans
reactie #80 geplaatst: 11 november 2020 - 11:33
Dat is allemaal prachtig, maar je stelt dat democraten vaker een oorlog verklaren.
Dat is helemaal niet de realiteit.
Ik stelde dat (in een poging om beide kanten te belichten), heb het even nagekeken en de waarheid blijkt (zoals zo vaak) genuanceerdere te zijn. Daarom hieronder een kort overzicht.

  • De Koreaanse oorlog werd begonnen en gevochten onder een Democraat en werd beëindigd door een Republikein.
  • De Vietnam oorlog begon onder een Democraat , escaleerde en ging verder dan Vietnam onder de Democratische opvolger, toen onder een Republikein en werd uiteindelijk beëindigd door een Republikein.
  • De Persian Gulf War was van begin tot eind een Republikeinse aangelegenheid.
  • De Bosnische oorlog en de bombardementen van Servië gebeurden onder een Democraat.
  • De "war on terror" werd gestart door een Republikein (invasie van Afghanistan en Irak) en ging door onder een Democraat (die probeerde het af te bouwen).

Waarbij het natuurlijk ook de omstandigheden kunnen zijn die tot een oorlog leiden, waarbij het minder uitmaakt of de president een Democraat of een Republikein is.
geplaatst door: GeorgeM
antw: Trumpiaans
reactie #81 geplaatst: 11 november 2020 - 11:46
Het gevaar van lijstjes is dat ze een eigen leven gaan leiden en weinig ruimte laten voor de werkelijkheid. Laten we Vietnam eens als voorbeeld nemen.
Het is moeilijk om een begin van dit conflict aan te wijzen, maar de VS steunde in 1957 Zuid-Vietnam in een conflict met Noord-Vietnam. Toen was er voor zover ik weet een Republikein aan de macht. Onder Nixon (een republikein) werd de oorlog inderdaad beëindigd, maar pas nadat hij al 5 jaar president was. Nixon beëindigde deze oorlog ook niet perse omdat hij er zelf nu zo tegen was, maar de publieke opinie keerde zich tegen het conflict.
De VS heeft isolationistische periodes en minder isolationistische periodes gekend. Ik zie niet perse een verband met republikeinen of democraten. Biden zal ook meer isolationistisch zijn dan bijvoorbeeld Obama. Eigenlijk kan je zeggen dat de nieuwe aanzet tot een meer isolationistische houding onder Obama werd ingezet. Trump heeft die lijn doorgezet.
geplaatst door: Ziegler
antw: Trumpiaans
reactie #82 geplaatst: 11 november 2020 - 12:37
@Ziegler: dank voor de aanvulling, ook helemaal eens met de strekking van jouw bijdrage.

Ik had zelf trouwens ook al een nuancering onder mijn lijstje gezet, want dat vertelt inderdaad niet het hele verhaal...
geplaatst door: GeorgeM
antw: Trumpiaans
reactie #83 geplaatst: 16 november 2020 - 02:52
Hee, helemaal eens met jullie mooie nuanceringen!

Dit is een café, dus tijd om eens te lachen hoop ik?En op een ernstige noot: hopelijk slaat Trumps "jet fuel on a wildfire" niet aan, het is al warm genoeg op deze  planeet:
https://www.theguardian.com/world/2020/oct/09/us-militias-trump-election-day-covid-guns

Die milities zijn nog steeds actief...

geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it!
Think different, think twice, Apple! It just used to work!
antw: Trumpiaans
reactie #84 geplaatst: 16 november 2020 - 07:40
 :happy: :happy: :thumbs-up:
Erg leuk..... iemand al een linkje gestuurd naar CNN?
Of naar de persoon in kwestie natuurlijk.
geplaatst door: ouwemac
Rawạng kho wid d̂wy ระวังโควิดด้วย. Swasdii Khrab Khun  สวัสดี ครับ คุณ
antw: Trumpiaans
reactie #85 geplaatst: 23 november 2020 - 08:39
Nog even een nuancering bij het buitenland-beleid van Trump en het feit dat hij geen oorlog gestart heeft: dat laatste heeft hij in de afgelopen twee weken bijna wel gedaan, maar is door zijn adviseurs tegengehouden.

Effect van zijn gefaalde Midden Oosten politiek, die bedoeld was om Iran in het gareel te houden.

Daar gaan we de zure vruchten nog van plukken...  :confused:

https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/trump-middle-east-legacy/2020/11/22/4563bec2-2a7d-11eb-8fa2-06e7cbb145c0_story.html
geplaatst door: GeorgeM
antw: Trumpiaans
reactie #86 geplaatst: 23 november 2020 - 08:40
Het is nog niet gedaan voor Joe Biden

Ik las vandaag een analyse bij CNN over de te verwachten strategie van Trump’s advocaten.

Beginnend vandaag is de certificering van de uitgebrachte stemmen, door de staten, daarna gaan die stemmen naar Washington en worden de gekozen kiesmannen en het aantal stemmen bekend gemaakt, de kiesmannen geregistreerd en toegewezen aan de winnaar in de staat.
Die certificering moet afgerond zijn voor 8 december, waarna op 14 december de kiesmannen de winnaar officieel bekend maken.

Het cynische plan is nu om die certificering op te houden tot na 8 december, in een aantal cruciale staten, zoals Pennsylvania, Michigan en Wisconsin.
Samen zijn die goed voor 46 kiesmannen
Dit ophouden moet gebeuren door gerechtelijke procedures en door weigerende republikeinse deelnemers aan het betreffende kiescollege in de staten.

In de federale kieswet staat namelijk dat 8-12 de deadline is voor certificering, daarna mogen de staten zelf kiesmannen aanwijzen.
Er wordt nu al op gezinspeeld dat de republikeinse staatsregeringen onder druk gezet worden om trump-vriendelijke kiesmannen aan te wijzen.
Hoewel in alle genoemde staten Joe Biden en Kamala Harris ruimschoots het benodigde aantal stemmen hebben gehaald, zonder een enkel bewijs van fraude is dit binnen de wet omdat niemand ooit rekening heeft gehouden met deze mogelijkheid.

Deze week staat in het teken van die certificeringen in de meeste staten en van de bekendmaking van de nieuwe regeringsploeg van Biden en Harris.

Mary Trump, ‘het nichtje van’, zegt dat haar oom nu iets meemaakt dat hem nooit eerder is overkomen. namelijk afgewezen worden, verloren te hebben, zonder dat hij iemand anders daar de schuld van kan geven. Hij realiseert zich dat ook volgens haar.
Net zoals hij zich realiseert dat de kans om het opnieuw te proberen nihil is, gezien leefwijze overgewicht en leeftijd.

Voor mij is het geen eng mannetje zoals MacFrankie eerder schreef, maar een meelijwekkend kind, zeker als hij in een situatie komt waar hij onder druk staat zoals nu.

Alle reacties zijn kinderlijk: het twitteren in HOOFDLETTERS, zich vastklampen aan belachelijke samenzweringstheorieën, het vernederen en belachelijk maken van opponenten in woord en geschrift.

Wat ik veel enger vind is de houding van zijn partij en de vertegenwoordigers ervan, die hun eigen visies en meningen hebben verkwanseld om Trump te ontzien of te volgen.

De Republikeinse Partij is een cultus met trump als leider, ze hebben geen agenda, wat de leider zei gebeurde.

Zelfs als Biden wint wordt het een bijna onmogelijke opdracht om de VS weer echt te verenigen.
geplaatst door: ouwemac
Rawạng kho wid d̂wy ระวังโควิดด้วย. Swasdii Khrab Khun  สวัสดี ครับ คุณ
antw: Trumpiaans
reactie #87 geplaatst: 23 november 2020 - 08:57
Biden heeft al gewonnen, ouwemac. Maar je hebt gelijk: het wordt een onmogelijke opgave om verdeeld Amerika te verenigen.
Ik volg op dit moment 'the loudest voice'. Over Fox-news en de man die Fox-news groot heeft gemaakt. Het is een aanrader. De verdeeldheid wordt in de VS aangewakkerd op een ongekende manier. Van een afstandje beschouwd lijken de republikeinen daarin de 'hoofddaders' te zijn, maar als ik CNN bezig zie, zie ik ook daar een bias.
geplaatst door: Ziegler
antw: Trumpiaans
reactie #88 geplaatst: 23 november 2020 - 09:12
@Ziegler
Wat CNN aangaat heb je gelijk, deels, er schijnen verschillende cnn’s te zijn.
Gematigd voor binnenlandse consumptie en degene die het buitenland voorgeschoteld krijgt.
Wat Biden aangaat, wacht ik nog even tot 8 december.
De loudest voice zal ik eens gaan opzoeken.
Intussen heb ik ook een tip voor jou en iedereen met een verlangen naar verdieping en beschouwing.
“The Joe Rogan Experience” is een podcast die hier al eens eerder is genoemd. Diepgravende vraaggesprekken waarbij geen kant wordt gekozen maar iedereen credits krijgt als het verdiend is.
Ze duren wel langer dan twee uur, vaak meer dan drie zelfs.
geplaatst door: ouwemac
Rawạng kho wid d̂wy ระวังโควิดด้วย. Swasdii Khrab Khun  สวัสดี ครับ คุณ
antw: Trumpiaans
reactie #89 geplaatst: 23 november 2020 - 18:36
Daarbij: beschuldigingen van verkiezingsfraude zijn van alle tijden. Hier een stuk in de Washington Post over Kennedy en Nixon, een van de nauwste overwinningen ooit:
https://www.washingtonpost.com/archive/politics/2000/11/17/another-race-to-the-finish/c810a41c-7da9-461a-927b-9da6d36a65dc/

Wat ook interessant is, is dat ze toen voor het eerst een tv debat hielden.
Nixon wilde geen make-up en stond te zweten, Kennedy niet.
Radioluisteraars vonden veelal dat Nixon had gewonnen, tv kijkers vonden dat over Kennedy.
Tsja... knappere man ook he.

geplaatst door: MacMiep
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl!
antw: Trumpiaans
reactie #90 geplaatst: 24 november 2020 - 07:29
Ja dat waren de tijden!
Moet je je voorstellen. Als Nixon toen gewonnen had........
Geen Vietnam oorlog, want daar was hij faliekant op tegen.
Waarschijnlijk geen Watergate schandaal, want hij zou zomaar herkozen zijn. Zo goed was hij wel.
Hij had ook betere ideeën dan Kennedy. Die had meer belangstelling voor de vrouwtjes dan voor politiek :devil:

Overigens is er nu geen sprake van fraude. Alleen maar iemand die niet tegen zijn verlies kan en liever het land naar de knoppen helpt dan toe te geven en te zorgen voor een goeie overdracht aan de nieuwe president.

Een politiek commentator zei het mooi: “Mr Trump werd president door te liegen en verdachtmakingen. Ongefundeerd.
Hij begon zijn presidentschap met schreeuwen over fraude bij de popular vote. Nooit meer iets over gehoord.
Het is logisch dat het eindigt met een gillende en schreeuwende Trump. (Alweer met ongefundeerde beschuldigingen) die het Witte Huis niet uit wil”.
Citaat van Bas Blokker, correspondent voor de NRC in the USA en van “the presidential podcast”
geplaatst door: ouwemac
Rawạng kho wid d̂wy ระวังโควิดด้วย. Swasdii Khrab Khun  สวัสดี ครับ คุณ
antw: Trumpiaans
reactie #91 geplaatst: 3 december 2020 - 06:51
Ik vond een hele fijne site met achtergrondinformatie over de ontwikkelingen en vragen van stemmers bij de Am. verkiezingen. Hier
Electoral-vote is de naam
Even naar beneden scrollen voor de tekst.
Onderkoelde soms cynische beschrijvingen van de machinaties van het trump team en anderen.
geplaatst door: ouwemac
Rawạng kho wid d̂wy ระวังโควิดด้วย. Swasdii Khrab Khun  สวัสดี ครับ คุณ
antw: Trumpiaans
reactie #92 geplaatst: 3 december 2020 - 07:54
Trump heeft alle kenmerken van een dictator. Het ontslaan van medewerkers die het niet met hem eens zijn is er één van. Een real life soap van zijn leven is zo bizar dat Hollywood het niet had kunnen bedenken.

Kunnen ze 'm niet anderhalve maand voor de presidentswissel afzetten?
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Trumpiaans
reactie #93 geplaatst: 3 december 2020 - 09:52
Ze hebben al een impeachment geprobeerd. Is mislukt.
geplaatst door: Ziegler
antw: Trumpiaans
reactie #94 geplaatst: 3 december 2020 - 13:16
Nee, gewoon afzetten. Niks impeachment procedure, gewoon via Twitter. "Trump you're fired". En dan het Witte Huis ontsmetten.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Trumpiaans
reactie #95 geplaatst: 3 december 2020 - 13:42
Ik ben voor!
geplaatst door: Ziegler
antw: Trumpiaans
reactie #96 geplaatst: 3 december 2020 - 20:02
Count me in!
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it!
Think different, think twice, Apple! It just used to work!
antw: Trumpiaans
reactie #97 geplaatst: 4 december 2020 - 08:18
Vanmorgen stond ik me te scheren, (vaak een moment van introspectie), :hypocrite:.
Toen vroeg ik me plotseling af, waarom ik me zo druk maakte om die man Trump.
Daar kan ik heel veel redenen voor bedenken, maar tijdens dat scheren bleef er maar één hangen.

Eigenlijk kon ik opeens alleen maar mededogen met hem hebben.
Ik bedoel: kijk eens naar hem, zie hoe hij echt is. Een man van 74 die alles heeft, maar toch zijn hele leven bang is/was dat de mensen hem niet serieus nemen.
Die altijd bevestigd wil worden, dat hij belangrijk is, dat hij de beste is. Die omringd is met mensen die hem daarin bevestigen, hun eigen belangetjes najagend.
Observeer zijn manier van lopen en kijken eens, hoe hij praat.

Hij heeft een opvoeding gehad, waarin van jongs af aan zijn ego vergiftigd is met ideeën dat hij de beste is, een tijger, iemand die geboren is om te heersen.

Feitelijk is hij iemand die niet met macht om kan gaan, kijk maar hoe hij anderen vernederd, hoe hij ze blijft achtervolgen op twitter en andere media, als ze hem bekritiseren.
Zie hem weglopen voor de realiteit, weigerend om te aanvaarden dat hij verloren heeft.

Natuurlijk heeft hij capaciteiten anders kom je niet zover, maar telkens als hij onder druk staat, valt hij terug op primaire reacties.
Wil hij niets meer horen of weten van iemand die hem “in de steek laat”.

Door een boeddhistische bril gezien is hij iemand die op weg is van licht naar donker.
Die in wezen alles al heeft maar altijd denkt dat hij meer nodig heeft.

Er zitten uiteraard veel meer kanten aan de man en zijn karakter, maar in de kern is het niet meer dan dit. Intelligentie is niet van wezenlijk belang, het gaat veel meer om de positie waarin je geboren wordt die maakt waar je staat in de maatschappij.

Hoeveel ellende Donald Trump nog aan gaat richten weet niemand, maar ik heb de laatste dagen het gevoel gekregen dat de “Democratie in Amerika” het wel gaat overleven, ook al heeft hij nog zoveel volgelingen.
Ik wens Biden/Harris veel sterkte met hun termijn en de Trumpstemmers wijsheid bij de volgende stemming. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Nog even over Trump ontslaan: helaas leven we niet in het Joegoslavië van Tito, waar het personeel de baas kon ontslaan, dus dat gaat het niet worden bij the Donald. :biggrin:
Bovendien gaat hij toch schreeuwen dat er gefraudeerd is.

Misschien is een e-mail bombardement een ideetje? :tounge:
geplaatst door: ouwemac
Rawạng kho wid d̂wy ระวังโควิดด้วย. Swasdii Khrab Khun  สวัสดี ครับ คุณ
antw: Trumpiaans
reactie #98 geplaatst: 4 december 2020 - 21:01
Citaat
Misschien is een e-mail bombardement een ideetje? :tounge:
Kan ik regelen. Maar ik weet niet of het de moeite is om er nog tijd in te steken...
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it!
Think different, think twice, Apple! It just used to work!
antw: Trumpiaans
reactie #99 geplaatst: 25 december 2020 - 13:15
Hier een mooie kersttirade die ik jullie van harte aanbeveel: Veel luisterplezier
geplaatst door: ouwemac
Rawạng kho wid d̂wy ระวังโควิดด้วย. Swasdii Khrab Khun  สวัสดี ครับ คุณ