mayo om 21:30, 31-10-2010Echter, een mini is toch groot genoeg voor een i5 en zelfs een i7 maar waarom zit een van die twee er niet in?
mayo om 21:30, 31-10-2010En het is te makkelijk om te roepen dat ik dan maar naar een ander merk moet overstappen. Als ik het met mijn partner een keer niet eens ben koop ik toch ook niet gelijk een ander?
mayo om 21:30, 31-10-2010Ik ga best wel een eind mee met de redenering dat soms snelheid etc te koste moet gaan van dikte, zwaarte of accu duur er zijn echter genoeg voorbeelden waarbij dit niet klopt.
[ Ger ]
Ik wil werken met de combinatie HW/SW, de componenten interesseren me nieteerlijk gezegd, die hoeven van mij niet state of the art te zijn.
Maar goed, ik rij ook in een wat oudere Jaguar, heb daarnaast een aantalclassic cars waaronder een 71 Mustang en een 78 Mini dus wellicht ben ik gewoon wel ouderwets
(Bewerkt door Efefes om 23:59, 31-10-2010)
Volgens mij loop je dus met je oude chipset achter de feiten aan t.o.v de huidige en aankomende software.
En waarom dan wel een i5 of i7 in een macbookpro of imac? dat zou dan toch ook niet nodig zijn?
Nee dames en heren ik begrijp jullie en ga een eind mee in jullie redenatie maar zeker niet helemaal.
En of ik vind dat er al reden tot scheiden is van mijn geliefde apple? zeker niet!!
jaguar
mayo om 23:17, 31-10-2010@jules, toedeledoki
Ik laat me niet van dit forum afjagen door jou.
mayo om 23:17, 31-10-2010en alleen praten over onderwerpen waar je echt verstand van hebt.
Basisregel. Je gaat niet continu in debat over onderwerpen zonder er enig verstand van te hebben.
Je poneert een stelling, je krijgt een weerwoord en dan ga je je informeren in plaats van je mening herhalen zonder enige kennis van zaken.
(Bewerkt door Jules om 1:42, 1-11-2010)
mayo om 0:33, 1-11-2010En waarom dan wel een i5 of i7 in een macbookpro of imac? dat zou dan toch ook niet nodig zijn?Nee dames en heren ik begrijp jullie
Nee dames en heren ik begrijp jullie
De kunst is dat het bij de snelheid van de computer niet gaat om de allernieuwste chipsets maar om de onderlinge afstemming van de componenten. Daarin slaagt Appletoch elke keer wel wonderwel vind ik. Ik heb ook nog ergens een iMac draaien van ruim 5jaar oud en die gaat nog steeds prima mee, hoeveel PC gebruikers ken jij die nogeen PC hebben waarop ze al hun werk doen die 5 jaar oud is? Ik niet zoveel inelk geval.
Tav de i3 en de i5 in de MacBook Pro en iMac en niet in de MacBook Air (of inde MacBook Pro 13"): ik had daarin al eerder in een ander draadje verwezen naar het artikel waar Callin ook naar verwijst in dit draadje. Dat kan fysiek dus gewoonniet, er is niet genoeg plek om naast de i3 ook een goede GPU te plaatsen indeze footprint.
Overigens begrijp ik ook de keuze van Apple niet als het gaat ombacklight in de Air, dat is voor mij nu wel een struikelblok om er niet gelijk 1 te kopen.
(Bewerkt door Efefes om 8:17, 1-11-2010)
mayo om 0:33, 1-11-2010Waarom ik dus een i5 of i7 in een mini zou willen zien is bijvoorbeeld dat aperture 3 op mijn macbookpro van 5 jaar geleden moeite heeft om dit programma vloeiend te laten werken.
Als je in de discussie zuiver zou redeneren, zou het moeten gaan over het vervangen van een vijf jaar oude MacBook Pro voor een nieuwe MacBook Pro. Een MacBook Pro (let op de toevoeging 'Pro') heeft een totaal ander doel dan de Mac mini: een machine met een professionele insteek vs. een algemene consumenten machine. Mensen die serieus behoefte hebben aan de mogelijkheden van Aperture i.p.v. bijvoorbeeld iPhoto vallen duidelijk in de categorie 'Pro', terwijl de Mac mini afgestemd is op 't gebruik van gemiddelde consumenten software zoals iLife.
We hebben hier dus duidelijk te maken met een 'Pro' gebruiker die een typische consumentenmachine liefst als professionele machine in zou willen zetten. Dat kan, maar dan loop je (uiteraard) tegen het gebrek aan typisch professionele voorzieningen aan.
Dit heeft zelfs helemaal niks met Apple te maken. 't Is alsof een rallycoureur in de showroom naar een standaard Ford Focus staat te kijken en vervolgens klaagt dat Ford af-fabriek geen rollbar of suspension bridge kan leveren...
johnvandebroek om 20:23, 30-10-2010Waarschijnlijk zullen er wel weer forumleden zijn die zich zullen afvragen wat je met dit draadje hoopt te bereiken en je integriteit in twijfel trekken. Ik voel echter met je mee. Apple loopt continu achter bij andere computerproducenten, is nogal prijzig in de aanschaf en is ook nogal eens arrogant naar haar klanten. Zoals gezegd: Ik ben blij met mijn Macje maar zie Apple toch voornamelijk als een Amerikaanse multinational.
Waarschijnlijk zullen er wel weer forumleden zijn die zich zullen afvragen wat je met dit draadje hoopt te bereiken en je integriteit in twijfel trekken. Ik voel echter met je mee. Apple loopt continu achter bij andere computerproducenten, is nogal prijzig in de aanschaf en is ook nogal eens arrogant naar haar klanten. Zoals gezegd: Ik ben blij met mijn Macje maar zie Apple toch voornamelijk als een Amerikaanse multinational.
Mooi verwoord en ik ben het helemaal met je eens.
markof om 9:43, 1-11-2010Citaatjohnvandebroek om 20:23, 30-10-2010Ik ben blij met mijn Macje maar zie Apple toch voornamelijk als een Amerikaanse multinational.Mooi verwoord en ik ben het helemaal met je eens.
johnvandebroek om 20:23, 30-10-2010Ik ben blij met mijn Macje maar zie Apple toch voornamelijk als een Amerikaanse multinational.
Eh...wat is er mis met een Amerikaanse multinational? En wat is daar anders aan dan een Aziatische of Europese multinational?
Europese en Aziatische Multinationals verschillen niet heel veel daarin alleen is het wel zo dat hun personeelsbeleid veel beter is geregeld dan bij de Amerikanen.Let wel, geld verdienen is niet erg,veel geld verdienen ook niet maar wanneer veel geld verdienen ten koste van je personeel gaat,m.a.w. hebberigheid en samenhangend list&bedrog de kop op steken, dan is er gewoon iets mis en komt dat vroeg of laat wel naar boven drijven.
En wat is er de afgelopen tijd aan veranderd? Apple is volgens mayo 'aan het kruidernieren geslagen' en deed dat dus kennelijk daarvoor niet. Dus is Apple de laatste tijd pas een op geld beluste multinational geworden..?
Bij Apple en Google en misschien ook Microsoft heerst natuurlijk ook een soortgelijke sfeer alleen zegt men wel: "Laten we eens jouw gedachte eens nader bekijken en misschien is het wat"
Voor de mensen die graag van het Café gebruik maken en niet bij zijn dat we dit soort draadjes daar zetten: achter de schermen wordt gewerkt aan een oplossing hiervoor.
Direct misschien voor een leek niets,maar indirect wel aangezien de ts een aantal punten opsomde die kenmerkend zijn voor Amerikaanse multinationals en vaak hun gedrag inzake hun produkten wel verklaart. Vandaar dus mijn post.
@ Ziegler:
ja,ik heb bij dit soort bedrijven gewerkt.
Er komen hier allerlei beweringen voorbij, die niet onderbouwd worden. Dan zakt zo'n draadje vanzelf tot café-niveau.
Als jezelf geen ruime horizon hebt dan moet je anderen niet dwingen daarin mee te gaan.Ik vertel hier iets wat ik baseer op eigen praktijkervaringen en algemene kennis en niet meer dan dat,of is dat verboden omdat je eigen inlevingsvermogen tov anderen zo beperkt is?
Ik geef toch antwoord op je vraag? Of wilde jij beweren dat je de aloude drogreden van stal haalt dat je in een specifieke functie of bij een specifiel bedrijf gewerkt moet hebben om een bepaalde mening of oordeel te kunnen hebben? Doet mij denken aan wat sommige studenten ooit zeiden op een uitspraak over voorzitters van de RvC (raad van Commissarissen) die zich niet konden inbeelden dat een gerenomeerde multinational (laat even in het midden welke dat was) geen pyscholoog als Voorzitter kon hebben.
(Bewerkt door Ziegler om 11:23, 1-11-2010)