Covid-19 gekte
6 januari 2022 - 10:37    reactie #1375
geplaatst door: boiing
Citaat
"Hij heeft zijn eigen keuzes gemaakt en iedereen is daar natuurlijk vrij in. Maar daar zijn wel wat consequenties aan verbonden"
Precies wat hier in dit draadje al zo vaak gezegd is, waarmee een paar hardcore jammeraars het steeds niet eens waren. Terwijl het toch zo eenvoudig is :dozingoff:.
Covid-19 gekte
6 januari 2022 - 14:27    reactie #1376
geplaatst door: MacFrankie
Djokovic bevindt zich, net zoals wij allemaal, in de luxepositie dat hij een vaccinatie tegen corona kan halen. Niet 1, niet 2, maar zelfs 3 prikken, en het kost je geen cent! Hadden we dat allemaal gedaan, dan was corona geen issue meer in het rijke deel van de aarde, en waren de rijke landen nu druk aan het vaccineren in de armere landen.

Dankzij angst, misinformatie, arrogante lijeiders (herinneren jullie je Trump nog???), antivaxxers en nog wat zaken halen we nooit een vaccinatiegraad hoog genoeg om dit virus uit te bannen. Dus ik denk dat het virus echt moet uitsterven, samen met z'n gastheren en -dames.

Domheid en koppigheid kost levens.

Maar weer on-topic: mooi dat er voor Djokovic geen uitzondering wordt gemaakt!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Covid-19 gekte
6 januari 2022 - 16:52    reactie #1377
geplaatst door: trabant
En anders hadden we uit protest wereldwijd alle tennisbanen geel of blauw geverfd!


Of alle ballen gravelrood.
Covid-19 gekte
6 januari 2022 - 17:37    reactie #1378
geplaatst door: MacMiep
En zo hoort het. Het is niet zo dat hij onverwacht naar Australië moet voor een levensreddende operatie of dat zijn moeder op sterven ligt ofzo. Het is maar tennis.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Covid-19 gekte
7 januari 2022 - 10:33    reactie #1379
geplaatst door: MacFrankie
Het boosteren houdt op bij 18. Wanneer de 12 tot 17-jarigen aan de beurt komen is nog niet bekend. Opmerkelijk, want maandag gaan de scholen weer open, en dit lijkt me noodzakelijk om omikron enigszins in te dammen!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Covid-19 gekte
7 januari 2022 - 11:24    reactie #1380
geplaatst door: trabant
Opmerkelijk, want maandag gaan de scholen weer open, en dit lijkt me noodzakelijk om omikron enigszins in te dammen!
Zit wat in. Als die kinderen op school zitten, zit hun omikron daar ook. Anders loopt die overal los. :reading:
Covid-19 gekte
7 januari 2022 - 17:05    reactie #1381
geplaatst door: puk1980
OurWorldInData, de Belgen zijn ons voorbij. Is het VK inmiddels over de piek heen?


Citaat
In het Verenigd Koninkrijk lijkt het aantal besmettingen voorzichtig af te vlakken, met een dagelijks gemiddelde van rond de 180.000 nieuwe besmettingen. Dat zou in Nederland rond de 45.000 besmettingen betekenen.

"Ook in Denemarken zijn eerste tekenen van een afvlakking", zegt de Belgische viroloog Marc Van Ranst. Daar ligt het gemiddelde nu rond de 19.000 gevallen per dag. Omgerekend naar Nederland zouden dat 57.000 besmettingen zijn.

In beide landen gelden overigens minder restricties dan in Nederland.
(bron)
Covid-19 gekte
8 januari 2022 - 10:07    reactie #1382
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Wat Djokovic betreft ligt de zaak wel wat genuanceerder. Het is iemand die naar eigen idee ultragezond leeft. Zich verre houdt van voedsel met chemische toevoegingen, uitsluitend biologische producten gebruikt en dientengevolge geen vaccinaties wil. Hij is ervan overtuigd dat hij zo gezond leeft dat hij geen gevaar is, ook al heeft hij eerder al corona gehad.

Daarbij dacht hij een medische vrijstelling te hebben. Dat de immigratiedienst daar anders over dacht kwam voor hem als een volslagen verrassing. En daar gaat de door hem aangespannen rechtszaak dan ook over.
Ik denk dan ook niet dat het onwil van hem is, eerder onbegrip dat een eerder gegeven vrijstelling plots niets waard blijkt.
Covid-19 gekte
8 januari 2022 - 10:58    reactie #1383
geplaatst door: trabant
Het is iemand die naar eigen idee
Je wilt niet weten wat ik van mezelf vind. En toch ging menige sollicitatie de mist in, om maar een dwarsstraat te noemen.  :withstupid: Ik kan me gelukkig ook biologisch voer etc. veroorloven, doe nog steeds wat aan sport en toch ben ik blij dat ik die prik in m'n poot heb gekregen.
Citaat
Ik denk dan ook niet dat het onwil van hem is, eerder onbegrip dat een eerder gegeven vrijstelling plots niets waard blijkt.
Het pure onwil. Onwil om elders andermans criteria te accepteren en onvermogen om zijn superego opzij te zetten. en als hij dat niet kan, dan is het eigenlijk een heel zielig ventje, hoe leuk hij ook een balletje kan kloppen.
Covid-19 gekte
8 januari 2022 - 12:17    reactie #1384
geplaatst door: Flix
Het is iemand die naar eigen idee ultragezond leeft. Zich verre houdt van voedsel met chemische toevoegingen, uitsluitend biologische producten gebruikt...
Ik begrijp wat je bedoelt met deze tekst, en natuurlijk is het een goed streven, gezond eten, en algemeen: gezond leven.

Maar de valkuil hier is deze: 'chemische toevoegingen' heeft weinig met gezond/ongezond eten te maken. Ten eerste: alles in de natuur zijn 'chemische' stoffen, dus het woord zegt sowieso niks; toevoegingen als zout, azijn en suiker zijn dus ook 'chemische toevoegingen' en vaak bedoeld om bepaalde voedselproducten houdbaar te houden. Zonder deze toevoegingen zouden kwalijke bacteriën veel eerder de kans krijgen om zich te ontwikkelen en zou het voedsel dus juist ongezond maken. Daarom is ook de negatieve connotatie van E-nummers ook zo vreemd. Het zijn lang niet allemaal 'ongezonde' toevoegingen, maar juist ook goede hulpstoffen.

Het zelfde geldt voor 'biologische producten': dat biologisch zegt iets over de duurzaamheid, en bv ook de diervriendelijkheid, maar niet over de mate van gezondheid van het product. Een biologische ui is voor een mens echt niet gezonder dan een niet-biologische ui. En dat geldt natuurlijk ook voor een karbonaadje (mits voldaan aan de geldende regelingen).

Laatst las ik een interview met 'zo'n vrouw', die vond dat ze heel gezond leefde: ze dronk gemberthee, deed yoga en doucht koud af (ze at vast ook kurkuma en 'kale'). Dus corona zou haar niks doen.
Bewerkt: 8 januari 2022 - 13:27 door Flix
Covid-19 gekte
8 januari 2022 - 13:33    reactie #1385
geplaatst door: trabant
Gemberthee bevat extreem hoge hoeveelheden dihydromonoxide (DHMO). Dat zit ook in de monnikskap, een van de giftigste inheemse planten. Het spul vreet zelfs metalen aan.
Covid-19 gekte
8 januari 2022 - 14:19    reactie #1386
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

@Flix, ik ben het 100% met je eens. De termen 'chemische toevoegingen' en 'biologisch' hebben de laatste jaren echter een andere betekenis gekregen. Zo zijn chemische toevoegingen nu per definitie fout en is biologisch helemaal fantastisch. Het is een trend van deze tijd. Ook Djokovic hoort tot de zeer grote groep die er zo over denkt. Maar om die nu weg te zetten als mensen die uit pure onwil geen vaccinatie willen zoals @trabant schrijft vind ik wat ver gaan.
Ik ben wel benieuwd naar de rechterlijke uitspraak maandag.
Covid-19 gekte
8 januari 2022 - 14:36    reactie #1387
geplaatst door: boiing
Wat Djokovic betreft ligt de zaak wel wat genuanceerder.
Nog even over die 'nuance': ik hoor vanmiddag Marcella Mesker zeggen op Radio 2 dat de advocaten van Djokovic hebben gemeld dat hij op 16 december positief getest was op Covid. Daar was zijn medische vrijstelling op gebaseerd. Op 17 december bezocht Djokovic een bijeenkomst met kinderen op het Novak Tennis Center, zonder mondmaskers. En nog een paar andere activiteiten.. Allemaal zelf te checken online.

Hier klopt natuurlijk iets niet: als hij echt positief was op dat moment dan heeft hij daarna anderen bewust in gevaar gebracht. Of de test is achteraf gefabriceerd omdat het de advocaten goed uitkomt. In beide gevallen laakbaar gedrag :thumbs-down:. Tot zover de nuance...
Covid-19 gekte
8 januari 2022 - 16:23    reactie #1388
geplaatst door: trabant
... Ik ben wel benieuwd naar de rechterlijke uitspraak maandag.
Die zal gebaseerd zijn op de geldende wetgeving en op echte, wetenschappelijk vast te stellen feiten en niet op 'alternatieve' of wat iemand zomaar 'vindt'.

Als hij na een positieve test op 16 dec. op die 17e kinderen heeft besmet kan dat worden uitgelegd als een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Dan kan hij gaan padelen tegen een gevangenismuur.

Maar is die ijdeltuit nou echt zo interessant?
Covid-19 gekte
8 januari 2022 - 17:49    reactie #1389
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Op 17 december bezocht Djokovic een bijeenkomst met kinderen op het Novak Tennis Center, zonder mondmaskers. En nog een paar andere activiteiten.. Allemaal zelf te checken online.
En onder welke omstandigheden vonden deze bijeenkomsten plaats en hoe gedroeg men zich? Was het in de open lucht, hield men voldoende afstand, waren de spullen gedesinfecteerd, enz. Ik was er niet bij maar kan mij voorstellen dat daar rekening mee is gehouden?
Covid-19 gekte
8 januari 2022 - 18:15    reactie #1390
geplaatst door: boiing
Nee, het was binnen, er wordt zichtbaar geen afstand gehouden (sterker nog: hij staat met 30 mensen op een groepsfoto..), hij schudt handen, men draagt geen mondkapjes. Er zijn een heleboel foto's van die je zelf kunt opzoeken. Ik vind het gekke vragen van je... Zijn er landen waar je gewoon de straat op mag en je onder de mensen kunt begeven als je positief getest bent :boring:? Meneer Djokovic vindt waarschijnlijk dat dat soort regels niet voor hem gelden.
Covid-19 gekte
8 januari 2022 - 18:16    reactie #1391
geplaatst door: nnsa
En onder welke omstandigheden vonden deze bijeenkomsten plaats en hoe gedroeg men zich?
Totaal irrelevant m.b.t. issue Djokovic.
Bewerkt: 8 januari 2022 - 18:31 door nnsa
Covid-19 gekte
8 januari 2022 - 20:42    reactie #1392
geplaatst door: trabant
In Limburg, dat eigenlijk alleen uit grensstreek bestaat:
Citaat
Meerdere winkels open uit protest tegen coronamaatregelen
Daar kan ik inkomen
Citaat
"In Belgische winkels hebben ze een omzetstijging van meer dan 30 procent door de Nederlanders. Die zijn we hier kwijt. Dat is onaanvaardbaar."
maar dan
Citaat
... Opvallend is wel dat er in de winkel geen mondkapjes gedragen worden, niet door het personeel en ook niet door klanten. Bovendien wordt er ook geen afstand gehouden.

Misschien moet er maar eens een vette webwinkeltoeslag komen, waarmee derving van de fysieke winkels gecompenseerd kan worden. Amazon en Zalando betalen toch al geen belasting, en in Duitsland heeft Zalando zelfs recordsubsidies binnengeharkt als ze ergens een doos wilden neerzetten.
Covid-19 gekte
9 januari 2022 - 08:19    reactie #1393
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Tsja in Nederland houdt een minister van justitie zich niet aan de corona maatregelen op zijn huwelijksfeest. Het gevolg was dat de boete voor deze overtredingen van 350 euro werd verlaagd naar 95 euro zodat er geen strafblad wordt gemaakt en daar kwam deze minister dus mooi mee weg.
Nu hier een internationaal bekende tennis diva om iets vergelijkbaars affakkelen vind ik hypocriet. En inderdaad @nnsa is wat er op 17 december is gebeurd volkomen irrelevant voor de huidige situatie in Australië.

Naar zijn idee is hij nu net zo beschermd tegen corona als wanneer hij gevaccineerd zou zijn. Zijn besmetting is langer dan 2 weken geleden en daarom dacht hij een geldige medische vrijstelling voor vaccinatie te hebben. 2G is dat toch? Verder mogen niet-Australische staatsburgers het land binnen wanneer ze een bepaald visum hebben. Heeft Djokovic misschien zo'n specifiek visum?
Covid-19 gekte
9 januari 2022 - 10:07    reactie #1394
geplaatst door: iSan
Nee.
Verder heeft werkelijk iedereen elk land hun regels en wetten te respecteren. En dat is wat daar nu niet gebeurt door Novax. Ik wed dat hij morgen in de rechtbank zijn rechtzaak verliest.
Covid-19 gekte
9 januari 2022 - 10:08    reactie #1395
geplaatst door: boiing
Nu hier een internationaal bekende tennis diva om iets vergelijkbaars affakkelen vind ik hypocriet.
Je redering is weer eens onnavolgbaar :thumbs-up:. Niemand had het over Grapperhaus, jij probeert hier iemand te verdedigen die aantoonbaar schijt aan Corona regels heeft. Om in tennistermen te spreken: een loser. Of hij wel of niet binnen mag staat daar even los van, daar zal de rechter over oordelen.

Het is juridisch geen eenvoudige zaak want er spelen meerdere belangen. Het visum wordt niet uitgegeven door de instantie die je wel of geen toegang tot het land verleent, de landelijke overheid is strenger v.w.b. de medische uitzonderingen dan de deelstaat regering, ministers hebben weer hun eigen mening in de kwestie, etc. Best kans dat het maandag ook nog geen uitgemaakte zaak is.

https://www.theguardian.com/sport/2022/jan/09/australian-government-fails-in-bid-to-delay-novak-djokovic-court-hearing-by-two-days
Covid-19 gekte
9 januari 2022 - 10:22    reactie #1396
geplaatst door: nnsa
Schijt aan Corona regels…

Precies  :thumbs-up:

Het kan niet anders dan dat een zeer groot deel van de corona-malaise (én besmettingen) komt door het negeren van de maatregelen, de adviezen en het gezond verstand. Als je op 16 december positief wordt getest, ben je op 17 december zeer besmettelijk voor anderen en hoor je in quarantaine i.p.v. in het openbaar⚫️ (Punt).
Covid-19 gekte
9 januari 2022 - 11:00    reactie #1397
geplaatst door: Alvinus
Aanvankelijk deed ik hier ook mee, maar al een stuk of 50 pagina’s niet meer. Ik bladerde eens wat en lees veel moedige pogingen om de wanen en ongefundeerde uitspraken van coronasceptici, wappies en ronduit domme reaguurders te bestrijden.

Die denken op hun beurt dat er dus wel sprake moet zijn van een geïnplanteerde 5g-nanochip bij de gevaccineerden, waarna aanstralen vanaf zo’n vervloekte zendmast de rest doet. Totaal gebrainwashed, dat zijn ze!

Psychologen adviseren echter om de discussie met rationele argumenten en cijfers liever achterwege te laten. Helpt geen ene moer! Blijf op goede voet met elkaar en heb het over iets anders, waar we elkaar in kunnen vinden. (Macs, iPhones, van die dingen). Sluit de ander niet uit.

Die Pannekoek-boy van de Oudjaarsconferentie bracht -ondanks zijn pittige bespotting van de wappies en Lange Fransen- een soortgelijke boodschap.
Covid-19 gekte
9 januari 2022 - 11:18    reactie #1398
geplaatst door: iSan
Het is juridisch geen eenvoudige zaak want er spelen meerdere belangen. Het visum wordt niet uitgegeven door de instantie die je wel of geen toegang tot het land verleent, de landelijke overheid is strenger v.w.b. de medische uitzonderingen dan de deelstaat regering, ministers hebben weer hun eigen mening in de kwestie, etc. Best kans dat het maandag ook nog geen uitgemaakte zaak is.
Nou, dan volgt einduitslag wanneer toernooi afgelopen is, zou ook mooi zijn  :happy: :happy:

@Alvinus; Amen.
Zo is dat wel, maar wij moeten hier ook onze ei kwijt kunnen, die we in real life wellicht niet kunnen. En ook was ik benieuwd hoe andere macfans erover denken.
Covid-19 gekte
9 januari 2022 - 11:28    reactie #1399
geplaatst door: boiing
Psychologen adviseren echter om de discussie met rationele argumenten en cijfers liever achterwege te laten. Helpt geen ene moer!
Ik heb nog geen mentale klachten gelukkig en strijd moedig verder :devil:! Tegen de bierkaai, de klippen of beter weten in: iemand moet het doen. Begrip, vrede en liefde voor elkaar dat is iets voor andere draadjes.

:happy: