Cultuurbijltje Vlaanderen
geplaatst: 14 november 2019 - 02:59
Beste mensen,

Na het Nederlandse débâcle qua cultuurbudget waarbij ik véél bevriende huizen heb zien sneuvelen (-26% is het niet, Huis Van Bourgondië springs in mind) is het nu aan Vlaanderen, dankzij messire Jan Jambon. Thanx for shite!

Hee, messire Jambon, het buitenland gaat zich ons niet herinneren als cultuurambassadeurs van Bokrijk of de Sint Hubertuskring, dan wel als van de Vlaamse Golf, hoor!
Enne: ik lust geen patrijs. En een nieuwe Alva evenmin. Kras op!
Daarom; mijn oproep naar jullie:

Beste collega's,


onze sector krijgt met de nieuwe Vlaamse regering plots- en weeral eens- te maken met stringente besparingen.


Voor de cultuurhuizen en gezelschappen met structurele subsidie is dit al een stevige pikuur (3 tot 6%).


Voor onze jonge makers die het moeten hebben van projectsubsidie is de inlevering van 60% een regelrechte doodsteek! Flanders Chainsaw Massacre, Halloween!


Deze generatie dreigt er regelrecht onderuit te gaan als er geen actie wordt ondernomen.


Ik wil jullie dan ook vriendelijk maar beslist verzoeken te protesteren tegen deze beslissing door het ondertekenen en verder verspreiden van deze petitie:


https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/M-P_Jan_Jambon_Investeer_meer_in_kunst_en_cultuur_niet_minder/?asGrdbb


Alvast dank aan jullie en mijn diepe respect voor de hele sector,

cultuur is dromen, en een mens die niet droomt, sterft.


Hexdiy

https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/M-P_Jan_Jambon_Investeer_meer_in_kunst_en_cultuur_niet_minder/?ekVeYKab&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaign=petition-807871-Investeer_meer_in_kunst_en_cultuur_niet_minder&utm_term=VeYKab%2Ben

Investeer meer in kunst en cultuur, niet minder.
secure.avaaz.org
Omdat onze kunsten internationaal vermaard zijn. Omdat dat ons trots maakt. Omdat onze kunstenaars noodzakelijke verhalen vertellen over wie we zijn. Omdat die verhalen ons houvast geven, of ons uitdagen. Omdat onze kunsten diep verweven zijn met onze cultuur. Omdat de creatieve sectoren werk geven aan 171.265 mensen die samen voor 12,5 miljard euro aan toegevoegde waarde creëren. Omdat die sector het beter doet dan bijv de chemie- of autoindustrie. Omdat onze kunsten in die sector artistiek baanbrekend werk leveren. Omdat ze zelfs artistieke voorsprong hebben op de rest van de wereld. Omdat we die voorsprong moeten vasthouden. Omdat dat ook begint bij vernieuwende, kleinschalige projecten. Omdat onze kunsten uw vertrouwen en dat van alle Vlamingen waard zijn. Daarom vragen wij MEER ipv MINDER investeringen in onze kunsten. Het moet niet veel meer zijn, maar vooral niet minder.

Amen.Voor elke geïnvesteerde 1€ brengen wij minimaal 1,3€ return terug! Ik wed dat dit in Nederland ± hetzelfde ligt.

En sinds de Statenbijbel zitten wij onder dezelfde Taalunie, niet? Nou, daar kan de heer Jambon een  puntje aan zuigen!

Of moeten alle Vlaamse intellectuelen weer eens naar het noorden vluchten? Verrek toch vierkant, man!

Artists unite!

No Pasaran!

Laatst bewerkt op: 14 november 2019 - 04:12 door HEXDIY
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! And remember: an old Mac never dies, it just fades away into the Cloud - unless you don't want it to!
No pasaran las Coronas!
antw: Cultuurbijltje Vlaanderen
reactie #1 geplaatst: 14 november 2019 - 04:31
En nog wat: integratie?

In onze huidige poetsploeg zit bv. een erg lieve vrouw met een hoofddoek. Zij spreekt perfect mijn dialect.
En woont in mijn stad...

Rechterhand op mijn hart, Zalig! Woollah, écht!
Eat your hart out, messire Jambon!
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! And remember: an old Mac never dies, it just fades away into the Cloud - unless you don't want it to!
No pasaran las Coronas!
antw: Cultuurbijltje Vlaanderen
reactie #2 geplaatst: 14 november 2019 - 05:37
En "Woollah" is bij jongeren écht aan het depreceren, het betekent niet langer wat het eens betekende:" echt waar".

Maar het is inmiddels een gedogen Nederlands leenwoord geworden.
Woollah, Wallah, etc.: "écht"

Mooi toch hoe een taal zich ontwikkelt?

Remember Stadsfries?
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! And remember: an old Mac never dies, it just fades away into the Cloud - unless you don't want it to!
No pasaran las Coronas!
antw: Cultuurbijltje Vlaanderen
reactie #3 geplaatst: 14 november 2019 - 09:11
Zogezegd wordt er door de Vlaamse regering in alle sectoren "een beetje" gesnoeid, (iedereen moet immers bijdragen om te kunnen "investeren") de economisch "zwakke" sectoren natuurlijk eerst en meest: cultuur, onderwijs, openbaar vervoer, sociale woningen... tot voetbal toe!

Voetbal? Er is heel eventjes sprake geweest om de zeer voordelige sociale bijdragen op de superlonen van de voetballers naar hetzelfde niveau te brengen als die van de doordeweekse werknemer, maar dat voorstel zat al snel weer in de kast zogenaamd wegens geen "draagvlak" ervoor (het superexcuus van de Vlaamse politiekers tegenwoordig).

En over het vele zwarte geld dat in het voetbalwereldje omgaat, hoor je al helemaal niks, ha nee, de politiek gaat toch niet in het eigen vel snijden zeker! En de liberalen zijn toch zo blij dat ze de wet erdoor hebben gekregen om die arme lijnenkalkers op de voetbalvelden € 6000/jaar te kunnen laten bijverdienen zonder taksen of andere inhoudingen (goeie investering, Gwendolyn), maar owee wanneer de locale kapper een flesje shampoo van € 10 in het zwart durft te verkopen. Hypocriete boel, messire Jan Jambon, en het keert Jan Modaal af van de politiek en particratie!
geplaatst door: Loureiro
antw: Cultuurbijltje Vlaanderen
reactie #4 geplaatst: 14 november 2019 - 09:16
Ik voel enorm met je mee, als fotograaf die vooral in de kunst-sector actief is heb ik de slachting hier in NL van dichtbij meegemaakt.

Doordat het met een kaasschaaf ging (hetzelfde percentage voor iedereen) waren de groepen die juist lekker low-budget werkten vooral de klos (dus slecht en dom beleid). En laat het juist daar zijn waar vaak de beste dingen gemaakt werden.

Je noemt al Huis Van Bourgondië, ik heb ook jeugdtheater Stella zo zien verdwijnen. Daar werd theater van de bovenste plank gemaakt, en won dan ook prijs na prijs op internationale jeugdtheater-festivals. Maar omdat het een stel oude hippies waren die helemaal niet met geld smeten (in tegendeel) overleefden ze de eerste ronde (onder Balkenende) maar nauwelijks, toen de tweede ronde kwam (Halbe Zijlstra) was het echt over en uit.

En niet alleen verschraling als gevolg, maar zoals je al schrijft, ook economisch slecht beleid.

Dom, dom, dom.
geplaatst door: Robert
antw: Cultuurbijltje Vlaanderen
reactie #5 geplaatst: 6 december 2019 - 21:05
Zij spreekt perfect mijn dialect.
Ik weet niet of het zo bedoeld is maar ik vind dat toch wel een grappige zin :)

Eat your hart out, messire Jambon!
NVA staat dan ook voor 'Nog Veel Armoede'
geplaatst door: Appelflap